[]

Fondoten tavsiyesi istiyorum :(

A dostlar, makyaj konusunda öyle derin bilgilere sahip değilim. Eyeliner, rimel, ruj, allık. Standartım bunlar. Ama bir fondoten edinmeye karar verdim. Tavsiye istiyorum, öyle kalıp gibi durmayacak, kalıcılık konusunda da fena olmayan bir şey. Cildim yağlı. Bakındım biraz Revlon Super Stay için olumlu şeyler okudum. Ha bir de şu var, makyaja aşırı paralar bayılan birisi de değilim :) Loreal, Max Factor, Deborah falan yani alacaklarım en fazla. Şimdiden teşekkür ettim.




 
Revlon color staymiş :(


  • hrvl  (27.10.17 08:25:32) 
Ben yves rocher in zero defaut diye bir fondetenini kullanıyorum,memnunum. 50 tl civarı bulabilirsin, indirime giriyor bazen.
Fakat geçen gün arkadaşın Estee Lauder Double Wear ı kullandıktan sonra parası neyse vereceğim dedim.(150 TL) Öyle kalıp gibi durmuyor ve canlılık katıyor gibi.

  • kismisolungac  (27.10.17 09:34:09) 
cilt makyajı yapmıyosan başlamanı tavsiye etmem. bi süre sonra makyajsız halin katlanılmaz geliyor. illa kullanıcam filan diyosan bb krem az buçuk daha zararsızdır.


  • elorelia  (27.10.17 10:14:45) 
Drug store fondoten kullanma bence.


  • perfectum  (27.10.17 10:30:50) 
Çok ihtiyacınız yoksa ama öyle bir genel renk eşitliği olsun cildimde diyorsanız bence renkli nemlendirici alın.
Benim cildim de yağlı, la roche posay effaclar duo unifiant kullanıyorum memnunum.
www.dermoeczanem.com

Bu arada ufak not: la roche'un effeclar serisi yağlı ve sivilceli ciltler için.Ben senelerdir kullanıyorum memnunum, hiç sivilce problemim kalmadı ama ilk kullanmaya başladığımda cildimdeki sivilceleri söktürdüğü için diyeyim, 1-2 hafta ekstra sivilce çıkarmıştı, sonra temizledi ve bitti. Renkli nemlendiricisinde öyle bir şey olur mu bilmiyorum. Sivilce probleminiz yoksa muhtemelen olmaz zaten.Yine de uyarayım dedim, cildimi daha kötü yaptı demeyin diye :)
  • demoniclewinsky  (27.10.17 11:16:30) 
Fondoten yerine pudra kullan bence, daha hafif ve ferah. The balm'ın bir pudrasını kullanıyorum memnunum.


  • peggy  (27.10.17 11:41:19) 
bence de baslamayin. cok zordaysaniz effaclar iyi tavsiye.

fondoten siralanan sorunlar yaninda bir de makyaj aliskanliginizi degistirecek. mesela goz cevresi sikinti olacak. rengi ayarlamak bir yana, goz cevresini sabitlemedinizde goz makyajinizi idare etmeniz zorlasacak, fondoten goz alti cizgilerinize dolacak; yuzunuzdeki tum renk esitlendiginde boyut kaybi gorulecek, belki kontor yapmak isteyeceksiniz; alligi alistiginiz gibi dagitamayacaksiniz; parlama sorununuz olacak; kaslariniz incelmis duracak, belki onlara dokunmaniz gerekecek; agiz cevreniz gibi daha kuru bolgelerdeki kusurlar belli olacak... akabinde fondotensiz cikamaz olacaksiniz. dilerim yeterince korkutmusumdur; sart degilse baslamayin.
  • e haliyle  (27.10.17 11:44:38) 
Erkenden tıkamayın güzelim gözeneklerinizi, yalvarıyorum.


  • izmitcan  (27.10.17 12:00:00) 
bence de başlamayın. Alacaksanız da çok kaliteli bir şey alın.

Ben makyaj yapmıyorum ama geçen hafta Kiehl'stan bazı ürünler aldım. O sırada bir ürün gösterdi kadın, hani bazı insanların burnu, yanağı falan kızarık olur ya; o gibi şeyler için kullanılan bir ürün. Rengi yok gibi, cilt renginize göre mineraller bilmemne oluyormuş falan, hatırlamıyorum şimdi, neticede kendi renginizde, ama pürüzsüz, gözenekler kapanmış halde kalıyorsunuz. Her yere değil sadece problemli bölgelere sürmek de yetiyor. Micro correcter deniyor sanırım. Fiyatı 120 lira civarı. Onu tavsiye ederim.
  • sopiro  (27.10.17 12:49:26) 
Cilt bakımına dikkat edince sorun yok. Renkli güneş kremi de kullanabilirsin. Solante acnes tinted var mesela. Biodermanın da renkli ve yağlı cilde uygun güneş kremi vardı.

Bir de drugstore fondotenlerin içeriği kötü oluyor genelde. La roche un fondoten gibi nemlendiricisi var bana da dermatolog vermişti. Renk skalası biraz dar ama.
  • jazzabel  (27.10.17 12:56:21) 
vichy'nin güneş koruyucu özellikli kapatıcıları var. hem farma hem fiyatı fena değil. bir bak derim.


  • esesdopiyespiyes  (27.10.17 13:02:33) 
estee lauder double wear kullanıyorum müthiş memnunum tavsiye ederim, fiyatı fazla gibi gelebilir ama indirim falan takip ederseniz makul bir fiyata alınabilir, her kuruşuna değer diyorum.


  • ozgur bir kusun hatirati  (27.10.17 16:18:25) 
Tavsiyeler için teşekkürler. Her gün kullanmak için almadım aslında, haftada bir-iki kez anca kullanırım maksimum. Şimdilik söylediğim revlonu aldım, dayanamadım. Önerilen ürünleri de araştıracağım sonrası için. Sağolun.


  • hrvl  (27.10.17 23:46:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.