[]

kıyafet seçmeme yardım eder misiniz

merhaba!

bir sürü şey hakında saatlerce konuşabilirim ama konu giyim kuşam olunca hep susmuşumdur çünkü asla anlamadığım bir şey. kot-tişört giyiyorum sürekli. o nedenle kombinlerden anlayan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

çalıştığım şirket yılbaşında ünlü bir gece kulübünde yılbaşı partisi veriyor. gece kulübü olduğu için nispeten rahat bir şeyler giymek gerektiğini düşündüm. örneğin sivri topuklu ayakkabıyla daha yürümeyi bilmiyorken bir de dans etmem zor. ya da uzun düğün elbisesi giyilmez. diğer yandan şirket düzenlediği için ve ciddili ortam olduğu için şık da olmak gerekiyor tabi.

sırf bunun için normalde hiç giymeyeceğim bir kıyafet almak istemiyorum. şu aşağıdaki linkteki gibi bir kıyafetim var. renkler farklı ama. etek siyah, ayakkabıları kırmızı olarak düşünün.
s3cdn-test-lookbooknu.netdna-ssl.com

üstüne de bir bluz ayarlarım dedim. mesela şöyle bir şey. images.beautifulhalo.com

sizce bu kıyafetle gece kulübüne gidilir mi? reina'da böyle bir kız görseniz "ne biçim giyinmiş" mi dersiniz yoksa beğenir misiniz?

not: ayakkabılarımı daha yeni aldım, şirkette hiç giymedim. bir de üzerlerinde nike logosu var. bu logo konusundan dolayı biraz çekinmeli miyim? çok mu spor kaçacak?

not2: seçimlerim çok kötüyse fazla vurmayın olur mu :D

teşekkürler!

 
Ne bicim giyinmis derim ben muhtemelen. Ayakkabilar kesinlikle olmaz. Etek de resmen penye gibi bir sey. Kumasindan dolayi falso, farkli bir kumasla guzel bir etek olabilirmis bence.


  • yuzır  (15.12.17 18:11:46) 
öncelikle şirketin verdiği yılbaşı partisine kesinlikle linklediğin üstü giymezdim. arkandan bizim kız sütyen giydiydi kekeke diye konuşurlar, hiç gerek yok. ayakkabı konusunda rahat ol, eğer gideceğiniz yerde dress code uygulaması yoksa hiç takılacağın bir mevzu değil, ki dress code bile olsa pijamayla gitmediğin sürece sorun çıkacağını zannetmiyorum.

daha düz bir elbise yapıştır gitsin ya uğraştığına değmez, yok mu biraz daha smart casual şeyler dolabında?
  • evde liyakat kalmamis  (15.12.17 18:12:27) 
ayakkabı bence de olmaz. etek siyahsa o bluzle birlikte olabilir geldi bana ama daha kibar bir ayakkabı şart. nasıl bir ayakkabı olması gerektiğini kestiremedim ama bu olmaz kesinlikle.


  • dedimmidemedimmi  (15.12.17 18:13:55) 
Siyah mini elbise al, (little black dress tabir edilenlerden) kafan rahat etsin. Her yere giyersin basin sikistiginda

Ayakkabi igrenc ayrica :/ topuklu giymek zorunda degilsin ama bir suru guzel kis ayakkabisi var. ya da pump tabir edilen, 2-4 cm yukseltisi olan ayakkabilar var.
guzel deri cizme olur vs. ama o ayakkabilar gozumu kanatti.
  • kuehles blondes  (15.12.17 18:18:10) 
giyim kuşamdan anlamam diyen biri için fazla zorlama seçimler. neden daha basit, mümkünse tek parça bir elbise giyip gitmiyorsun ki ? ayakkabı çok kötü. bluzla etek de biraz basit görünüyor.


  • aquarium  (15.12.17 18:18:50) 
@evde liyakat kalmamış hahaha okadar açık olmamalı sen de haklısın :D

malesef başka giyecek bir şeyim yok ya. yani şirketin bundan önceki yılbaşı partileri için alınmış düz siyah bir elbise ve düz kırmızı bir elbisem var. başka da bir şey yok. onları da tekrar giyemem sanırım di mi?

peki tamam düz bir elbise alsam altına nasıl bir ayakkabı ayarlamalıyım? bu ayakkabımı da çok seviyordum oysa üff. ayrıca beğenmeyenlere teesüf ederim, aslında bunlar gibi değil çok tatlı ayakkabılarım :) diğer ayakkabılarım da hep sipor.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (15.12.17 18:19:10 ~ 18:20:14) 
normalde kot tisortle göründüğün insanların karşısına bi an o bluz ile çıktığını hayal ettim de :) sanki garip kaçar.

ayakkabı zaten olmaz.

senin yapma gereken kombin bence şu;
mcdn01.gittigidiyor.net

her ne kadar tarzını bilmesem de kurtarıcı ve basit. yani pile kısa etek, üzerine dar bi bluz. kollar uzun olmayabilir tabi seçim senin. biraz daha renkli ya da simli vs olursa daha iyi olabilir gece için.

