[]

Çok mu takıntılıyım, fikir verin lütfen

Merhaba duyuru ahalisi. 1,5 yıllık bir ilişkim var. Ciddi düşünüyoruz, önümüzdeki yaz evlilik var planlarımızda bir aksilik olmazsa. Ben dişi tarafım. Onun ciddi bir mücadelesi sonucu çıkmaya başladık. Başta ben bir deneyeyim diye başlamıştım, ama zamanla bana olan ilgisi, sevgisi, davranışları “işte bu insan doğru insan” dedirtti. Çok seviyorum, o kabul etmiyor ama belki şu an ben ondan daha çok seviyorum. Onun bana olan sevgisinden de şüphem yok, ama ilgi her geçen gün azalıyor.
İlişkimiz başladığında aynı yerde çalışıyorduk. Her gün birlikteydik. Bir süre sonra o iş değiştirdi. Şimdi haftada bir gün 1-2 saat görüşebiliyoruz. Yan yana olduğumuzda hiçbir sıkıntı yok. İlgisi hep bende. Sarılsın, öpsün, saçımı okşasın, uğraşsın vs. Hep böyle. Ben kendimi ayarlayabildiğim müddetçe (benim aile meselelerimden dolayı haftada bir görüşüyoruz, ben ayarlayamıyorum) buluşma teklifimi reddetmedi. Bir saat görüşecek bile olsak 30 km yoldan kalkıp geldi hep. Ama benim de türlü fedakarlıklarla onunla görüştüğümü biliyor, ne onun hakkını yerim buluşma konusunda ne kendi hakkımı yediririm. İkimiz de çabalıyoruz.
Ona kalsa çoktan evlenmiştik. Baştan beri niyeti ciddi. Ailesiyle çok önceden tanıştık. Onlar da çok sevdiler beni. Bir an önce gelip isteyelim diyorlar. Erkek arkadaşım ev aldı bizim için. Arada düğün salonu bakıyoruz. Sürekli gelecek için planlar yapıyoruz, hayaller kuruyoruz.

Amaaa. Gel gelelim ki yan yana değilken bu adama bir haller oluyor. Aramıyor, sormuyor, yazmıyor. Öyle ki koca bir gün birbirimizden haber almadığımız oluyor. Haftasonlarını hep dışarda arkadaşlarıyla geçiriyor. Arkadaşlarıylayken birinin ona yazmasından/aramasından rahatsız oluyor, bu nedenle ben de yazmıyorum. Çünkü okey oynarken bana müsait değilim canım yazdığında çıldırıyorum. Yazıp sinirimi bozmamak için yazmıyorum. Ve ona bu durum normal geliyor. Sevgiliilerin sürekli konuşması gibi bir zorunluluk olmadığını, işimiz düştüğünde birbirimize yazabileceğimizi söylüyor. Benim hissettiğim şey ise, sadece yalnız kaldığında aklına geldiğim, arkadaşlarıylayken umrunda olmadığım. Bu durum beni gelecek için endişelendiriyor. İlişkinin başlarında sabahlara kadar benimle konuşmak isteyen adam 1.5 senede bu hale geldiyse, evlilikten, benimle sürekli yan yana olmaktan ne zaman sıkılacağını düşünüyorum sürekli. Kafamda bu soru işaretleri ile kendi kendimi yiyorum. Çok seviyorum, yanındayken çok mutluyum, çok eğleniyorum onunla. Ama evlilik çok farklı bir şey. Bir ömür belki 50 yıl yan yana olacaksın. Açıkçası güvenemiyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Şu an böyle davranıyor diye, evlenince de aynı şekilde devam edecek diyemez miyiz? Bir akıl rica ediyorum. He akıl alıp ne yapacağım? Onu da bilmiyorum. Sadece dışardan bir gözden yorum almak istedim sanırım. Biraz uzun oldu, affola.

 
Adamda hiç bir sıkıntı yok.

Gereksiz kuruntu yapıyorsun
  • KaraSakall  (11.12.17 23:50:41) 
Soylemek istedigim sey, icinin rahat etmemesi konusunda haklisin. Vicik vicik ergen gibi surekli yazismak da hic sevdigim bir sey degil. Oyle olmasin tabii ama sadece isi dustugunde, yaninda kimse kalmadiginda seni hatirliyorsa dur orada. Hic iyi bir sey degil. Onceden surekli konusmak istiyormus, simdi ise bu durumdaysa ya seninle ya da baska ailevi ya da isten dolayi bir problemi olabilir. Ruhsal sıkıntısı vardir belki. Normal gelmedi. Yine de boyle bir adami kolay kolay birakma dusuncen olmasin derim.


  • thomaswantsmore  (11.12.17 23:53:25) 
bunu aynı şekilde onunla konuşman lazım. başka çözümü yok.


