[]

kışı seviyor musunuz?

bu mevsimi seviyor musunuz? sürekli soğukla mücadele etmek zorundasınız, hava genellikle kapalı olur ve üstünüzde birçok ağırlık olur. hastalıklar da cabası. ben yaz mevsimini rahat ve parlak bir mevsim olduğu için daha çok seviyorum ama her mevsimin kendine göre güzellikleri vardır. ben bu sebepten sevemiyorum kışı.

kışı sevenler neden seviyor? :)


 
Öf hiç sevmiyorum :(
Bir tek kestane çıkıyor ve kış ortasında ucuzluyor, onu seviyorum.

Bu soru daha önce de sorulmuştu gerçi ama ben yine kışa homurdanayım biraz. Kat kat giyinmeyi, rüzgar yemeyi, atkıyla, eldivenle, şemsiyeyle bilmemneyle uğraşmayı, yağmurda yürürken insanların şemsiyesinden kaçmaya çalışmayı, kar yağınca buzlu/çamurlu yollarda düşmemek için yavaş yavaş yürümek zorunda kalmayı, kapalı havayı hiç sevmiyorum. Keşke hep bahar olsa yaz olsa :(
  • kobuzchu kiz  (26.10.17 12:50:55) 
Evet çok seviyorum, soğuk olunca istediğim şeyi giyebiliyorum terleme kaygısı olmadan. Yanmadan rahatça evde takılabiliyorum. Kış gibisi var mı ya.


  • ekaterina  (26.10.17 12:52:31) 
Yazın pek çok kişinin üstünde olan rehavet ve tembellik duygusunun olmamasını seviyorum. Kışla özdeşleşen yiyecek ve içecekleri seviyorum. Hava durumunu özellikle çok seviyorum, karlı ve yağmurlu günler çok güzel. Güneşli günler yine oluyor, oldu mu daha kıymetli oluyor. Kış güneşini seviyorum. Onun dışında da soğuktan rahatsız olmuyorum zaten.


  • fotrsapka  (26.10.17 12:53:38) 
sıcaktan nefret ediyorum, kertenkele değilim sonuçta; ama kışı da sevmiyorum. soğuk. sonbahar seviyorum ben. hava kapalı, serin, sıcak değil, soğuk değil. mis.


  • rahip janick  (26.10.17 12:57:05) 
her mevsimi ayrı seviyorum. hepsinin kendince güzel yanları var, onu yaşamayı seviyorum.


  • lvs  (26.10.17 12:59:21) 
Çok da sevilesi değil sanki


  • MaNOfTheYear  (26.10.17 12:59:53) 
sabah soğuk ve karanlıkta uyanmak dışında pek sıkıntım yok kışla.. ama yaz candır +35 dışında..


  • redeath  (26.10.17 13:02:12) 
İnsanlar daha samimi geliyor bana kışları. Tüm insanların ortak bir mücadelesi var kışın aynı yağmurda ıslanıyorsun, aynı rüzgarı yiyorsun bağrına bağrına. Diğer her şey daha az öneme sahip oluyor. Belki de bu yüzden seviyorum.

Evet belki en çok Ankara'ya yakışırdı Kar ama
İstanbul'da Kış bambaşka

Kış'ı İstanbul'da, İstanbul'u Kış'la sevdim diyebilirim.
  • mkrk  (26.10.17 13:02:21) 
Ne yazı ne kışı severim. Tam geçiş mevsimi insanıyım, bana hep bahar olsun.

Ha yaz mı kış mı diye soracak olursan koşulsuz şartsız kış derim.
  • i m cool with that  (26.10.17 13:02:33) 
soğuk ama güneşli bir kış günü gibisi yok bence. yağışsız kapalı hava da iyidir tabii ama güneşli gibi değil. kar severim ancak çok yağacak. az yağacaksa hiç yağmasın daha iyi, o çamurlaşan zemini sevmiyorum. yaz mevsimini ise sevmem, biraz pis geliyor bana. ayrıca kışın bere, atkı takmayı seviyorum. kat kat giyinmeyi bile seviyorum. kış gelince huzur da geliyor bana, çok acayip. 10 dereceden düşük havalarda hakikaten kendimi daha iyi hissediyorum, daha rahat motive olabiliyorum. neden böyleyim, neye dayanarak böyle oldum bilemiyorum, saçma da biraz aslında.


