[]

Bilgisayarda ki dosyaları- fotografları bulut depolama ?

Merhabalar,
Ben Bilgisayarımdaki fotografları ve dosyaları online bir veriye aktarmak istiyorum ama hiç bir bilgim yok.

Nasıl yapmalıyım?

Yandex.disk gibi bir kaç hesabım var. İnternet bağlantı hızım çok yavaş yüklemek çok uzun sürüyor bilgisayarım sürekli kapanıyor. Bunun başka bir yolu var mı ?

Bir de anlamadığım bir şey var yandex.disk için mesela Disk'i Windows için kur diye bir ibare var bu tam olarak ne işe yarıyor?

 
yandex disk'i bilgisayarınıza kurarsanız, bilgisayarınızda belirlediğiniz klasörleri otomatik olarak buluta atmanıza ya da buluttakileri o klasöre indirmenize (eşitlemeye) imkan tanır.

yüklü miktarda dosyanız varsa o programı indirip fotoğraflarınızı programın eşitleyeceği klasöre koyun. böylece sizin ekstra bir müdahaleniz olmadan fotoğraflarınız yüklenecektir. bilgisayarı açıp kapatmanız önemli değil. program bilgisayar açık olduğu sürece arkaplanda işini yürütecektir.*

bunu sadece yandex disk ile yapmak zorunda değilsiniz. google drive, dropbox ya da adı aklıma gelmeyen diğer servisler ile de yapabilirsiniz.

*not: upload hızı hem normal bağlantıya göre yavaştır hem de interneti ekstradan yavaşlatabilir. yani fotoğrafar eşitlenirken interneti kullanmaktan güçlük çekebilirsiniz. aklınızda olsun.
  • dahinnotha  (27.11.17 00:43:35) 
Google fotoğraflar sınırsız depolama alanı veriyor sanırım


  • foster  (27.11.17 00:51:35) 
@foster,

evet. ancak fotoğrafları optimize etmek şartıyla bunu sağlıyor.
yüksek kalite yüklerseniz sınırlı.
  • dahinnotha  (27.11.17 00:52:38) 
Açıkçası fotoğraf kısmında Google Fotoğraflar çok iyi. Orijinal Boyut seçeneği sizi Google Drive alanınızla kısıtlıyor, ama yine de "Yüksek Kalite" olarak sınırsız depolama seçeneği sunuyor. Açıkçası bu kalite seviyesi de oldukça tatmin edici.

Dosya amaçlı da Google Drive'dan yararlanabilirsiniz. Ancak dosyadan kastınız basit doküman dosyaları olmalı.

Her ikisi için de Google'ın indirilebilir programları var, onlar üzerinden yükleyebilirsiniz. Ya da direkt olarak tarayıcı üzerinden de yükleme yapabilirsiniz.
  • ufoozgur  (27.11.17 01:26:24) 
pc kapanması ısınmasından mı neden hocam


  • kingcyrax  (27.11.17 09:27:33) 
@kingcyrax ısınmadan gibi ama Windows 10'u kaldırmıyor sanırım bios güncellemesi olmuyor bir türlü..


  • prinz-frost  (27.01.18 20:57:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.