[]

kafe açmaya karar verilince ne yapılıyor

para tamam diyelim. resmi işler var, onlar da tamam.
mal nereden alınacak, mutfak nasıl kurulacak, menü oluşturulacak, mekanın tasarımı yapılacak...

nasıl oluyor bu işler? tecrübe edeniniz ya da bileniniz var mı?

sadece kafe değil farklı örnekler de olur.

edit: soru kafe açalım mı değil, açmaya karar verilince gelişen süreç

 
  • jamswety  (23.11.17 16:52:00) 
iflasa gidecek süreçte ilk adım atılmış oluyor:)


  • yazar yazmaz yazan yazar  (23.11.17 16:55:25) 
yazar+1
Henüz başlamadınız, hesap kitap işşindesiniz değil mi? Lütfen öyle olsun!
İlla bu işe gönül vermişsem birinin yanına yardıma girerdim herhalde.
Bir de RTL'de lokanta / kafe kuranlara yardımcı bir abi program yapıyordu.
  • SiyamkedisiZorro  (23.11.17 17:09:58) 
Neyse ben bisey demiyorum:)


  • a summer day  (23.11.17 17:15:02) 
Yahu arkadaş ne sormuş siz ne cevaplar vermişsiniz. Daha dün kafe açan arkadaşlarımı ziyarete gittim. Gayet mutlulardı. Evet batabilirler ama şu an mutlu ve heyecanlılar. Zaten hangi duygu durumunun garantisi var? Neyse.

Hazır alacağınız ürünler için tedarikçiler bulmanız gerekecek. Dondurulmuş gıda, pasta vs. Onlara ulaşırsanız mutlaka numune getirirler tatlarına bakmanız için. İzmir için konuşuyorum burada gıda çarşısı diye bir yer var. Gıda tedarikçimiz oradandı. Belli zamanlarda eksiklerimize göre arar sipariş verirdik getirirlerdi.Kurabiye için ayrı, pasta için ayrı, dondurulmuş gıda için ayrı vs vs pek çok tedarikçi lazım.

Menü işi hemen oturmaz diye tahmin ediyorum. Başlangıç için geçici bir menü hazırlayıp sonradan ilaveler yapabilirsiniz. Restorant gibi yemek çıkacaksa ustayı baştan bulup yemekleri onunla görüşmek mantıklı. Bir tavsiyem işletmenin başında duracak kişi her kimse mutfağa hakim olmalı. Çalışan kişi zor bulunuyor bir süre aşçısız kalsanız bile idare edecek kadar öğrenin mutfağı. Aklıma şimdilik bunlar geldi başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • ofelia  (23.11.17 17:39:51) 
Bunlarin tamami, personel dahil yardimci olabilirim. Istanbul.


  • runagain  (23.11.17 18:38:06) 
Konuyla alakasızım ama böyle birşey izlemiştim.

www.youtube.com
  • Northern Mariner  (23.11.17 19:38:05) 
benzer sorulara verdiğim yanıtlar şu şekilde;
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com
  • Phoebe  (23.11.17 20:22:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.