[]

fotoğraf cekmekten anlayanlar! bir bakın hele

fotograftan anlarım diyen er ve hatunlar.şimdi sorunumuz şudur ki;
elimizde röntgenler var, bizim niyetimiz ise bunları fotograflayıp dijital ortama güzelce aktarabilmek.
aşagıdaki linklerde negatoskoba koyup cektiğim iki adet resim mevcut fakat istediğim sonucu alamadım

i46.tinypic.com bu ilk resimde üst ön bölge biraz fazla parladı, burası biraz daha seffaf olduğu için sanırım

i50.tinypic.com bu resimde ise bu sefer radyolusent alanlar cok koyu cıktı, asıl lazım olan sağ alttaki bölüm belli olmadı.

şimdi ben ne yapayım ki röntgeni güzel bir şekilde fotograflayabileyim.cekerken ayarları nasıl olsun fotograf makinesinin, flashlı mı cekelim flashsız mı?? tüm ayarları anlatabilirseniz sevinirim

elimizdeki makine canon powershot sx20 ıs

domo arigato gozaimasita

 
Mutlaka flaşsız, mümkünse tripodla... Gerisini otomatik ayarlar halleder. En güzeli bir tarayıcı bulmanız aslında.


  • paranormal  (08.02.10 20:46:34 ~ 20:47:27) 
yine negatoskopta ama flaşsız çek. makinenin en az geometrik bozulma yaptığı zoom değerini öğren. tripod kullan.
önce makineyi sözkonusu zoom değerine ayarla, sonra da tripodun mesafesiyle oynayarak kadrajı ayarla (sadece röntgen olsun kadrajda, arkadaki aydınlatma çıplak olarak girmesin).
makine en düşük ISO ayarındayken makineye pozlama ayarı (otomatik, tüm fotoğraf için ölçsün) yaptırıp bir deneme çekimi yap. eğer pozlamayı makine tam istediğin gibi tutturamamışsa EV compensation uygulayarak istediğin değere getir, bir kere daha çek.

nasıl?
  • mevtagezer  (08.02.10 20:50:06 ~ 20:51:57) 
tripod imkanımız yok.

@mevtagezer: biz bu minimum bozulma zoom değerini nasıl öğreniriz? arkadaki aydınlatma girmeyecek ne demek, sınırlar röntgen sınırları mı olsun demek istiyorsun + negatoskop acık mı olsun kapalı mı? ev compensation ne?

evet sanırım biraz daha acıklama lazım olacak
  • keah  (08.02.10 21:04:33) 
o makine ile flaşsız çekim için tripod şart. 20 liraya tripodlar satılıyor. yoksa titretirsiniz. ya da dslr makine ve 50mm f 1.8 objektifle diyaframı sonuna kadar açıp yapacaksnız ki enstantane el titremesini fark edemeyecek kadar açılabilsin.


  • kibritsuyu  (09.02.10 09:30:19) 
tripod yoksa, ödünç de alamıyorsan, kitapları falan üstüste koyarak vs. (yaratıcılığını kullan) halledebilirsin o sorunu.
minimum bozulmayı deneye deneye bulabilirsin, en iteratifinden. senin için geometrik tutarlılık önemli değilse uğraşma.
sınırlar röntgen sınırları olsun evet. filmin kapatmadığı yer olmasın kadrajda.
negatoskop açık olsun.
EV compensation: Exposure Value compensation. genelde compact makinelerde sağ taraftaki 5'li yuvarlakımsı tuş grubundan birisi buna atanmış oluyor. bu tuşun üzerinde +/- gibi bir yazı olur. bu ayarın etkisini de deneye deneye görebilirsin. herhangi bir fotoğrafı (aynı kadraj/ışık koşulları için) bi +2 EVc bir de -2EVc ile çek mesela. farkı görünce anlarsın.
  • mevtagezer  (09.02.10 09:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.