[]

Yetişkin Köpek Sahiplenmek

Merhaba;

İlk kez köpek sahibi olacak arkadaşım için küçük ırk ve yetişkin köpek sahiplenmek istiyoruz (ücretli de olabilir), yetişkin olarak istememizin sebebi arkadaşımın daha önce hiç köpek bakmamış olması ve eğitimi konusunda bilgisiz olması 9-10 aylık civarı, aşıları ve tuvalet eğitimi tamamlanmış, yorkshire, maltese, chihuahua, minyatür poodle gibi maks 7-8 kg civarında bir canı sahiplenmek istiyoruz ama bir çok yetiştiricide hep 2-3 aylık yavrular var. Bu konuyla ilgili olarak nasıl bir yol izlemeliyiz?

Benim ve birçok arkadaşımın köpeği tatile gittiğimizde vs. kendisinde kalıyor o açıdan bir sorun yok.

Not 1: Barınaklara baktı arkadaşım ama küçük ırk yok, küçük ırk diye diretmesinin sebebi beliyle ilgili problemler.
Not 2: Sahiplendirme ilanlarında da küçük ırk köpekler ya çok hızlı bir şekilde sahiplendiriliyor ya da daha önceden evcil hayvanlarla ilgili bir bakma deneyimi olmadığı için eleniyor.

 
Merhaba,

Facebook'taki bazı hayvan gruplarına üyeyim.. Zaman zaman karşıma çıkıyor, küçük ırk yetişkin yuva arayan köpekler; köpeğim olmasa hemen sahiplenirim o derece! Ama ne zaman birisi sorsa denk gelmiyor.. Denk gelme meselesi.. Acelesi yoksa sabırlı olsun derim. Bu tür gruplara mesaj bırakmakta fayda var. Kulaktan kulağa yayılır, nihayetinde denk gelirsiniz.. Bu arada köpeği olanlar bilirler, ilk 1 yıl tuvalet eğitimi çok zordur her yere işer keratalar.. pek çok insan da başa çıkamadığı için hayvana 8 aylıkken veya 1 yaşındayken yuva aramaya başlar. Yani tuvalet eğitimi olan 1 yaşlarındaki köpeğe pek yuva aramazlar genelde aklınızda bulunsun ama belli de olmuyor.. Bu arada 6 yaşında bir chihuahuam var, ne kadar akıllı ve uslu olduğunu anlatamam.. Şimdiden hayırlı olsun..
  • mismeri  (20.12.17 18:20:15) 
Facebook'taki bazı gruplar:

HaySev Derneği - Hayvan Severler

YUVA ARAYANLAR KULÜBÜ

CESAL
  • mismeri  (20.12.17 18:25:54) 
Aşağıdaki sayfayı açabilirseniz şivava kırması çok güzel bir hayvan yuva arıyormuş:

www.facebook.com
  • mismeri  (20.12.17 18:26:48) 
hipder'in instagram sayfasına bakabilirsiniz. 8 satır kadar aşağıda (yani 24 fotoğraftan daha eski) bir köpek var mesela küçük ırk, ırkı tanıdık ama adını bilemedim. ilan iki gün önce paylaşılmış hala günce ve sahiplenilmemiş. instagramda çok fazla sayfa var sahiplendiren, onlara bakabilirsiniz bence.


  • 111111  (20.12.17 18:42:26) 
@111111 ilandaki yavrucuk sahiplendirilmiş.

@mismeri yaşı önemli değil, maks 3 kg civarı bir can arıyoruz.
  • soufigay  (20.12.17 19:24:53) 
terriergiller diye bi sahiplendirme sayfasi daha var facebookta. ona da bakin. bu arada maksimum 3 kg olan bir kopegin kimseye bi yuku, zorlugu olmaz normal boyutlarda bi kopege gore. bu yuzden de terk edilme ihtimali daha azdir bence. benim kopek 6 kg mesela, yormuyor oyle.


  • pide  (20.12.17 19:39:09) 
www.instagram.com ilanda sahiplenilmemis gorunuyor :/


  • 111111  (20.12.17 20:39:24) 
111111 ama sahibini arıyorlar sanırım, çünkü kayıp sanırım


  • soufigay  (20.12.17 21:42:49) 
Maksimum 3 kiloluk kopek bulmanız çok zor herkes kendisine oyuncak aradığı için. Max 8-10 kilo dersemiz barınaklar ve hatta sokaklar terrier ve cocker dolu.

Bahsettiğiniz cinsleri ancak satın alabilirsiniz ama herkes satın alma sahiplrn diye kendini yırtarken böyle bir hata yapmazsınız sanırım.

Sabırlı olup barınagı ziyaret etmeye devam edin
  • hipopotamus  (22.12.17 22:43:48) 
size göre bir pati:


www.facebook.com
  • mismeri  (26.12.17 12:44:01) 
önce maksimum 7-8 kilo sonra 3 kilo demişsiniz. lütfen daha küçük olsun diye hayvan satın almayın. sahiplenin.


  • slow like honey  (26.12.17 13:08:29) 
Ha siz minyatür biblo köpek arıyosunuz ne güzel, barınaktaki terrierler cockerlar instagramda yeterince like almanıza yetmez çünkü!! Beliyle ilgili problemmiş güzel bahane vallahi, umarım kimse size köpek falan sahiplendirmez.


  • hipopotamus  (22.02.18 12:51:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.