[]

Parayi nasil biriktirmeli

Her ay uc bes kurus kenara atmaya calisiyorum. Ama tl olarak ve enpara vadeli hesapta tutuyorum. Meblag da yuksek olmayinca faizden de pek bir sey gelmiyor. Eger acil bir ihtiyac dogmazsa bu paraya en az 2 sene dokunmamaya calisacagim.

Peki sizce her ay maasi aldikca dolar alip vadeli hesapta mi tutayim? Yoksa altin hesabi acip altin mi alayim? TL faizinden daha cok getirirler gibi geliyor 2 senede. Al sat yapmadan en mantikli cozum ne olur?


 
bence meblağ yüksek değilse, parayı TL'de tutmak daha mantıklı; zira yüksek faiz oranları için yüksek de bir meblağ lazım diye biliyorum ben.


  • pangea  (28.11.17 17:07:31) 
bu soruyu yazın sorsaydınız bulduğunu 50 liraya bile dolar alın derdim. Ama şimdi dolarda şişkinlik var mı yok mu ben o işlerden anlamıyorum.

Fakat, belki yardımcı olacaktır; benim mantığım şöyle: almak istediğim şeylerin hepsi yurtdışı imalatı yani dolar/euro üzerinden. İster yurtdışından alayım istersem de türkiyede alayım meselenin ucu hep dolar/euro olduğu için talep ettiğim maaş dahil bütün kıyaslamalarımı euro/dolar üzerine kurduğum için kenarda duracak bütün parayı da bunlar üzerinden tutuyorum. mesela bilgisayar alma niyetim var eğer bu niyet başladığından itibaren paramı tl'de tutsaydım şu an aşırı zararda olurmuşum. Tabi düşseydi de karda olabilirdim ama yine üzülmezdim, çünkü benim mantığım zaten dolar/euro üzerinde çalıştığı için beni etkilemiyor.

bir de ülkemizde dolar/euro uzun vadede pek düşen birşey değil sanırım.
  • mete kudur  (28.11.17 17:19:38) 
Bes gibi uzun vadeli sistemlere döviz olarak atmak mantıklı olabilir. Dolar çok değişken. Ama İsviçre frangı falan yapılabilir. Veya İsveç kronu gibi pek oynak olmayan ama değer de kaybetmeyen dövizler.


  • bos gezenin bos ustasi  (28.11.17 17:30:15) 
tl dışında herhangi bir şey. ister isviçre frangı al ister yeşil mercimek.


  • khiron  (28.11.17 17:34:34) 
arsa alabiliyorsaniz arsa alsaniz iyi olur. yirmibin civarina arsa vardir.


  • tukenmez adam  (28.11.17 18:18:49) 
@tukenmez adam, malesef o civarda arsa bulamadik


  • rusyalı kozmonot  (28.11.17 18:48:58) 
Gram altın alın iki sene dokunmayacaksınız madem her ay belli miktarda alın dursun


  • Uncle Sam  (28.11.17 19:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.