[]

Psikologumun davranisi hk

Merhaba

Bir suredir ozel ofisi olan bir psikologa gidiyorum. Bugun bazi davranislari beni rahatsiz etti ve bunu onunla paylasamadim. Sizde bir yorum yaparsaniz sevinirim. Kendisiyle devam edip etmemeye kararsizim acikcasi.

Durum su; terapi sirasinda gozu hep saatte. Yani caktirmadan bakiyorum saniyor ama bir kac kez yakaladim ayni seansta. Ayni sekilde terapideyken kahvesini icmeye devam ediyor hatta yaninda biskuvi yiyip not aliyor. Bana tuhaf ve profesyonellikten uzak geldi acikcasi. Sanirim ozel anlarimi paylasip kendimi acarken kitir kitir buskivi yenmesi amiyane tabirle aman koy g.tune rahvan gitsin bu da dert mi der gibi yansidi bana.

Burayi takip eden psikolog arkadaslar ve terapiye gidenlerde ozellikle fikir verirse sevinirim. Acaba bu durum normalde beni mi darladi sadece?

 
Düzenli mi yapıyor bunu acaba? Çünkü bazen üst üste bir sürü randevuları oluyor ve hakikaten yiyip içecek zamanları olmuyor. Eğer bir kere hızlıca bisküvi yediyse falan belki biraz hoş görülebilir. Davranışın sürekli olup olmaması önemli bir değerlendirme kriteri bence.
Bunu kendisine söylemenizde hiçbir problem olmamalı, diye düşünüyorum ben. Çünkü o zaman iletişiminizi de etkiliyor bu tarz rahatsızlıklar. E psikologumuzla rahat iletişim kuramayacaksak kiminle kuracağız.

Benim gittiğim terapist seans sırasında uyuyakalmıştı misal. Kendisine bunu çok şok edici bulduğumu söyleyerek bir daha gitmedim.
  • sopiro  (11.12.17 15:38:57) 
Duzenli olup olmadigini bilemiyorum ama hani 5 dk izin istese ve gec baslasak yeme icme isini halledebilirmis gibi geliyor. Bir de kendisine ait bir yer zaten randevu bosluklari olusturabilir gibi geliyor.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.17 15:42:33) 
İçinize herhangi bir sebepten dolayı böyle bir şüphe, kuşku vs. doğduysa bence başka birinden destek almalısınız.


  • uctu uctu yazar uctu  (11.12.17 15:44:22) 
Ben de terapiste gittim ama saat ve yiyecek durumlarına hiç tanık olmadım. Sizin yerinizde olsam ben de kendimi kötü hissederdim.

Direkt göz kontağı kuruyor musunuz? Gözlerinizi hiç ayırmayın. Hem saat için hem de bunun da önemli olduğundan sözetmişti bana kendi terapistim.
  • monogram  (11.12.17 15:51:41) 
Normal değil. değiştirin terapistinizi.


  • veritaslibertas  (11.12.17 15:56:45) 
hemen değiştir bence. ben psikologlarımla çok güzel iletişim kurarım. ama bir tanesiyle dediğin gibi uyum sağlayamadım. ben derdimi anlatırken beni yadırgar gibi baktı, sinirim bozuldu sinirimin bozulduğunu ona hissettirdim o da aldık başımıza belayı tavrı takındı. haliyle karıdan kurtulduğuma şükrettim. diğerleri beni yargılamadan dinlerlerken de uyarırlar, bak beynin o gerçekle yüzleşmiyor kaçıyorsun ordan filan derler. samimi olman çok önemli. o zaman seni anlayamaz. seni anlayamayan biri de senin beynini nasıl düze çıkarabilir ki? bence.


  • for day to break  (11.12.17 15:57:05) 
bana da pek normal gelmedi.
saatine bakması ise çok itici. benim gittiğim psikolog hiç bakmıyor. hatta bir kere 1 saatlik terapiden 2.5 saatte çıktım sağolsun hiçbişi demedi. önce ortamın beni rahatlatması lazım ki rahatça açılayım. eğer bişilere takılıyorsan değiştirmeni tavsiye ederim.

  • sta  (11.12.17 16:18:19) 
bunu terapistinize iletin. eğer sizi rahatsız eden daha farklı davranışları var ise değiştirebilirsiniz. sonuçta yoğun çalışan kişiler yemek yiyecek vakit bulamıyorlar. saate dikkat çekici şekilde bakmaması gerekir.


  • mikahakkinen  (11.12.17 16:30:02) 
@sta degil 1.5 saat 5 dk uzatmaz kibarca bitiriyor zaten laf agzimda kaliyor.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (11.12.17 16:31:32) 
ben ögrenciyken üniversitenin ücretsiz pskilologuna gidiyordum. kadın ne saatine baktı ne karsımda bir sey yiyip içti. tonla para veriyorsunuz yaptıgı etik değil.


  • all girls dream  (11.12.17 17:33:13) 
burada başlık açtırıyorsa zaten gitmene gerek yok demektir. allah bu piçlerin elinde düşürmesin insanı. paradan başka şey düşünmezler. sen o parayı ona ver de istersen kapıdan çıktıktan sonra öl. adamın en ufak üzüntü duyacağını zannetmem.


  • monur72  (11.12.17 18:07:42) 
bunca zamandır giderim, saat şeyini arada ben de farkediyorum-bir iki kere bakıyor sadece, hep değil- ama öyle rahatsız etmedi beni tavrı. ona göre düzenliyor konuşmayı diye düşündüm, benden sonra gelicek danışanları da oluyor çünkü.

ama bir şey yemesi beni rahatsız eder, bişi anlatıyorum dizi gibi karşımda katur kutur bisküvi mi yicek yani nasıl saçmalık bu. bu durum karşısında tavrım "isterseniz yiceklerinizi yiyin, ben sonra anlatırım" demek olur.size önerim düşündüklerinizi net söylemeniz "ozel anlarimi paylasip kendimi acarken kitir kitir buskivi yenmesi amiyane tabirle aman koy g.tune rahvan gitsin bu da dert mi der gibi yansiyor bana" cümlesi güzel bunu söyleyin bence.
  • bunaldım a dostlar  (11.12.17 18:47:21 ~ 18:48:01) 
Bir psikolog olarak şunu söyleyebilirim. Dünyanın en saçma olayı bile olsa siz onu dert edinmişseniz bizler çok önemli bir mesele olmalı. Psikologlar benim bildiğim kadarıyla hiçbir sektörde dakika sektirmeden çalıştırılmazlar. Pekala yemek yiyecek zamanı olur.
Saate bakmak sıkılmanın göstergesi olabiliyor. Psikolog özel sıkıntılarından dolayı dikkat dağınıklığı yaşayabiliyor. Ama süreğen bir eylemse hoş değil tabi. Ben alarmlı saat çözümü buldum. Çoğu zaman danışan alarm çaldıktan sonra dahi devam etmek istiyor. Ama devam etmek çok tercih ettiğimiz bir durum değil bunu söyleyeyim. Çünkü bizim de dinlediklerimizi ayrıştırıp sağlıklı spnuçlara ulaşabilmemiz lazım. Beynimizn bir kapasitesi var.
Bence terapist değiştirebilirsiniz ama nedenini mutlaka sçyleyin. Bundan sonraki süreçte dikkat etsin
  • etfalmorgu  (11.12.17 22:18:43 ~ 22:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.