  • sta  (11.12.17 23:54:41) 
Evlendiği yıl içinde kahveden beri gelmeyen kül tablası aromalı çekilmez bir herif olacak. Şimdiden alıştırıyor seni. Evlenin, bir şey olmaz ayrılırsınız.


  • yirmisantim  (11.12.17 23:56:35) 
Sevgilin biraz bana benziyor. Sevgilimle biraraya geldigimizde iyi vakit geciririz ilgili ve sevgiliyimdir. Ama birlikte olmadigimizda surekli arama ya da yazisma içinde olmam. Gerektikce ve istedikce. Bence bi sorun değil bazi insanlar boyledir.


  • i m sick tired  (12.12.17 00:20:04) 
bu meselelerde doğru ya da yanlış yoktur; sen ilgi gösteren bir sevgili istiyorsun, o ise ilgi göstermekten hoşlanmıyor ve mesafe istiyor. burada herhangi biriniz haklı ya da haksız değilsiniz; sadece birbiriniz için uygun değilsiniz. ya bu adamın, beklentilerini karşılamayacağını kabul edip ilişkini devam ettirirsin ya da ben bu şekilde bir ilişki sürdüremem deyip önüne bakarsın.

haftada 1-2 saat görüştüğün insanla evlilik düşünmek ne ayrıca allah aşkına çocuk oyuncağı mı bu?
  • fragile lady  (12.12.17 00:36:51) 
Takıntılı değilsin, anca aşık olmuşsun. O birden başlamış ve hevesi yavaş yavaş normale dönüyor. Cicim aylarını geçiriyor yavaş yavaş. Sen daha yeni gaza gelmişsin, doyamamışsın, onun eskiden olduğu tava yeni gelmişsin ama bir zaman sonra sen de cicim aylarını kapatacaksın kafanda. Sadece daha hevesini alamamışsın. Bunları sevgilin/nişanlınla konuşman gerek. Nasıl hissettiğini bilsin. Bazıları karşısındakini öyle kabul eder, bazıları ağlaya ağlaya veya kavga çıkara çıkara arkadaşlarından uzaklaştırır ve tüm ilgiyi toplar, bazıları dayanamaz gider, bazıları duruma alışır zamanla. Bazen de o istediğin ilgi dalga dalga gider gelir. Sen bir şey yapmazsan arkadaşları ile böyle devam edecek tabii ki ama bir şey yapman da gerekmiyor. Yaptığı kötü bir şey değil; sadece sende tadı damağında kalmış. Yoksa, arkadaşı olması ve o zamanlar rahatsız edilmek istememesi normal.

Ancak, şu halde senin yapacağın şey sakin kafayla alınmış bir karar olmaz. Şu anda 'İstiyorum da istiyorum' havasındasın, o da 'Aşk maşk derken, benim arkadaşlarım, hobilerim vardı. Onları unuttuk. Vaay, nasıl da özlemişim' havasında. Dolayısıyla kızgınlıkla, hayal kırıklığı ile, takıntılarla karar vermek çok sağlıklı olmaz.

'1.5 yılda böyle olan adam, ileride ne olur, kimbilir' diyorsun ya; herkesin dönüp dolaşacağı yer orası ama cicim ayları sonrası herkesin davranışı farklı oluyor. Evlendiğinizde bir cicim ayı dalgası daha yaşarsınız, sonra yine durulmalar olur. Cicim ayında herkes tatlıdır, herkes gözünün içine bakar. Evlenme diyemem, belki de öyle mutlu olacaksın, şu an sıkıntıdasın ama evlenmeden önce iyi tanı.
  • aychovsky  (12.12.17 00:40:24) 
Evlilik farklı bir şey demişsin ya, evlilik hiç bir halt değil önce bunda anlaşalım. Hemcinsin olarak net bir şelilde diyebilirim ki evlilik adamın kadının tapusu, toplum gözünde çocuk yapabilme sigortan, başkada bir halt değil. Aynı evi paylaşmak, ev arkadaşı gibi, herkesin bireysel bir hayatı olduğunu unutmadan, gün gelir, ev içerisinde stresli olursunuz 2 gün konuşmazsınız, altında illa ki bir şey aramaya gerek yok. Evlendik diye illa ki bir yürek, bir beyün olmadık. Herkes kendi içind ebağımsız bir birey, bunu unutmasak ne tatlı olur. Vıcır vıcır bir aşkta daha çok soğunur bunu da bil isterim, insan sevgili diye özel yaşamını da kısıtlamayacak ya. Herkesin bireysel hayatı var bu hayatta senin onun için yerin farklı, endişen var ise bunda zaten evlencem ben diye dönüp durma.

Yani abartıyorsun fikirlerine katılıyorum. Yapma, güzel gideni bok edip sonra evde kaldım deme. Bulmuşsun gönlüne göre birini, rahat dur kurcuklama, git gelinlik falan seç.