ayakkabı olarak da maksimum 5 cm kalın topuklu kısa bot diyorum. çok rahat olmasa da o hayvani topuklular gibi eziyet etmiyor.
i.hizliresim.com şunun gibi.
  • elorelia  (15.12.17 18:21:20 ~ 18:25:30) 
sana puanım dohuz kanka,

büyüyün artık.
  • firemanjonny  (15.12.17 18:21:25) 
Bence bot olarak soyle bir sey bulundurabilirsin;

www.hotic.com.tr
www.hotic.com.tr
www.hotic.com.tr

hem de butun klasik kiyafetlerle giyebilecegin bir bot.
  • yuzır  (15.12.17 18:26:23) 
dolabinda varsa kisa siyah bi elbise olmadi siyah bluz ve siyah etek, altina 2-3 cm topuklu bir bootie giy git iste.
dolabinda da bir little black dress bulunsun. yerine üstüne kot ceket + sneaker ile de kullanirsin, daha resmi yerlerde blazer ceket + sivri topuklularla da.

  • pilav  (15.12.17 18:32:24) 
cevaplar için çok teşekkürler. illa bana bir şeyler aldıracaksınız galiba.

çoğunuzun önermiş olduğu o bootie denilen ayakkabı tipinden hiç hoşlanmıyorum, öyle bir şey giymem baştan söyliyim.

peki madem herkes ayakkabıları kötülemiş, ayakkabılarla ilgili bir sorum olacak o zaman. konuyla alakasız bir soru ama yeni soru açmak istemedim.
i.pinimg.com
bu ayakkabılar kötü mü sizce? günlük giyim için yani.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (15.12.17 19:04:10 ~ 19:05:05) 
@ika bence bayagi kotu. Bu ayakkabilarin ustune aklima saclarini platine boyatmis, kendi saci cok kisa olan, kaynak taktirmis ve masa yapmis bir kiz geliyor.


  • yuzır  (15.12.17 19:13:35) 
ya bu topuklu spor ayakkabılar 2000 başlarında mı ne çıktı. bence o dönemde kalmalıydı. gerçekten kötü ya. neden bunun topuklusu, topuksuz hali bence gayet şık.


  • elorelia  (15.12.17 19:17:45) 
@yuzır hahah tanımlaman çok iyi, direk gözümde canlandı. ama dediklerinin hiçbiriyle alakam yok neyse ki :)
@elorelia deme ya :/ ama topuklu olunca bacaklarımı incecik gösteriyor, hem de spor diye :D

  • istanbul kanatlarimin altinda  (15.12.17 19:20:17) 
Yav sen plazada çalışan makine mühendisi değil misin? Bi ağırlığın olsun. Bunlar ne böyle müptezel gibi. Töbe est. Biraz daha ciddi giyin. Gece kulübü demek rengarenk giyinmek demek değil.


  • dissendium  (15.12.17 19:43:16) 
Of attığın her şey çok çok kötü. Siyah dar mini elbise al. 5 cm blok topuk topuklu ayakkabı al ve geç. O nike ayakkabıları nolur iade et.


  • jazzabel  (15.12.17 19:51:37) 
@maleficient bu fotoğraftaki gibi bir fiziğim asla yok tabiki :D ama gene de yakıştırıyorum kendime. bende bi çift daha var bunlardan, 3 yıldır neredeyse her allahın günü onları giyiyorum. boyum zaten uzun ama daha da uzun oluyor, bedenimi de daha ince gösteriyor. modası geçtiyse geçti bena na.
@jaazzabel bu kadar kişinin sevmediğini bilmiyordum. bi iki arkadaşıma daha sorucam, onlar da aynı şeyi söylerse bu son aldıklarımı iade edebilirim :(

@disssendium haha evet plazadaki en salaş şeyleri ben giyiyorum. insanlar alıştı artık. mesela fosforlu turuncu, üstünde çizgifilm karakteri olan sırt çantamla gidiyorum işe her gün. açıkçası bundan çok mutluyum çünkü giydiklerim tamamen benim kendi zevkim. plazada çakılıyorum diye oradaki herkes gibi tek tip giyinmedim hiçbir zaman. plaza kıyafeti almadım bile. kot tişört :) neden ciddi olacakmışım ki, daha yaşım 27 ve açıkçası yukarıda önerilen kıyafetler bana göre çok koca kadın kıyafeti. ben hala müzik festivallerinde dağıtıyorum, yoga yapıyorum, kampa gidiyorum. biraz hippiyim :p bundan da memnunum. herkesin kendi tarzı tabi ama sırf plazada çalışan makina mühendisiyim diye tarzımı değiştirecek değilim.

neyse, müjdeler olsun ki ablama sormak aklıma geldi. bana kıyafet yollayacak.

ya ben karşıyım böyle normalde giymeyeceğim bir şeyi sırf “orada öyle giyinilir” denildiği için almaya ve bir kez giyip kenara koymaya. birinin düğünü olsa anlarım, düğün sahibine saygıdan düzgün giyinilir ama parti bu yani, kurallara ve kısıtlamalara takılmadan canım ne isterse giyebiliyor olmalıydım. dünya daha istediğim kadar rahat bir yer değil :(

yalnız derdim de gerçekten silkilecek kadar varmış. neyse zaman ayrıdığınız için tekrardan çok teşekkürler. siz olmasanız rezil olacakmışım :)
  • istanbul kanatlarimin altinda  (15.12.17 20:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.