[]

ethereum almak

şimdi paribu'da hesabım var. küçük miktarlarla BTC alım-satım yaptım. fakat artık ethereum almak istiyorum. şimdi bunu alırken paribu'dan BTC alıp, sonra bu BTC'yi başka bi yere transfer etmemiz gerekiyor galiba?

1)nereye transfer edersek ethereum alırız? poloniex falan duydum ama en iyisi hangisidir?

2)paribuda bitcoin fiyatlrı yaklaşık 1300$ daha fazla yurtdışı borsalarına göre. şimdi paribudan pahalıya BTC alıp bunu yurtdışında işlem yapan bi yere transfer edip ethereum almak mantıksız gibi geldi. onun yerine yurtdışından mı BTC almalıyız?

tecrübeli arkadaşlar ne tavsiye eder? adım adım yazabilirseniz sevinirim, biraz acemiyim.

 
Sadece ethereum alacaksanız btcturk.com'dan da alabilirsiniz. btcleri btcturke gönderip eth'ye çevirebilirsiniz. ya da tl yatırıp eth alabilirsiniz.


  • veritaslibertas  (01.12.17 10:01:21 ~ 10:01:31) 
Öncelikle, küçük miktarlarda alım-satım yaptığından dönüşüm ve transfer işlemlerini minimumda tutmanı tavsiye ederim. Paribu'dan BTC transferi 50000 satoshi, bu da yaklaşık 5 $'a denk geliyor. Paribu'dan farklı bir borsaya attın diyelim, nasılsa geri transfer edeceksin TL'ye çevirmek için, alım-satım komisyonları haricinde yaklaşık 40 TL harcamış olursun.

1) a) Etherium'u doğrudan TL ile btcturk.com ve koineks.com'dan alabilirsin.
b) Herhangi bir Türk borsasından BTC aldıktan sonra bittrex, bitfinex, yobit, binance, poloniex gibi borsalardan Etherium'a dönüştürebilirsin.

2) Bu noktada hesabını iyi yapmak gerekir. Bitcoin kredi kartı ile de alınabiliyor Paribu'ya mahkum değilsin. Komisyon, kur farkı vb. unsurları da göz önünde bulundurup Paribu/Btcturk ile kıyasla. Hangisi uygun olursa ona göre hareket edersin.

Türkiye'de talepten ötürü BTC fiyatı dünya ortalamasının çok üstünde, bazen 1. dahi olduğunmuz oluyor coinmarketcap.com'a göre. Ben kredi kartı ile yabancı borsadan hiç almadım ama dün bir hesaplama yaptım, Paribu'ya göre daha uygun görünüyordu. (coinmarketcap.com "Buy instantly credit card" linki bir yöntem)

Örneğin 0.1 BTC alırken Paribu'ya ne kadar ödeme yapmak gerekir, yabancı bir siteden kredi kartı ile alırken tüm herşey dahil kredi kartından kaç TL kesilecek, bunun hesabını anlık yapmak lazım. BTC aşırı oynak, şu an yaptığın hesaba göre Paribu pahalı görünürken, akşama (özellikle gece saatlerinde) daha uygun olabilir.

Son not: yazdıklarım kesinlikle bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.
  • Lethe  (01.12.17 11:36:38 ~ 11:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.