[]

3d çizim/modelleme programı tavsiyesi

Selamlar, bir üç boyutlu çizim/modelleme programı öğrenmek istiyorum. Çok karmaşık olmayan makina veya boru parçaları, nesneler veya nesne grupları gibi çizimler yapmayı düşünüyorum. Çok ilerisi için belki animasyon da olabilir, şart değil. Çoğunlukla çizimlerde parçaların ölçülerini de belirtmem iyi olacak. Şu an makinamda 3ds max var, biraz onu kurcalıyorum. Buna devam etsem mi, yoksa başka bir program öneriniz olur mu?
Teşekkürler.



 
makine işlerinde genellikle solidworks kullanlıyor. 3ds render a yönelik. solidworks imalata yönelik. dahasıda vardır, benim bilgim bu kadar.


  • tukenmez adam  (03.11.17 14:53:36) 
Okulda Creo öğreniyorum şu anda. SolidWorks ile benzerlikleri var. CATIA da olabilir ama o biraz daha ileri düzey. Tasarım yapmak istiyorsanız işe teknik resim öğrenerek başlamanızı tavsiye ederim. Teknik resim bilmeden bu programları etkili bir şekilde kullanmanız zor.


  • dissendium  (03.11.17 15:13:41) 
aralarında kullanım olarak en rahatı bence solidworks.


  • kornisch  (03.11.17 15:15:09) 
Catia biraz üst seviye ve pahalı bir yazılım olduğu için her firma kullanamıyor. Genelde ana sanayiler ve büyük ölçekli direkt yan sanayiler kullanır. Solidworks birçok işletmede kullanılan bir program. Öğrenmesi daha kolay mıdır bilmiyorum ama çok yaygın olduğu kesin.


  • himmet dayi  (03.11.17 15:40:18) 
açılın endüstriyel tasarımcı geldi, cevap rhino.
rhino'da çizip renderı 3dmax'te de alabilirsin.
programı öğrenmen bir gün filan sürer.
  • brakgn  (03.11.17 16:43:03) 
Solidworks kullan heryerde video eğitim bulup geliştirebilirsin.
Hatta paint yerine bile kullanıyorum bazen

  • kararsızataletfilozofu  (03.11.17 18:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.