[]

Basi kapali bir arkadasla bara gitmek?

Simdi kadin icin sorun olmadigini dusunelim, barda calisandan tut obur oturanlara tavir nasil olur? Ben cokca seneler cokca barlara gittim ama ornegini gormedim, size soruyorum. Denk geldiniz mi? Durumlar nasildir?




 
millet tip tip bakar ancak. mekana göre belki görevliler içeri almayabilir.

denk geldim diye hatırlıyorum hiç olmayacak bi mekanda ama demek ki o kadar umursamamışım ki aklıma yer etmemiş.

ama sonuç olarak ne gerek var diyorum.
  • elorelia  (16.12.17 18:21:09) 
Çok istisnai bir günde Beşiktaş'ta yaşadım bunu. Bara oturmadık, barların olduğu bir sokaktan yürüyerek gidip köşesinde 15 dakika bekledik. İki kadın, iki erkektik. Kadınlardan sadece biri türbanlıydı. Ben ne olur ne olmaz diye bar önünde değil de sokak içinde (evlerin olduğu sokakta, dükkanların değil) beklemeye yöneldim; ama o sırada ve sonrasında acayip tuhaftı ortam.

Tüm sokak dönüp baktı. millet kafayla işaret etti falan. Acayip rahatsız oldum.
  • g man  (16.12.17 18:29:15) 
Ben Rusya’da gördüm. Normalde kimlik sormayan bouncer buna sordu, baktı ve içeri aldı. O da arkadaşlarıyla takıldı gayet normal bir durum gibiydi.


  • catch the arrow  (16.12.17 18:43:31) 
ben örnerğini gördüm sayılır. geçen gün dorock'ta iki arkadaş masada oturuyordu, biri kapalıydı, diğeri kızıl saçlı bir ablaydı ve bira içiyordu.

kişi problem etmiyorsa siz neden bu kadar düşünüyorsunuz ki? tavırları nasıl olursa olsun, çok mu önemli?

bir defasında ramazanda arkadaşımla alkollü bir yere gitmiştim. o oruç tutmuyordu ama benim iftar yapmam gerekiyordu. garsonlardan yemeğimi iftara yakın getirmelirini rica ettiğimde şaşırmışlardı ama olması gerektiği gibi ilgilenmişlerdi de, hatta gülüşmüştük.


ben alkol kullanmıyorum. ama hiçbir ortama giderken uyumsuzluk yapmam. fakat arkadaşlarımla veya yeni tanoştığım insanlarla bir yere giderken bunu çok sorguluyorlar. "aa içmiyor musun? ee şimdi napıcaksın? neden içmiyorsun?".
bu da sigara kullanmamak gibi birşey, neden bu kadar çok sorgulanıyor bilmiyorum. hele hele ben sıkılmayacağımı eğleneceğimi düşünüyorsam insanlara neden bu kadar dert oluyor onu hiç anlamıyorum. yanındaki insanın bardağında ne olduğunun ne önemi var?
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (16.12.17 18:51:39) 
Tuhaf. Kafeye gitmek daha mantikli.


  • i m sick tired  (16.12.17 19:20:38) 
ben şu ara bi gece kulübünde PR'la uğraşıyorum o yüzden girişin oralarda takılıyorum bi 10-15 başı kapalı kadının mekana geldiğini gördüm. içerde gözüme çarptığı kadarıyla alkol aldıklarını da gördüm. ne müşteri ne çalışan kimse kadına bi tepki göstermedi

kendi aramızda konuştuk ama olayın bize göre sıradışı/garip olmasını
  • berginyonbaenre  (16.12.17 19:22:24) 
Benim gördüğüm birasını içip arkadaşlarıyla eğleniyordu. Fazla denk gelmediğimiz için dikkat çekiyor başta ama sonra kimse takmıyor.


  • pike  (16.12.17 19:25:44) 
Çok gördüm, kimse bir tepki vermez. Kimse umursamaz.


  • Adramelekhh  (16.12.17 19:25:55) 
Ankarada telwe diye biryerde görmüştüm ben. Herkes nal mal bakıyodu bunlara. O da veli toplantısında sanki kös kös oturuyordu.


  • ismira007  (17.12.17 00:09:13) 
Tuhaf bir durum evet. Ama sorun olmamasi lazım aslında.
Kulağımda kupeyle sabah namazina gittiğimde de mal mal bakan oluyor.
Insanlar alismadigi durumlara boyle bön bakiyor.
Engellilere; ozurlu, sakat denildigi donemlerdi. Otobüste, minibuste bir sorun yasadiklarinda, "e o da evinde otursun. Ne isi var bu halde disarida" diye tepkiler verilirdi. Cok normal karsilanirdi bu tepkiler bir de. Simdi mumkun mu?
Ha, o inancim geregi ortunuyorum deyip bara giderek ve belki icki icerek gunah isliyorsa, basi acik olup icene de günah bu, erkege de zaten. Sekilcilik tamamen.
  • runagain  (17.12.17 05:08:21) 
Türkiye'de nadir ama erasmusla falan gidenler yahut diğer türlü yurtdışına çıkan türbanlılar çok gidiyor barlara. kiminin kocası içiyor, kimi girip alkolsüz bir şeyler söylüyor falan. İslamcıların buradaki alkol hassasiyetlerine bakmayın siz. Bizim ülkede ruhsat sahibi mekan bırakmadılar sagolsunlar ama sınırı geçer geçmez her mekana girip çıkıyorlar. Erkeği de kadını da.

Avrupa'da illa bar olması da gerekmiyor, pek çok kafe de alkol servisi yapıyor. (bkz: Staropramen) şemsiyesi altında tuna manzarasına karşı gün yapar tadında limonata içen türbanlı abla grubunu gördüm ben ve bunlar gibi nicesini. Bir seferinde de benim masamda oturdu böyle bir iş arkadaşım. Bir etkinlik için Malta'daydık. O kahve söyledi ben bira. Sıkıntı yapmadı kendisi, ortam da öyle.
  • rosencruz  (17.12.17 05:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.