[]

az parayla zengin olmak isteyen bitcoinciler

abi ben anlamıyorum. şurda soru soran bitcoin meraklılarının bir çoğunun parası 1 bitcoin bile etmiyor. örneğin başlık var diyor ki 5000TL param var. abicim sen 5000TLden nasıl bir kar bekliyorsun. zaten az olan paranı rizikosu yüksek bir işe yatırıyorsun. bak senin paran az, bu parayı köşeye atacak kadar zengin değilsin, uyan.

insanlar bu kadar gerçeklikten kopuk mu ya? vallahi anlamıyorum...


 
Anlamadığın belli.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (08.12.17 00:27:06) 
@kusursuz açıklasan ya keşke, soru bu zaten


  • her giriste sifresini unutan adam  (08.12.17 00:31:51) 
insanlar bu kadar gerçeklikten kopuk, öncelikle bu çok doğru bir yaklaşım.


2.durum ise; bazen rant olayları ortaya çıkıyor. Bu bitcoin işinde de öyle bir durum ortaya çıktı. O yüzden bu yüzyılın olayı şeklinde yaklaşıyorlar olaya. yoksa varlık alışverişi zaten teknik olarak bütün çerçeveleri belirlenmiş bir kavram.


Onun dışında söylediklerinde çok haklısın. Bu beklenmedik bir durum, zaten anca o şekilde bu kadar gelir getirebilir.
  • mete kudur  (08.12.17 00:36:12) 
Geçen yıl bu zamanlar 766 dolarmış. Şu an 15637 dolar. Bu beklentiyle riske atıyorlar. Kolay yoldan zengin olmaya çalışan insanları hoş karşılamıyorum. Ben alacağım zaman 1 btc 100 liraydı. Almadım. Buna bu kadar parayı kim gömer ki ileride değerlensin diye düşündüm. Herkes kolay yoldan zengin olma hayaliyle birbirini sürüklemiş. Tanesi 60 bin liradan bitcoin alıyorlar. Ben bu parayı o zaman versem bitcoin alsam şu anda sanal olarak 9 milyon dolarım vardı. Bu miktarda para çekebilen var mı? Herkes çekmek istediğinde ne olacak? 5 yılda 150 kat değer kazanmış. Bir 5 yıl sonra daha da büyük miktarları çekebilecekler mi? Bir gün dükkanı kapatıp gitmelerini beklemiyor değilim o yüzden.


  • Lim5  (08.12.17 00:40:20 ~ 00:50:13) 
@lim5 ben de o zamanlar bakınmıştım. ki o zaman bile "bu parayı 5 yıl unutsam da koymaz" demediğin sürece büyük bir vurguna tekabül etmiyor, göründüğü üzere...


  • her giriste sifresini unutan adam  (08.12.17 00:44:20) 
Kredi cekip grmeyi dusunuyordu birisi,asagilarda bir yerlerde olmasi lazim duyurusu.birde bilgi soranlara yanlis bilgide veriliyor.dun birisi istedigim an satip cikabiliyormuyum diye soruyordu,mantiken oyle olmasi lazim ama dogrusuda senin sattigin coini birisinin almasi lazim.olasi bir dusus basladiginda elindeki coini satamama durumun var,yaniliyorsam birisi bunu duzeltsin lutfen.

Burada gordugum,eski duyurularindan da bildigim bir kac kisi hem imkanlari var hem de derslerini guzel calismislar,firsati guzel sekilde degerlendiriyorlar.olmasi gerekende tam bu.evi satip yatirayim mi diye sorana ,tatava yapma bas gec diyende var.umarim kazanirlar.

Birde coin sorularini gonul islerine alsalar ne guzel olur:)
  • duptıs  (08.12.17 00:53:24) 
Siz de şunu anlamadiniz-siz derken syni dusunceye sahip kisiler-, bitcoin almak bir yatirimdir. Sadece yeni bir şey oldugundan buna para yatirmayanlar yatiranlara tuhaf bakmaya basladi. Bu borsada kağıt almak gibi, dolar almak gibi, altin almak gibi. Bir külçe altin alamiyoruz diye ceyrek altin da mi almayalim? Söylediğiniz bunun gibi bir şey. Volatilite fazla sadece, o da yatırımcının aldigi risk.
Bu yapilan sey yeni bir sey de degil. Daha gecen millet en tepeden aselsan kağıdı alip silkelendi. Bunlar herzaman olacaktir.