Not: evliyim.
  • kedimbitmis  (12.12.17 07:22:17) 
Öncelikle şunu belireyim, kesinlikle vıcık vıcık bir ilişki peşinde değilim. Zaten bana yazdığında “nasılsın iyi misin napıyosundan” sonra ben derim hep, “arkadaşlarınlasın müsait değilsindir sonra görüşürüz” diye. Sadece istediğim hatırlanmak, merak edilmek. Gün içinde belki 10 dk bana ayırsın istiyorum. Ya da ben sevgilime yazarken birşeyler bahane etmeden, rahat rahat yazayım istiyorum.

Cuma gecesi iyi geceler denip uyuduktan sonra cumartesiyi pazara bağlayan gece 1’de “napıyosun aşkım uyudun mu?” mesajı gelmesi enteresan geliyor ne bileyim. Ölsek kalsak birbirimizden haberimiz yok.

Ben demiyorum ki sadece ben olayım benimle konuşsun,
  • hrvl  (12.12.17 08:11:11) 
Ruh hastasisin. Hatta hastaliginin adini da vereyim arastirip git doktora: borderline kisilik bozuklugu.
Bunu hakaret olarak falan soylemiyorum; anlattiklarina gore hasta olma ihtimalin yuksek oldugu icin soyluyorum.
Evlenip de cocugun hayatini cope atma. Iyice bir arastir, doktora git; eger hasta degilsen evlilik planlarini surdur yoksa kedilerinle yasamak hem senin icin hem de toplum icin daha iyi olacaktir.
  • gormemisin oglu  (12.12.17 08:40:01) 
arkadaşlarıyla okey oynarken sana ne yazabilir ki. işte böyle böyle adamları kendinizden soğutuyorsunuz


  • bezginbekir  (12.12.17 11:04:15) 
bütün sorun sende. adam o kadar uğraşmış ilişkiniz için ama karşılığında hala düşündüğün "ben mesaj atmazsam o da atmıyo üfff" ise sende sorun var demek ki. ev almış düğün salonu bakıyomuşsunuz ailesiyle tanışmışsın ne zaman gelip isteyelim diyolarmış seni sevmişler... yani durum buyken takıldığın telefon üzerinden iletişimin sıklığından ilişkinize dair çıkarımlar yapıyosan sorun tamamıyla sende.


  • dafaisss  (12.12.17 17:50:15) 
"Haftasonlarını hep dışarda arkadaşlarıyla geçiriyor."

böyle ilişki mi olur?

bu kadar.

---

@yirmisantim: süper - tebrikler.

abartıyorsun diyen arkadaşlar: diyecek bir şey bulamıyorum.
  • zunkatsar  (12.12.17 18:38:09) 
1,5 sene önceki ilgisinin olmaması normal. bu çift taraflı bir durum, herkes için böyledir. sende bazı şeyler geç başlamış. ona nazaran geç sönecek. sürekli yazışmak iletişim halinde olmak gibi bir beklenti fazla masal. ama 1 hafta hiç görüşmeyip sadece buluşacağınız zaman görüşüyorsanız sıkıntı var. arkadaşları ya da işi ya da farklı koşuşturma. boşlukta merak edip hal hatır sormuyor paylaşımda bulunmuyorsa problem var. ama yok gün içinde iletişim kuruyor bunu yetersiz buluyorsan bir anormallik yok. sen abartıyorsun.

öte yandan buluşma zorluklarınız ilişkiyi ya da onu yıpratıyor olabilir. dillendirmez ama biriktiriyor olabilir.
  • format c  (12.12.17 19:08:17) 
Ben kendimi anlatamıyorum sanırım. Aynı ilgiyi bekleyemem, beklemiyorum. O sabahlara kadar mesajlaşmalar, sürekli aramalar sormalar yok, olmamalı da, bir süreden sonra ergence geliyor zaten. Ama birbirini seven iki insanın, bir gün boyunca birbirinden haber alamadığında merak etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ablam evli mesela, biz her gün telefonla konuşuruz, nasıl, iyi mi diye. Bana özgü bir alışkanlık mı bu? Kimse sevgilisini işi düşmeden aramıyor mu?
  • hrvl  (12.12.17 19:41:23) 
Bence durum bir tuhaf, o kadar az görüşüyorsunuz sonuçta. Her dakika mesajlaşmak aramak gerekmiyor tabii, hatta o da garip ama bu yazdıkların da garip. Bunu onunla açıkca konuşmalısın.
"Arkadaşlarıylayken birinin ona yazmasından/aramasından rahatsız oluyor". Bilemedim.

  • zuppa  (22.01.18 02:29:14) 
arkadaşlarımlayken aranmak istemiyorum falan, bunlar aldatma ayakları ya neyse.
en iyi ihtimalle adam senden bıkmış, yanyana gelince cinsel çekim nedeniyle ilgi gösteriyor.

  • herhaltibiliyoring  (22.01.18 02:47:44 ~ 02:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.