  • soso  (26.10.17 13:03:55) 
kış gibisi var mı ya. mis mis. mevsim dediğin karakterli olucak ne öyle yağsam mı yağmasam mı gündüz kavurayım gece serin olun üşüteyim felan. kış öyle mi gece gündüz soğuk net. yazın beynim kaynıyo ne giyeceğimi şaşırıyorum. kışın giy kazağı parkayı çık git. hele mevsim geçişlerine de iyice gıcığım.


  • genc irisi  (26.10.17 13:12:35) 
seviyorum. yazdan da tiksinirim.


  • sir gawain  (26.10.17 13:20:06) 
eveeeet coook <3
kisin dogdugum icin sanirim ayri bir sempatim var. yazin surekli bir arayista hissediyorum kendimi surekli bir yerlere gitmem gerekiyormus gibi ama kisin evde takilmak bile cok guzel geliyor. ruhuma bir sakinlik ve dinginlik geliyor.

  • postmodern rh  (26.10.17 13:21:49) 
Hayır hiç sevmem.
Küçükken en büyük hayalim çok zengin olup hayatımı sürekli yaz olan ülkelerde geçirmekti.
Bir yerde kış yaklaşınca hemen başka bir ülkeye yaza gitmek isterdim.

Ben de yazın doğdum diye herhalde ayrı bir sevgim var yaza karşı.
  • mutekebbir  (26.10.17 13:25:02) 
yazı ayrı kışı ayrı severim. baharları sevmem. sıcak mı soğuk mu belli değil. elde ceket,belirsizlik almış başını gidiyor.


  • denef  (26.10.17 13:32:14) 
Sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Islak, pis, soğuk, renksiz. Bunları seven insan normal olamaz.


  • catch the arrow  (26.10.17 13:36:24) 
kışçıyız elbette. yazın özellikle deniz kenarında nemle boğuşmaktansa kapalı havada donacak da olsam dolaşmayı severim. soğuğa çare var ama sıcağa çare yok demiş atalarımız ben de bu düşüncedeyim. kış sevenlere anormal diyenler olmuş, hadi ordan!


  • burya  (26.10.17 13:45:20) 
sonbaharı seviyorum aslında. kışı da severim ama en çok sonbahar.

yağmur, toprak, doğanın her hali, renklerin uv ışığı olmadan daha doğal görünmesi...

sonbahar sanattır, diğerleri mevsim.
  • eeb  (26.10.17 13:50:39) 
karın sakin sakin yağmasına, üzerinde kütür kütür ses çıkararak yürümeye bayılıyorum. sonra dışarıda olan insanlar, hayvanlar, evinde ısınamayanlar aklıma geliyor. bütün keyfim kaçıyor.


  • boyalı kuş  (26.10.17 14:14:02) 
Eskisi kadar sevmiyorum.

-Kar çok güzel-Çok az yağsa da-
-Sokaklar yaza göre daha temiz ve boş oluyor
-Yandım piştim derdin olmuyor
-Mutlu değilsen günlerin kısalığı ve bulutlu havalar da bir artı sayılabilir
  • harvey  (26.10.17 14:19:24) 
soğuktan korunma ihtimali olduğu için seviyorum


  • gazozailacatmauzmani  (26.10.17 14:28:10) 
sevmiyorum. yazı da sevmem.


  • olabilir ya da olmayabilir  (26.10.17 14:29:15) 
Yazıda kisida sevmiyorum ya terliyorsun ya usuyor


  • all girls dream  (26.10.17 14:38:25) 
sonbahar hariç her mevsimi seviyorum.


  • hasmetizm 2046  (26.10.17 14:44:23) 
sevmiyorum hatta nefret ediyorum. karanlık havalar ve güneşsiz günler beni daraltıyor.
diğer yandan fakir büyüdük biz. fakirler kışı sevmez.

