[]

sosyal medyadan çekilişle hediye dağıtmak

selamlar, çalıştığım şirket sosyal medya üzerinden çekilişle hediye dağıtmak istiyor. milli piyango çekişil yapacaksan benden izin almak zorundasın diyor. her gün herkes çekiliş yapıyor -youtuber'lar mesela-. bunların hiçbirinin izin aldığını sanmıyorum. biz şirket olarak izin almadan çekiliş yapsak başımızı ağrıtırlar mı? usulü nedir bu işin?




 
hediye ettiğiniz şeyin bedeli bir miktarı geçiyorsa milli piyangodan izin almalısınız diye biliyorum. Ayrıca siz kurumsal bir firma olduğunuz için biraz göz önünde olursunuz ondan yakalanabilir. ya da biri şikayet ederse. Ancak ilk olarak belirttiğim bedel olayı baya düşük bir bedeldi yamulmuyorsam.


  • hlt1985  (14.12.17 14:51:54) 
uzun bir süre hızlıal ve gold bilgisayar'ın facebook ve twitter sayfalarında her bahaneyi kullanarak çekilişler düzenliyor hediyeler dağıtıyorduk .
ben orada sosyal medya yöneticisiydim . yönetim toplantılarında bütçe belirliyor öğretmenler günü çekilişi yılbaşı çekilişi adı ile izin almadan hiç sorun yaşamadan sayfaları coşturduk .
bir defasında sitemize üyelik şartı uydurmuştum 1 günde 5000 üzeri yeni üyemiz oldu .
powerbank-elektrik süpürgesi -parfüm - speaker -tost makinası gibi şeylerden bayağı adetli dağıtmıştık .
  • devilone  (14.12.17 17:38:52) 
her gün herkesin yasayı ihlal etmesi size de ihlal etme hakkı vermez. sizi birisi şikayet ederse ve mp size yaptırım uyguladığında "ama onlar da yaptı" demenizin bir geçerliliği yok yani. normal şartlar altında 320 sy KHK'nın 41'inci maddesine göre izin almak zorunlu.

ancak dağıtacağınız ürün kdv dahil 81,36 TL'nin altında ise izin almanıza gerek yok.
  • fakirpislik06  (14.12.17 17:44:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.