[]

ODTÜ asistanlık, ve sınavı

Merhabalar...

Endüstri mühendisliği son sınıftayım.

Odtü' de, ya Bilişim sistemlerinde(interdisiplin iyidir, lazım), ya da endüstri mühendisliği konuları üzerine yüksek lisans yapmayı hedefliyorum(nasipse). Tabi buraya girdikten sonra, bir de asistanlık gibi bir hedefim var.(nasibin nasibi)

YÖK' ün, asistanları yurtdışına doktoraya burslu olarak gönderdiğini duymuştum. Mükemmel bir fırsat bu akademik kariyer için.

Önce, Odtü/YÖK, asistan olmayan master öğrencilerine de böyle bir fırsat sunuyor mu ki? Yoksa sadece asistanlara mı?

Asistanlık sınavı nedir? Nasıl bir şeydir? Kaç kişi girer ve kaçı seçilir? Neye bağlıdır bu genelde?

Asistan olacak çocukta bekledikleri yetkinlik neler acaba?

Siz sormadan söyleyeyim, muhtemelen asistanlık için lazım olacaktır:

Ales:92,5(olmadı bir daha gireriz)
TOEFL:85(official değildi ama, aşağı yukarı bunu aldım, bir daha alabilirim galiba)
not ort: 3.07/4.00
vasat üzeri öğrenciyim, idare ediyoruz. :)
referanslar da fena değil, odtü eski rektörü referans olabileceğini söyledi.

Bu bilgiler ışığında, sorduğum sorularda yardımcı olabilecek biri varsa pek mutlu olurum ben. Burası olmazsa da msn ile yardım alabilirim, hiç farketmez.

Teşekkürler şimdiden.

 
yurtdışı olayını şöyle izah edeyim: yök türkiye üniversitlerinde çalışan asistanları yurtdışını göndermiyor. bir süreliğine burs verip eğitim almalalarını sağlıyor. onun dışında yök ve meb gibi kurumların tüm lisans mezunlarına açık olan bursları var. gönderiyorlar seni bir ülkeye (misal amerika) tamamlıyorsun yükseköğrenimini, gelince okuduğun sürenin 2 katı kadar hizmet etme mecburiyetin var. yok ben etmem diyosan parayı basman gerekiyor, ama çok büyük meblaalar.


  • selim alai  (08.02.10 20:05:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.