[]

Almanya'da araba kiralamalı mı ve başka sorular.

28 ekimde karlsruhe'ye gideceğim, ordan heidelberg, füssen, liechenstein, zürih ve strasbourg'u gezeceğiz. 2 kişi olacağız, araba kiralayalım mı? Otobüs, tren biletine para vermek yerine mantıklı geldi bana ama bilemiyorum. 8 gün için 110 euro'ymuş kiralamak.

2. sorum da "şurda bi şey yok ya oraya niye gidiyosun" dediğiniz bir şehir var mı bunların içinde veya "ooo oraya gitmişken şurayı görmeden gelme" diyebileceğiniz bi yer var mı. Her türlü tavsiyeye talibim, teşekkürler <3.


 
Araba kiralamak çok mantıklı, ama fiyat değilebilir yurt dışına çıkağından vr en iyi sigortayı isteyeceğinden. Ama her türlü mantıklı. Ama tarihe de dikkat et 31 i tatil orda, haftasonu ile birleştirenler bitiriyo kiralıkları sonra fiyatlar uçıyo. Rezerve oluyosa ettir.


  • skayas  (25.10.17 17:33:30) 
Kesinlikle araba. 8 gun icin 110 eyro hic bisey. Trenlere iki kisi acaip paralar odersiniz ki valizleriniz de en azindan arabada kalir. Park yerleri icin de merkezden uzak sokak aralarina yada buyuk alisveris merkezlerinin otoparkina birakin(merkezdeki kucuk alisveris merkezleri de saatli olabiliyor)


  • c1b2k3  (25.10.17 17:34:31) 
Araba kiralayin, yurtdisi parasi filan olmaz ama km siniri var mi, sigorta parasi neleri kapsiyor (hasar durumunda sizin odemeniz gereken liability ne kadar?) vb bunlara bakin.

Isvicrede ve avusturyada otobanlarin parali oldugunu unutmayin ve nereye parkettiginize cok dikkat edin almanca bilmiyorsaniz.

Liechtenstein cok guzel ama vaduzda pek bisey yok. Triesen, triesenberg, gänglesee ye filan gidin orada. Feldkirch cok gyzel.
  • kuehles blondes  (25.10.17 17:57:56) 
Straßburg Zurich yolu uzeri Freiburg'a ugrayabilirsiniz. Yine yol uzeri Colmar var FR'da, Straßburg'a cok benzer.
Arac kiralarken isvicre otobanini kullanacaginizi onceden bildirin cunku arabanin on caminda 'vignette' olmasi lazim. Yoksa otobanda öperler.

  • japon askeri  (25.10.17 19:12:40) 
Araba kiralayin, yurtdisi parasi olur, sigorta icin isterler ayrica Almanya disinda otoyollar ucretli olabiliyor onu arastirin, bazi buyuk sehirlerde sehir merkezine giris icin sticker almaniz gerekebiliyor, ayrica km sinirina ve ekstralara dikkat edin (exess azaltma, gps vs gibi)

Almanya'da genellikle alman arabalari veriyorlar, o yuzden en dusuk sinifta bile kiralarsaniz VW alma ihtimaliniz var. (Seat Leon kiralayip VW Golf almak gibi) O yuzden cok yuksek fiyatli almaniza gerek yok, 110 iyi gibi duruyor. Ayrica cogu GPS li oluyor, onun icin extra odemeyin.

Vignette'leri ulke degistirmeden alin mutlaka.

Alacaginiz mesafe cok mu acaba dedim 8 gun icin, zamaninizin cogu yollarda gecmesin, gezdiginiz yerlerden zevk alin.

Fussen'de kaleleri gezin mutlaka ama 4-5 saatinizi alir, onceden bilet alin online.

Iyi gezmeler
  • ekyil  (25.10.17 20:01:35) 
karlsruhe'yi görünce kostum geldim :) herkes yazmis zaten araba diye, ben de +1 diyip devam ediyorum. tren falan feci pahali olur. bi de araba 110 euro baya az geldi, kesin ekstralari vardir üzerinde. tam kasko yaptirin kesinlikle.

karlsruhe kücük ama derli toplu güzel bi sehir. 8 senem gectigi icin biraz torpil yapabilirim bastan uyarayim :)

schlossgarten (karlsruhe sarayi) bahcesini görün mutlaka. ana cadde kaiserstrasse, ordan boylu boyuna yürüyebilirsiniz pek uzun degil. haftasonu ludwigsplatz taraflarinda aksam oturmalik güzel mekanlar var. alisveris yapmak isterseniz marktplatz tarafinda ettlinger tor avm'si var.

füssen'i bilmedigim icin pas diyorum.

strasbourg baya sirin bi yer. katedral mi ne vardi zaten kocaman kesin görürsünüz. ordan asagiya kanala inip kücük botlarla tura katilabilirsiniz. petit france, mahkemeler falan oralari gösteriyorlar hep.

zürih güzel ama cok pahali. altstadt tarafinda tarz mekanlar ve binalar var oralara gidebilirsiniz. ayrica tren gari yakinlarinda limmat nehri, göl kenari falan takilinabilir. zürih'in dibinde baden diye bi sehir var cok sirin bi yer. yolunuz düserse bi bira ismarlarim. :D

nerde kac gün kalacaksiniz bilmiyorum ama isvicre'de birkac gününüz varsa luzern'i tavsiye ederim.

lichtenstein tam bi kapali kutu heheh. birkac kez icinden gectim ama girmemle cikmam bir oldu. pek bi olayini duymadim sagdan soldan.

yigitler diyari karlsruhe'ye selamlar!!
  • ben de  (25.10.17 21:51:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.