  • veritaslibertas  (08.12.17 00:53:47) 
O aşağıdaki duyurunun sahibi geldi :) @veritaslibertas güzel açıklamış. Bu bir yatırımdır. Bu bir teknolojiye yatırımdır. Binlerce blogda tekrar tekrar anlatılanı burada bir kez daha yazmanın anlamı yok. Anlat o zaman diyene, merak edene kaynak çok. Özetle bunu kolay yoldan para kazanma yolu olarak görmek yanlış. Ben tıpkı bir şirkete ortak oluyormuş gibi btc alıyorum. Son bir yıldır takip ediyorum ve "artık" bu şirketin yükseleceğine inancım var. Çektiğim kredi tıpkı cafe açarken gireceğiniz risk gibi girdiğim bir risk. Ponzilere binlerce lirasını kaptıranlarla btc alanları aynı kefeye koymak yüzeysellikten de öte cahillik. Bu söylediklerim btc almayan kerizdir gibi algılanmasın. Her şeyin başı eğitim. Araştırmasını yapan, bütçesini/riskini göze alanın girebileceği bir yatırım.

Ayrıca yatırım için 100 TL'si olan adam için 10 TL lik kazanç ne ise 100k TL si olan adam için de 10k TL aynı paradır. Küçük girişimle büyük kazançları kıyaslamak konudan ne kadar bihaber olunduğunu gösteriyor. Soruda "İnsanlar nasıl bu kadar keriz olabiliyor"u sorup sonra da üff neyse...
  • erci  (08.12.17 01:20:33) 
haklısın fakat bu durum bitcoin için geçerli değil bence ya.

bak dün bitcoin 47 bin tl idi bugün 67 bini gördü. 47binden 5 bin liralık bitcoin alsan bugün 7.125tlen vardı. 1 günde 2.125 tl kazanmış oluyordun. bu inanılmaz bir şey. o yüzden küçük paralar bitcoinde mantıklı olabiliyor.
  • freetakilir  (08.12.17 01:20:38) 
Herkesin ayni anda zengin oldugu bir sistem olsa dunyada fakirlik kalmazdi.


  • baldur2  (08.12.17 01:27:19) 
İnsanlar gerçekten kafayı yemiş durumda. Özellikle türkiye'deki bu çılgınlığın hiç bir açıklaması yok, btcturk, paribu ve bi iki borsa daha gitse milyonlarca dolar resmen heba olup gidecek. Bu kadar büyük bi risk ciddi toplumsal infial yaratır gibi geliyor. Hakikaten merakla izliyorum. Bu borsaların hiç birinin yeterli güvenlik altyapısı olduğuna da kesinlikle inanmıyorum (finansal güvenlik çok çok ciddi bir iş, koskoca bankalar hackleniyor, bu üç beş kişilik adamlar azıcık yatırımları ile nasıl dayanacaklar bilemem)


  • roket adam  (08.12.17 01:31:27) 
Yatırım araçlarının ayni zamanda belli bir likiditesi ve kabulü vardır. belki saçma şekilde belirlenmiştir ama durum bu.

çok merak eden mortgage krizi öncesi türev ürünlerin fiyat grafiğine bakabilir ama ben yoruldum. birileri kazanacak ama kaybedenler ne diyecek merak ediyorum. millet iyice koptu dünyadan para peşinde.
  • passion rules the game  (08.12.17 01:38:01) 
"bir çoğunun parası 1 bitcoin bile etmiyor. örneğin başlık var diyor ki 5000TL param var. abicim sen 5000TLden nasıl bir kar bekliyorsun"

abi bilmediğin anlamadığın konuda bu şekilde konuşacağına de ki "bitcoin mevzusu artık sıktı böyle başlıklar görmek istiyorum" seni anlarım. ben de aynı düşüncedeyim. gidip internette araştırsa 15 saniyede alacak sorusunun cevabını.
  • papazi dovdurmeyecektik  (08.12.17 01:58:51) 
İzlenemiyor. trdeki paramla bitcoin alıyoeum sonra maltaya gidiyorum bozduruyorum orda.


  • Cursed Chico  (08.12.17 01:58:59) 
bak dün bitcoin 47 bin tl idi bugün 67 bini gördü. 47binden 5 bin liralık bitcoin alsan bugün 7.125tlen vardı. 1 günde 2.125 tl kazanmış oluyordun. bu inanılmaz bir şey. o yüzden küçük paralar bitcoinde mantıklı olabiliyor.

bir günde 2.125 tl kazandik diye zengin mi olduk?
  • regardless of what they say  (08.12.17 06:56:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.