[]

iPhone 6s ile ilgili problemlerim, çözüm önerilerinize ihtiyacım var

Selam,

22 ay evvel Abd’den a1633 seri nolu iphone 6s 64 gb uzay grisi modeli aldım, üstüne apple care de satın aldım. Alırken de sordum, ben bunu ülkemde kullanacağım uygun modeli ver diye, vermemiş. Hata bende de var kontrol etmedim. Bir de normalde bir yıl olan garanti uzasın diye apple care satın aldım ve onu da bak bu benim ülkemde işe yarayacaksa alcam dedim. Yarar al dedi. Yaramıyormuş, bu da benim hatam olabilir ama adam da yanılttı. Neyse.

Geçen aylarda bir problemim oldu, telefonla konuşurken karşının sesi az geliyor, kalabalıkta sıkıntı olabiliyor. Pupa yetkili servise gittim, abd cihazı açamayız bakamayız vs dediler. Ricam üzerine test yaptılar ve vericinizde ses kısıklığı tespit edildi dediler. Çözüm nedir sizce dedim, bilmiyordu, ekran değişir belki falan dedi. Pek aydınlatmadı. Apple Türkiye ile konuştum, ab ülkelerinde anlaşma var gidip orada yaptır dediler. Başka da ülke içinde yetkili servisten falan çözüm bulamadım.

İkinci talebim de pilimin ömrü yüzde 85 olduğu için onu değiştirmek. Parasıyla.

Soru bölümü:

İki ay kaldı apple care bitmesine, vizem var. En ucuz bir yere gidip onarım denesem, süreç uzamadığı durumda yine toplamda 1000 tl den az maliyeti olmayacak bana. Gezmek yanıma kar da, kar kış yalnız sıkıştırıp gidesim yok. Gidip onartmak mantıklı mı yetkilide?

Yetkili olmayan servislere güvenilir mi? Kaç paraya mal olur acaba, bir de sorun büyük deyip öpmesinler beni? Amerikan cihazı yapan var mı?

Kendi pasaportuma kayıtlı, kendi adıma faturalı hiç çiziği olmayan bu cihazı sizce bu haliyle kaça satabilirim? Üzerine şu tamire vereceğim masrafı ekleyip yenisini alıvereyim.

Amerikadan aldın kar mı ettinciler, sorun olmasa edecektim. Bu haliyle de kullanılmaz değil cihaz. 1200 tl civarı ucuza almıştım o dönem için.

Çok teşekkür ederim.

 
apple türkiye bile değişim yaptığında değişim yeni cihazı irlanda'dan gönderiyor. 2 tane örnek biliyorum bununla ilgili. yani yurt dışına gittiğinde tamir süresi uzun sürse de sana kargolayabilirler cihazı.

senin yerinde olsam ben hiç uğraşmazdım. o sesin geldiği kısmı temizlerdim kendim olabildiğince sonra da satardım.
  • washe  (17.11.17 23:14:22) 
Apple care in telefon supportuyla direkt iletisime gectin mi?

Bulundugun ulkede degisim yapilamadigini soylediginde filan kutu yolluyolar, o kutuya koyup geri yolluyosun filan biseyler oluyo.
  • kuehles blondes  (17.11.17 23:18:30) 
Telefondan biriyle konuştum ama apple care supportu muydu emin değilim. İrlanda numarası aradı. Adam istanbuldaymış gerçi sordum onu da.

O dedi zaten bizde zaten iki yıl, apple care anlamı yok boşa almışın sen onu, biz türkiyede satmıyoruz zaten o yüzden dedi.

Apple merkeze mail atıp durumu özetlemeyi düşünüyorum ben de. Belki bir çare olurlar.

@washe sahibinden.com da baktıp ikinci ellere 1400 ile 3200 arası yazmışlar. Sıfırı 2800 mediamarkta ama adam ikinci ele 3200 demiş. Demek istediğim, fiyatlandırma hakkında hiç fikir vermedi. Bu cihazı kaça satabilirim onu da bilmiyorum.
  • Corrigan prefers beer  (17.11.17 23:27:32) 
abi madem 1400-3200 arası değişiyor sıfırı da 2800 bence 1800-2000 arası ideal. şu haliyle de kullanılabiliyor sonuçta. misal ben ayda ortalama toplam maximum yarım saat ancak telefonla konuşuyorum, günde 1 dk. böyle bi sorun beni çok çok etkilemez. benim gibi bir sürü insan vardır.


  • washe  (17.11.17 23:33:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.