[]

Smart tv ile film izleyemiyorum

tam 45 dakikadır film izleyemiyorum.

elimde samsung tv var. kumanda ile iş yaptırmak neredeyse imkansız oraya tıkla buraya tıkla olanaksız.
filmi indiremiyorum çünkü altyazısı yok.
satın alamıyorum çünkü az bulunan bir film.

yalnızca online film sitelerinde var. onlar da smart tv kumandası ile işkenceye dönüşüyor. heryerden reklam çıkıyor, oynatamıyorsun, oynatsan tam ekran moduna geçmiyor fıttırmak üzereyim.

bu işi kolaylaştıracak bir yol var mı? yoksa televizyonu çöpe mi atayım?

 
bu koduğumun smart tv teknolojisinin 10 yılda geldiği yer bu mudur? bir boka yaramayan frame frame oynayan bir mouse imleci ve bir boka yaramayan bir tarayıcı. ötesine geçmedi mi bu iş?

evimde sırtımı yaslayıp huzurlu bir şekilde film izleyemiyorum amk ya, vcd-dvd kiralama dönemi daha iyiydi ulan resmen? en azından gidip alıyorduk. şimdi her bok birilerinin elinde, onların elinde yoksa ya izleyemiyorsun ya da işkence gibi korsan yöntemlerle uğraşıyorsun. kaner oldum akşam akşam tv kumandasını kırdım.

eskiden her filmin, her dizinin her çeşit altyazısı vardı.
o sektör de ölmüş durumda. aradığımız filmi orjinal yerlerden bulamıyorsak altyazısına bile erişemiyoruz. dünya kolaylaşacağına zorlaşıyor amk resmen.
  • tchuck  (05.11.17 20:47:56 ~ 20:50:33) 
bilgisayarı hdmi ile bağlayacaksın. veya telefondan tabletten mirror sharing mi ne... öyle bişey yapacaksın. smart tv üzerinden web browser ile birşey izlemek çok zor ve mantıksız.


  • sutlu nescafe  (05.11.17 20:56:14) 
bilgisayarı hdmi ile bağlamak istemiyorum çünkü film izkerken bir yandna bilgisayarla bir şeyler kurcalıyorum. veya evde başkası izlerken ben bilgisayarla iş yapamk istiyorum.

sharing yapamıyorum tv samsung, alet macbook malesef.
  • tchuck  (05.11.17 20:59:07) 
İlk olarak usb alıcısı olan bir mouse veya mouse/klavye setini televizyona bağlamayı deneyin. Böylece kumanda ile uğraşmak zorunda kalmazsınız.

İkince seçenek ise TV nin smart özelliğini kullanmayıp harici bir TV box almanız. Örneğin:
www.aliexpress.com
  • faithless  (05.11.17 21:03:11) 
kablosuz mouse veya klavye varsa onunla dene. ama yinede video izlerken sıkıntı olacaktır.
logitech kablosuz mouse ile kullanıyorum mesela.
bilgisayarı kurcalıyorsan hdmi ile bağlayıp ekranı tvye uzatabilirsin. filmin oynadığı pencereyi tvye taşırsın. bilgisayar ekranında işini yaparsın. böyle kullanıyorum genelde.

ama macbookta bu dediklerim oluyor mu bilmem.
  • sutlu nescafe  (05.11.17 21:03:50) 
Chromecast bulursaniz onunla kablosuz cast edebilirsiniz filimn oldugu sekmeyi. Siz bilgisayarda baska seylerle ugrassaniz da etkisi olmaz.

Yalniz iyi bir modeminiz olmasi lazim goruntunun sorunsuz aktarilmasi icin, tercihen 802.11ac desteklesin.
  • crown  (05.11.17 21:05:32) 
chromecast mı yoksa apple tv mi daha iyi performans gösterir?


  • tchuck  (05.11.17 21:09:21) 
veya üstünden fazla zorlanmadan tarayıcıda dolaşabileceğim bir tv modeli söyler misiniz direkt? bu aptal televizyonu satacağım.


  • tchuck  (05.11.17 21:10:59) 
android tvlere bak. philips ve sonyde var. üzerinde chrome çalışacağı için sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum.


  • sutlu nescafe  (05.11.17 21:13:16) 
akıllı kumandalı modeller var.
ama kumandayı düşürmeyin:)

  • yalnux  (05.11.17 21:14:01) 
android tv'lere bakmayın.. bu sefer tv'ye tekme tokat dalarsınız.. android tv tavsiyesi verenler gerçekten kullandı mı merak ediyorum..

tarayıcısında bir siteye girmek işkence..

flash desteği zaten kalktı.. html5 formatında film sitelerinden en sorunsuz video izlenen tv'ler webos 3.5 lg modelleri.. 2017 tüm modellerde önbellek hatası bilmemnesi ortadan kalktı..

sihirli kumanda bulunan uj701, sj800 veya sj850 modellerini inceleyin..

uyumluluğu olan modeller de uj630, uj651..

herhangi bir siteye girmek sihirli kumanda sayesinde saniyelerinizi alıyor..

samsung'un belirli modelleri sorunsuz web deneyimi yaşatıyor..
  • synche  (05.11.17 21:23:14 ~ 21:24:34) 
servioo diye bir program var onu incelemenizi tavsiye ederim.


  • murtiii  (05.11.17 21:33:59) 
iki ihtimal var;
ya pc'yi HDMI ile Tv'ye bağlayacaksın ki bu, sanılanın aksine çok yaygın bir uygulamadır; o kadar ki modern tvlerin hemen hepsinde pc/graphic modu bulunur.
ya da,
usb 3 destekli bir sabit distk alıp, filmi, diziyi ona atıp, onu da usb'den tv'ye bağlayarak izleyeceksin.
(
  • pangea  (05.11.17 22:26:29 ~ 22:27:09) 
sayın tchuck
cozum burada tick imi isterim
pcden google chrome da video downloader diye eklenti var
onu kur
o online sayfadan filmi baslat
video downloader eklentisini calistir
altyazılı indirirsin
  • kingcyrax  (06.11.17 10:06:32) 
online dizi siztelerindeki o cok yogun javascript'ler, flash reklamlar, kapanmak bilmeyen popup'lar yuzunden az kaynakli smarttv'nin hantallasmasi cok normal. bunun icin degil nihayetinde. su anda film izleyeceksem mecburen laptop'dan apple tv'ye baglanip oyle stream ediyorum.


  • hybridus  (06.11.17 10:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.