[]

Egzama ve Kedi Tüyü İlişkisi :(

Merhabalar,

Sokaktan yetişkin bir kedi sahipendim. Yaklaşık 1 haftadır birlikte yaşıyoruz ve henüz veterinere götüremedim, yarın gideceğiz nihayet.

Dünden beri dudak kenarlarımda (sanki ruj sürüp de taşırmışım gibi) kırmızı bir görüntü ve yanma var. Bugün doktora gittim ve egzama olduğunu söyleyip sabah akşam sürmem için "M-furo FA Krem" isimli bir ilaç verdi. Doktor bu aralar kullandığım farklı bir kozmetik ürün var mı diye sordu, yakın zamanda herhangi bir ürünümü değiştirmediğimi, bir tek 1 ay önce ilk defa yeni bir diş macunu kullanmaya başladığımı söyledim. Diş macununu bir bırakmayı dene bakalım dedi. Sonra çekine çekine "son zamanda hayatımdaki en önemli değişiklik evdeki kedim, acaba onunla ilgili olabilir mi?" diye sordum ve kediyle ilgili olduğunu sanmıyorum dedi. Açıkcası içim çok rahatladı çünkü kedimi çok seviyorum ama sonra içime sinmedi ve internetten biraz araştırınca kedi/köpek tüylerinin egzamaya neden olabileceğini okudum. Şu anda çok mutsuzum :(

Bu durumda ben kedimle yaşayamayacak mıyım yani? Egzamamın onunla ilgisi var mıdır sizce? Eğer egzamamın kedimle ilgisi varsa, kedimi veterinere götürüp yıkatsam ve aşılarını yaptırsam acaba bendeki hassasiyet geçer mi?

Ne olur fikri olan bir akıl versin, çok mutsuzum şu anda :(

 
Benim kedim var, egzamam da var arada bir nükseden. Kedi tüyünden ziyade tozlu ve kirli ortamlarda bulunmamak önemli. Kedinin tüylerini evden temizleyebiliyorsan sıkıntı yok.

Bu arada kediyi öptün mü? Belki o yüzden olmuştur.
  • perfectum  (28.10.17 01:12:51) 
Henüz öpmedim ama bir yıkatsam da öpsem diye sabırsızlanıyorum çünkü acayip içli dışlıyız, şu anda kucağımda uyuyor mesela kerata <3

Ama dudağım bu haldeyken öpmeyeyim değil mi? :(

Evi de haftada 1 kendimce temizlemeye çalışıyorum ama neden oldu bu egzama anlamadım ki, dudaklarım yanıyor ve kedim nedeniyle olduysa ve çözümü de yoksa çok çok mutsuz olacağım :(
  • a day at the races  (28.10.17 01:22:54) 
Tabii ki öpmememelisin. Mazallah dudağın enfekte olabilir.

Öncelikle kedinin tüm aşılarını yaptırmalısın. Fazla tüy dökmemesi için iyi bir mama tercih etmelisin. Ve kedinin yıkandığını ilk kez duydum. Ben kedimi yıkatmak istediğimde veterinerim sakinleştirmek zorunda kalırım hiç gerek yok demişti. Yine de sen veterinere danışırsın tabii.

Yine de eğer yüzde yüz emin olmak istiyorsan alerji testi yaptır derim. Direkt çıkacaktır.
  • perfectum  (28.10.17 01:27:35) 
@perfectum, cevapların için çok teşekkürler. Kedinin yıkandığını ben de ilk kez duydum ama çevremde kedi bakanlara sokaktan kedi sahiplendiğimi söylediğimde veterinere götür de bir yıkasınlar dediler hep. Ben de sokak kedileri sahiplenilirken yıkaılmalılar demek ki diye düşündüm.

Alerji testi için dahiliyeye mi gidilir acaba?

Ekleme: Fırsat bu fırsat mama konusunda da öneriler alabilir miyim? :)
  • a day at the races  (28.10.17 01:31:20 ~ 01:32:15) 
Alerji testi için sağlam bir dermatologa görünmelisin önce. Dermatalog seni yönlendirecektir. Bu testlerin en geçerlisi yama testidir. Yüzde yüze yakın bir sonuç verir. Yine de tahminimce doktor öncesinde kan testi de isteyecektir.

Ben kedime Royal Canin Sterilised alıyorum, gerçi obez oldu neyse :D

Rica ederim. Kolaylıklar.
  • perfectum  (28.10.17 03:47:02 ~ 03:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.