[]

dikkat eksikliği hakkında

22 yaşındayım.dikkat dağınıklığı ve vitamin eksikliğim var.bunlar okul hayatımı aşırı derecede etkiliyor.kendimi sürekli yorgun hissediyorum. pharmaton veya supradyn all day benim için faydalı olur mu? veya başka bir öneriniz var mı?
edit:şu an için sıkıntım daha çok dikkat eksikliği.



 
Doktora git, testini yaptır, şayet ilaç gerekiyorsa uygun olan ilacı ve dozu doktor tavsiyesi ile kullan.


  • giovanne  (02.12.17 21:26:38) 
doktora gittim çeşitli testler yapıldı ama bir sıkıntı çıkmadı.sözlükte birkaç kişi yukarıdaki takviyeleri kullanıp olumlu sonuçlar almış o yüzden sorayım dedim.


  • kornisch  (02.12.17 21:29:18) 
saçma gelebilir ama önerimde ciddiyim: her gün mutlaka 8 bardak (2 litre) su iç. ben de yorgunluktan muzdaribim ve günde 2 lt su içmeye kendimi zorladığım dönemler bir kıt daha enerjik hissediyorum.


  • frankie  (02.12.17 21:35:57) 
balık yağı tüket. omega 3 al yani.


  • westblack  (02.12.17 21:38:15) 
E kardeş kan testi normal çıkıyor ama vitamin eksikliğim var diyorsun. Nasıl tespit ettim eksikliği vahiy mi geldi?


  • doxanikee  (02.12.17 21:38:54) 
@doxanikee test derken nörolojik testler.yoksa kan testlerinde b12 , folik asit , d vitamini düşük zaten.


  • kornisch  (02.12.17 21:41:42) 
'dikkat dağınıklığı ve vitamin eksikliğim var.'

'doktora gittim çeşitli testler yapıldı ama bir sıkıntı çıkmadı.'

bunlar çelişkili ifadeler.

belki de içinde bulunduğun dönem veya durum yüzündendir. dikkat dağınıklığı dediğin şey her konuda mı var? bazı konularda daha fazla bazılarında daha azsa belki ilgilenmek istemediğin şeyle ilgilenmek zorunda kalıyorsundur, verimin düşüyordur...

vitamin eksikliğini nereden çıkardın? biraz fazla vitamin almaktan bir sıkıntı çıkmaz da aşırı vitamin alırsan o da iyi değil. bu vitaminlerden birini tercih edip 30 gün deneyebilirsin. yine bunları böbreklerin sağlığı için uzun süre kullanmamak gerek diyorlar.

genel olarak enerjin düşükse muhtemelen yeterince ve kaliteli kaynaklardan beslenmiyorsundur. beslenme konusunda bilinçlenmende fayda var.

ayrıca spor yaparak daha yüksek bir enerji düzeyinde yaşamaya başlayabilirsin. beslenmeni ve dinlenmeni de doğru yaptığın taktirde her gün spor yapmasan bile bir zaman sonra ara günlerde dahi oldukça enerjik ve dinç olduğunu hissedeceksin.

oturduğun yerde oturup, sağlıksız ve tekdüze besleniyorsan, istemediğin bir konuda depresif bir ortamdaysan bunlardan bir bir kurtul.

kişisel önerim: aktif spora başlayıp beslenme konusunda da spor konusunda da bilinçlenmen. vitamin besin takviyesinden başka bir şey değil. sağlıklı beslen.
  • idexo  (02.12.17 21:44:07 ~ 21:46:08) 
@idexo hocam ilk başta yanlış anlayıp yanlış ifade ettim.kan testleri düşük zaten diğer nörolojik testlerde bir şey gözlenmedi.


  • kornisch  (02.12.17 21:47:31) 
Omega 3 kullanmak uygun olur dikkat eksikliği ve hafıza sorunlarına. Ama kafana göre hareket etme derim.


  • yaren  (02.12.17 22:28:10) 
Benim ciddi anlamda b12 eksikliğim vardı ve bu eksiklik hayatımı olumsuz etkiliyordu. Yorgunluk, uyusukluk, depresif ruh hali gibi etkiler... Sonra doktor hap kullanmamı ve tekrar kontrole gelmemi istedi. Sonuçlar değişmedi, hap ile alinan vitamininin emiliminin gerçekleşmediği ortaya çıktı ve iğne yazdı. Düzenli olarak iğne kullandım ve bu süreçte doktor kontrollerine devam ettim. Doz, ignenin yapılma sıklığı sonuçlarıma göre değişti ve tüm bunlar ortalama iki yıl sürdü. Faydasını da gördüm.

Yani vitaminim eksik supradyn kullanayım sorunlar bitsin demekle olmuyor malesef. Doktora tekrar gidin ve sorunu onun önerileri ile çözmeye çalışın. Hem daha kolay hem daha ucuz hem de daha güvenli olacaktır bu yöntem.
  • md11  (02.12.17 23:22:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.