[]

node js hosting

gaza geldik node js öğrenelim dedik. öğrendik iyi güzel ; küçük bir hava durumu uygulaması yazdık. ama hep local'de çalıştık. bunu hostuma atıp web'den de erişilebilir olmasını istiyorum ama burada tıkandım. bunu nasıl yapabilirim? bilgilerim kısıtlı. bilale anlatır gibi anlatacak biri veya yol gösterecek biri var mı?




 
çok bir farkı yok aslında olay aynı şeyi server'da yapmak, server'a ssh ile bağlanabilirsiniz veya remote destkop ile bağlanabilirsiniz.

Basit olarak özetlemek gerekirse server'ın komut satırına girmeniz gerekiyor sonrası yine aynı şekilde kurulum ve çalıştırma.

örneğin aws ec2 için örnekleri inceleyebilrsiniz.

www.youtube.com

aws ec2'nin free versiyonu ile de deneyebilirsiniz.
  • ocanal  (12.12.17 00:41:24) 
Ben kendi sunucumda şöyle bir yol izledim.

Domaini yönlendirdim. (yandex dns kullanıyorum ns olarak)
A kaydını www'li ve www'siz oluşturdum, sunucu IP adresine yönlendirdim.
Sunucuya Nginx kurdum. Nginx ayarlarını yaptım.
Forever ile nodejs'i başlattım (Siz pm2 gibi başka bir paket de kurabilirsiniz ama mutlaka kurun, uygulama çökerse otomatik yeniden başlayabilsin)

Bu kadar.

Sunucunuz CentOS ise ve çözemezseniz yarın gün içinde yardımcı olabilirim.
  • hayirsiz  (12.12.17 00:52:55 ~ 00:53:44) 
baslangicta heroku vs. platformlar kullanin isinizi cok kolaylastirir. daha sonra digitalocean-scaleway benzeri bir yere gecersiniz, gercekten productiona cikacaginiz zaman aws-gcloud-azure vb. bir yere gecersiniz


  • ahoy kaptan  (12.12.17 01:13:18 ~ 01:26:23) 
heroku demeye geldim.

heroku'ya github'u bağlarsanız. push ettikce otomatik sunucuya projeniz deploy olacaktır.
  • qobel  (12.12.17 01:16:02) 
ibm bluemix üzerinden ücretsiz hesap açabilirsin.


  • orpheus  (12.12.17 01:46:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.