  • lazpalle  (26.10.17 15:04:01) 
çok seviyorum kışı. öyle böyle değil. toplu taşımada koku yok denecek kadar aza iniyor. havanın kapalı olması da güzel bence. üstümde ağırlık neden olsun? kafamda buhar ile dolaşacağıma, kıyafetimi taşırım mis gibi. gereksiz gürültü azalıyor mesela kışın. yürümek keyifli hale geliyor. kışın hasta da olmam mesela. bütün hastalıkları yazın geçiriyorum. dinç uyanıyorum, uykumu alabiliyorum. arabanın camını açıp manasız müziklerini yoldakilere dinletenler bile azalıyor kışın. kimse sallanarak yürümüyor, bundan güzeli var mı? yazın hep bir yolun ortasında durma eğilimi var.

tiyatro yok yazın mesela, genelde kapalı. sinemalarda kötü filmler oluyor genel olarak. kışın öyle mi? kış güneşini de severim ben. soğuğa dair her şeyi seviyorum.
  • windowsguvenlikduvari  (26.10.17 15:04:55) 
gündüzlerin kısa olması ve kış saati uygulamasının kaldırılması haricinde seviyorum. soğuk oluyor soğuk iyidir. rahat spor yapabiliyorum (doğa sporları ve kış sporlarını seviyorum)

bir tek sokak hayvanları konusunda üzüntülerim oluyor. onlara da elimden geldiğince mama barınak vb ayarlayıp kışı rahat geçirmelerini sağlıyorum.
  • argent dawn  (26.10.17 15:26:37) 
mutekebbir + 1

Hep yaz olan bir yerde yaşamak isterim. Kışı hayatım boyunca görmesem en büyük mutluluğum olur. Hani, "Yazın soyunsam bile terliyorum, kışın giyinince üşümüyorum" derler ya, bende tam tersi. Milletin "Yandım Allah" dediği sıcaklıkta çok rahat dışarıda gezineviliyoruö. Terlersem bir duş alırım, o bana tüm gün yeter. Kışın kaç kat giyinsem bile donuyorum, örneğin burnum ve yanağım açıktaysa iğne gibi batıyor soğuk hava o 3-5 cm2 açıklıktan. 5 kiloluk bir paltom var, tutması bile ayrı sorun ama Kanada'da gitiyorlarmış onu. Tam bir soğuk hava paltosu. O bile zar zor yetiyor. Titremekten yürümekte zorlanıyorum. Dişlerim takır takır titriyor. Kışın dışarı çıkamıyorum, 10 derecenin altında evde hapisim. Şu an bulunduğun yerde de sık sık 10 derecenin altında. Şöyle söyleyeyim "Norveç'te insan gibi yaşayacaksın ya da Suudi Arabistan'da hiçbir özgürlüğün kalmayacak" deseler, Suudi Arabistan'ı tercih ederim. Hayatımda bir iki çok sıcak gün dışında "Yandım, çok sıcak" derdim olmadı, anca ısınıyorum ve şarj oluyorum. Hele İstanbul'dayken yaz o kadar sıcak gelmiyor.
  • aychovsky  (26.10.17 15:55:01 ~ 16:10:45) 
soğuğu sevmem, yağmuru sevmem; bir tek karı severim. o da çok az yağdığı için kış mevsimi totalde hoş bir tecrübe olmuyor.

yalnız @mkrk'nin hakkını vermem lazım, şu ana kadar gördüğüm en güzel kışı sevme sebebini yazmış. cidden de insanların o çaresizliği, beraber hareketi, bir şekilde dayanışma göstermesi, aynı kaderi paylaşması detayları daha önce düşünemediğim ve güzel, izlemesi hoş detaylar. önceden "nesini seviyorsunuz be" derken bunu düşünüp "hmm" diyebilirim.
  • Bruce  (26.10.17 16:03:20 ~ 16:03:47) 
yağmuru sevmiyorum ama soğuk havaları, karı, buzu seviyorum.


  • kayranin kedisi  (26.10.17 17:48:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.