[]

Pegasus nesi ucuz?

merhaba

Pegasus ucuz diyorlar ama bilete ayrı koltuğa ayrı bagaja ayrı pata kesiyor

THY ile aynı fiyata geliyor

Ben mi yanlış seçiyorum acaba seçenekleri?

 
Koltuk ve bagaja ekstra para kestiğini görmedim. ayda 4 defa uçak kullanıyorum. devamlı pegasusu seçiyorum.
bilet alırken büyük ekranda koltuk seçimi(pencere kenarı falan parayla seçiliyor ama ben hiç seçmiyorum otomatik atıyor ve genelde pencere kenarı oluyor) ve bagaj hakkı ister misiniz çıkıyor. ikisini de ''atla'' yaparsanız sadece bilet fiyatı ödersiniz.
bu pazartesi ankara-istanbul 55 liraya uçtum.

şu an tüm türkiyede aktif en ucuz firma pegasus.
  • patronaj  (02.11.17 20:11:04 ~ 20:11:43) 
Koltuğunu sen seçmezsen fazla para kesmez.
15 kg bagaj hakkın var ücretsiz ekstra bagaj almadığın sürece.

  • yeteramadenedimherseyi  (02.11.17 20:18:36) 
Destinasyon, tarih vb. etkenler önemli. Bazen THY'den daha pahalı olduğunu biliyorum. Misal geçen sene İstanbul-Roma gidiş geliş 400 liraya THY'den almıştım, Pegasus 500 liraydı. Ama aynı şekilde farklı tarihlerde Pegasus ile 250 liraya gidiş geliş aldığım da oldu THY 500 lirayken. Genel bazda Pegasus net daha ucuzdur.

İç hatlarda 15 kiloya kadar bagaj parası ödemiyorsun. Koltuk seçimini online yapmak zorunda değilsin, o zaman para ödersin. Havalimanında check-in yaparken cam kenarı vs. boşsa veriyorlar. Dış hatlarda ise sadece el bagajı opsiyonu var ama 20KG bagaj hakkı da çok pahalı değil.
  • tierra santa  (02.11.17 20:23:36) 
Bazen thyden daha pahali oluyor ama genelde daha ucuz.
Arada az fark varsa (20€ya kadar) pahali da olsa thy secerim ama :D

  • kuehles blondes  (02.11.17 21:06:51) 
Cok net soyluyorum ucuz degil diyen senede max 2-3 kere ucaga biniyordur. Yaz dönemi son hafta barça biletine tek yön 600 tl verip agliyordur.


  • japon askeri  (02.11.17 23:11:47) 
ek bagaj bilmemne durumun yoksa, uçak da boşsa evet durumuna göre daha ucuz olabiliyor ama heralde thy ile fifti fiftidir ucuz bilet buluşum.


  • yuto  (03.11.17 00:51:51) 
@Trollziya yukarıda da yazmıştım bazen THY daha uygun oluyor, çoğu zaman denk bile bulursun THY'yi tercih edersin tabi mantıklı olan o. Ama bazı noktalara Pegasus ciddi şekilde ucuz uçuyor, daha doğrusu THY bazı noktalara aşırı pahalı uçuyor fazla frekansa rağmen. Mesela Pazar'a Roma için baktım Pegasus 414 TL iken THY 1252 TL. Barcelona Pegasus 454 TL, THY 709 TL. Bazı yerlerde 1000 TL'den fazla fark var. Nereye ve ne zaman gittiğine göre değişiyor bu olay.


  • tierra santa  (03.11.17 01:38:52) 
@Trollziya yurt içi aynen öyle. Zaten THY'nin ucuz olmadığı zamanlarda bile AnadoluJet denk veya daha ucuz oluyor. Öğrenciysen indirim de var, 10 kere binersen bedava bilet de var. Sürekli 40 lira kampanyası yapıyorlar vs. vs. Uçak içi ikram da var. Daha ne olsun.


  • tierra santa  (03.11.17 02:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.