[]

Hukuki bir soru

Biraz uzun olacak ama okuyan herkese teşekkür ederim. Telsiz taşıyıp, kullanabileceğime dair devletin verdiği resmi bir kimliğim bulunmasına rağmen, bazı avm'lerde güvenlikler kafalarına göre yanımda telsiz varsa içeri almamaya çalışıyor. Nedenini sorduğumda ise son derece cahilce cevaplar alıyorum genellikle. Bizim frekansımızı bozar filan gibi mantığı olmayan, uydurma sebepler. Bugüne kadar vaktim varsa iyi niyetle pek çok kez uygun dille anlatmaya çalıştım(çalıştık) böyle bir şeyin mümkün olmadığını, kendilerine gerekli belgeleri gösterdik ama artık ciddi olarak sıkıldım. Bazen ailemle birlikte oluyorum, onları içeri gönderip ben kapıda dert anlatmaya çalışıyorum. Bundan sonra denk geldikçe bimer, cimer, daha da olmadı savcılık vb yollara başvurmayı düşünüyorum.

Ancak, neye göre şikayet edeceğimi bilemiyorum. Resmi bir kurumun verdiği bir izni bir avm güvenliği/yönetimi kendi kafasına göre sınırlayabilir mi? Olmaz ama bugün telsizi yasaklayan yarın telefonu da yasakladım diyebilir sonuçta. Bu durumu anayasamızdaki haberleşme hürriyetini ihlal olarak değerlendirebilir miyiz? Sonuçta benim orada bulunduğum süre içinde haberleşme imkanımı kısıtlamış oluyor. Yönetimimizin aldığı karar bu şekilde diyorlar baktılar işin içinden çıkamıyorlar. Peki bu yönetim kanunun bana verdiği yetkiyi kısıtlayabilir mi? Dahası yönetimler kanuna ters karar alabilir mi? Benim bildiğim mümkün değil ancak bir istisnası var mıdır?

Avm'nin özel kişiye ait olması bu durumu değiştirir mi?

 
Gazeteci olduğunu söyle beş adım geri giderler


  • steward  (19.12.17 20:05:55) 
Teknik bilgi eksikliginden muhtemelen jammer zannedip almiyorlardir. Ama telefon icin almiyorum demek o kadar kolay degil, telsizi herkes kullanmiyor neticede, ozel bir aygit oldugunu dusunup killanmasi telefona gore daha kabul edilebilir.


  • finsidigi  (19.12.17 21:55:47) 
anladığım kadarı ile amatör telsiz lisansınız var. ama o lisansın ne işe yaradığını çok az kamu görevlisi bilir.
sizin yapacağınız şey avm gibi yerlere girerken telisizin pilini ve antenini sökmek olacak.
bu arada memlekette ohal devam ettiğini hatırlatayım. birileriyle takışırsanız lisansa falan bakmadan elinizdeki telsize el koymaya kalkarlar. uğraş dur işin yoksa.
  • izole  (19.12.17 23:54:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.