[]

btc/dolar ile paribu tl arasındaki uyumsuzluk, nereden takip etmeli?

investing'den baktığımda 14600 dolarlık btc 14100 dolara düştü. paribu'daki değer ise 67000'den 59000'e düştü. sonra dolar bazında düşmeye devam etti 13500 seviyelerine indi ama paribu'daki değer 62000'e çıktı.

sorular:

-paribu'daki değer neden direkt dolar/tl karşılığı değil? 14000 dolar kabaca 54000 olması laızm.

-btc dolar bazında düşmeye devam ederken paribudaki tl değeri nasıl olur da artar? buradaki değerleri borsadaki alıcı-satıcılar mı belirliyor?

-btc dolar bazında düştükten çok sonra paribu bir anda takır takır düşürmeye bnaşladı. dolar bazında düşüşü takip edip erken davransaydık çok rahatlıkla satış yapabilirdik. bu gecikme saçma değil mi?

-anladığım kadırıyla her ne kadar paribu ile işlem yapsak da btc gerçek değerini başka bir yerden takip etmemiz lazım. burası neresi?

 
türk borsalarındaki kurlar yüksek görünüyor.
her borsada alım satım işlemleri farklı olduğundan fiyatlar da değişebiliyor.

  • veritaslibertas  (07.12.17 16:10:29) 
Şu sayfadan paribu da dahil 400 ayrı borsadaki bitcoin fiyatını görebilirsin.

coinmarketcap.com
  • zombi  (07.12.17 16:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.