[]

2. el modem yasal olarak baş ağrıtır mı?

Soru çok cahilce olabilir kusura bakmayın.
bugün kablonet internet hizmeti bağladım.Aylık modem kirası 6 TL idi, satın almak istesek 244 TL.
Fiyat yüksek olduğundan, bulunduğum ilde, LETGO'dan 2. el bir modem aldım ve bağlattım.
Şuan sorunsuz kullanıyorum ancak, önceki sahibi yasa dışı bir yere girmiş ise, bu modemle birlikte yeni sahibine yansımaz değil mi?
İnternet hattını paylaşmada olduğu gibi bir durum oluşmaz değil mi?
İp adresinden bu tarz şeyler tespit ediliyor, benim yeni kullanıcı olduğu için yeni İP numarası alır mı?
Modem altındaki MAC adresini, benim kullanıcıma tanımlayarak aktif ettiler.

dediğim gibi cahilce bir soru olabilir ancak bilgisizim bu konularda.

 
hayir olmaz, huzur icinde kullanabilirsiniz.


  • lanc  (05.11.17 01:31:14) 
ya hangi ara bu kadar paranoyak olduuk biz!?


  • xdenizx  (05.11.17 01:33:23) 
@xdenizx
malesef öyle. Ama internet hattını paylaşıp da ciddi anlamda hukuken zor duruma düşen kişilerin haberlerini okuyoruz, duyuyoruz. 2. el modem almak ile, internet paylaşmak aynı teknik sonucu doğurup doğurmayacağını sormak istedim.

  • han20  (05.11.17 01:39:00) 
modemi aldığınızda sıfırladığınızda değişmeyen tek sey modemin mac adresi olur, ip'niz, gateway adresiniz değişir; hukuki bir sorun olmaması gerekir ama siz yine de satın aldığınız kişi ile varsa satın aldığınıza dair görüşmelerinizi onların screen shotlarını alıp saklayın.


  • gezegen olan pluton  (05.11.17 02:35:36) 
Sıkıntı olmaz, endişe etmeyin.


  • fever  (05.11.17 13:29:07) 
MAC'i senin kullanıcıya kaydederek aktif etmişler. bunun ne zaman yapıldığı belli. sorun olma ihtimali böylece kalkıyor. daha da detaylara girmeyim bi sorun çıkmaz


  • washe  (05.11.17 13:38:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.