[]

Bisiklet fren ayarı

Merhaba,

Geçenlerde arka tekerin fren pabuçlarını değiştirdim bir de bir taraf biraz sürtüyordu. O sürtmeyi düzelttim falan ancak şu an freni sıktığımda çok geç kavrıyor, hele biraz hızlıysam pek etkilemiyor gibi. Ben istiyorum ki biraz sıkınca bile fren yapabileyim.
Şöyle sıkınca bile hızda etkisi yok gibi
i.hizliresim.com

Ben şu 3 numarayı açıp kabloyu kısaltıyorum ama fayda etmiyor, bu sefer pabuçlar tekere değiyor.
i.hizliresim.com

Pabuçların konumu doğru değil mi? 2 numaradan bir parça mı çıkarmak lazım yoksa 1 numaralarla mı oynamak lazım değmesin diye? Onlar da pek fayda etmiyor gibi değme işine.
Bir de ön taraftaki şu 4 numara sıkı halde, çabuk kavraması için onun sıkı olması gerek değil mi?
i.hizliresim.com


Bu da pabucun ne kadar yakın olduğu. i.hizliresim.com

Nasıl yapabilirim bisiklet sever arkadaşlar?

Teşekkürler

 
o ayar pabuç kısmından değil elle sıktığın yerdeki ayar vidasından yapılıyor. fren ayarı yaz çok rahat görürsün çözüümü


  • hlt1985  (28.11.17 18:06:15) 
@hit195, işte ben ön tarafı zaten sıktım ancak yine de fren yeterince erken olmuyor, bu durumda ne yapmak lazım?


  • senolll  (28.11.17 18:37:11) 
saçmadır belki ama aklıma şu ihtimal geldi:

frenin elle sıkılan kısmının gevşek olması mümkün mü, yani 4 numara dediğiniz o kısmı sıktıktan sonra acaba orada fren kolunun gidona bağlandığı resimde de görünen allenle sıkılan yerle(tel giriş yaparken başka tarafa sürtünüyır falan olabiilir mi içeride) bir alakası olabilir mi? kısalttım diyorsunuz ya, pabuç zaten o kadar yakınken fren kolunun sıkıldığında tutmaçlara yapışacak kadar büyük bir ark çizebilmesi bana garip geldi. ya çünkü işiniz o 4'teki vidanın sıkılmasıyla alakalı, altta bir şey yapmanız gerekmiyor.

sizin o fren kolunu o kadar sıkıyor olabilmeniz garip zaten. 4'ün ya yterince sıkılmadığını ya da siz sıkmış olsanız bile bir şeyin engel olduğunu gösteriyor.

yoksa acaba alt kısmın ayarını yaparken freni sıkmadan mı yaptınız, hani öyle ki iyice boşa bırakınca gergin kalmayacak şekilde?
  • godoşu beklerken  (28.11.17 19:02:59) 
@godoşu beklerken, kontrol edicem bunları


  • senolll  (28.11.17 19:22:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.