[]

İnsanlar neden egoist ?

Sizce insanlar neden bu kadar egoist? Ya da sadece benim etrafımdakiler mi böyle ?
Benim zaten yapım gereği karşımdaki bana 1 verdiyse ben ona 2 hatta 3 veren biriyim.
En basitinden; şuan öğrenciyim ben fakat buna rağmen eğer gerçekten değer verdiğim biriyle zaman geçiriyorsam birşeyler ısmarlamaktan hiç gocunmam, ve içimden geldiği için yaparım bunu. Fakat çevremde ki hemen hemen herkes buna karşın 1-2 liranın bile lafını yapan insanlar. Evet seviyorum çevremdeki insanları zaten sevmesem hemen siktir ederim hiç uzatmam ama böyle durumlarla karşılınca gerçekten çok üzülüyorum.
Ben öyle ağzına geleni söyleyen biri de değilim hep içime atıyorum ve buda beni gerçekten çok üzüyor.
Bu egoistlikle bazı insanlarda maddi olarak da değil çok daha başka konularda da karşılaşıyorum :( napsam sizce? En çok üzende bu insanlara gerçekten değer veriyor olmam

 
Maasi olamayan insanlarin bir seyler ismarlamak istememesi cok normal ki ne kadar yakin olsaniz da. Ogrencilikte yeri geliyor 1 liranin da hesabi yapiliyor. Ayrica egoist esit degildir eli acik olmamak.


  • Domuz  (21.11.17 05:11:25) 
Ben sadece para örneğinde örnek verdim ama şöyle mesela; ben X hareketini yaparken sırf onu düşündüğümden dolayı yapıyorum fakat o aynı X hareketini yapmıyor


  • taha1907  (21.11.17 05:19:53) 
nedenini bilmiyorum ama evet çoğu öyle. kendim gibi insana nadir rastladım.

çalıştığım iş yerinde günde bir paket sigara neredeyse otlakçı arkadaşlara giderdi, giden çakmağın da haddi hesabı yok.

sigara içer, cebinde sigarası yok; çakmağı da yok! cebinde 1 tl dahi parası yok, telefonunda tl yok!

3 yıl içinde 4 şarjım gitti.

bu "enayilik yapma, verme sen de" meselesi değil. bir değiller, iki ya da üç değiller. sokağa çıkıp sigara yaktığında sigara isteyen biri çıkıyor hemen, köşeyi dönüyorsun "abi açım", "yolda kaldım"...

hani zengin olsam "bir ferrariye rahat bindirmiyorlar diyeceğim, o derece. bir işte eşşekler gibi çalışıp ve fakat bu asalak insanlarla her yerde karşılaşmak çok sinir bozucu.

genel bir dilencilik kültürü, fakirlik edebiyatı var. beni 100'e katlayacak iş arkadaşım bile benden ısmarlama bekliyor, ben o kadar ağlamıyorum lan!

bakın, düşünce fark ettim ki; 1 liranın dahi hesabını yapacaksın. seninle aynı kafada olmayan adamla takılma, ikram etme. bu, iyi adam olmak falan değil. kendini kullandırtmak resmen.
  • runagain  (21.11.17 05:31:22) 
Yetişme tarzları öyle, Aileden geliyor. insanların ruhu fakir, içi kötü, ağır benciller üstelik. 1000 kere ver, 1 kere verme linç ederler. En güzeli ruhu güzel az sayıda arkadaş / sevgili.


  • hasmetizm 2046  (21.11.17 08:39:48) 
valla bende yoruldum artık, her konuştuğum kişi egoist yada ben öle algılıyorum. hiç bir hareketini hata saymayıp yaptığı normal şeyleri efsane bişeymiş gibi anlatan tiplerden yoruldum. eğer kimse hata yapmıyorsa bu dünya neden böyle?

bence hayatlarının ilerlememesi ve türkiyenin ekonomik sıkışmışlığından dolayı insanların normal de olması gereken şeyleri anormal gibi yaşamaya çalışmasının sebebinden dolayı böyle galiba.
  • mikahakkinen  (21.11.17 09:58:12) 
zaman kötü,kimse kendinden ödün vermek istemiyor.


  • since1907  (21.11.17 13:59:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.