[]

Hastalik mi degil mi

Vatikan muzelerini gezdiyseniz uzunlugunu ve kalabaligi biliyorsunuzdur. Gezmediyseniz, iki saat boyunca gıdım gıdım ilerleyen aşırı kalabalıkla, dar muzeleri geziyorsunuz, hic dışarı çıkmadan hep kapalı alanda. O gün çok kötü oldum, içim öyle daraldi ki, başım döndü, gözlerim karardi. Ayakta duramıyordum acil dışarı çıkmak istiyordum. Genel olarak hayatımda kalabalik arasında kalmak beni daraltir ama ornegin asansör gibi bir yerde kalmak cok etkilemez. O müzede yaşadığım şey nedir, nedendir, hastalık mıdır?




 
havasızlık daralma vs ile tansiyon falan oynamıştır normaldir
hastalık olduğunu düşünmüyorum.

  • basond  (22.10.17 00:07:30) 
panik atak grcirmis olabilirsin.


  • keah  (22.10.17 00:28:02) 
Babam panik atak hastasi, genetik mıdır bilmiyorum


  • meyve parcacikli kadin  (22.10.17 00:29:51) 
Selam,

Sadece Vatikan müzelerinde değil, civarımızdaki çoğu kalabalık yerde olabilecek bir durum bence. Çok ilgimi çekmesine rağmen Balat'taki kiliseleri dolaşırken benzer bir hisse kapıldım. Kasvet, rutubet, havasızlık ve ortamdaki ağır hava hepsi birleşince bence olağan.

Müzelerde zaten saatlerce ayakta duruyoruz sonuçta, daha bi olağan gibi, bu aralar İstiklal Caddesi'nden Şişhane'ye doğru yürümemenizi öneririm :)

PS. Panik atak klavye üzerinden teşhisi konabilecek bir durum değildir. Ben böyle bir endişeniz olmadığını varsayarak yazdım ancak varsa mutlaka bir doktorla görüşün.
  • hana bi  (22.10.17 00:32:13 ~ 00:34:04) 
Ben de aynı durumdayım. Özellikle metroda ayaktaysam çok kötü oluyorum bir kere bu yüzden bayıldım, başka bir gün de bayılmak üzereyken indim gözlerim kararmıştı el yordamıyla çöktüm yere. Doktora bunun için gittim. Kışın oluyorsa kat kat giyinip kapalı-sıcak ve havasız ortamda bulunuyorsan normal demişti. Bir sorun bulunamadı benim için ama şimdi kahve, şeker, naneli sakız, atıştırmalık şeylerle kendimi oyalıyorum,


  • jazzabel  (22.10.17 00:39:26) 
Panik atak gecirmemissiniz. Ama yasadiginiz sey anksiyeteyi cagristiriyor. Bu gibi durumlarda normale donene kadar o ortamda kalmak ilerde herhangi bir fobi gelistirmenizi onler. Yani kacinmak fobi kazandirir size.


  • tezek  (22.10.17 07:16:52) 
(bkz: agorafobi)


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (22.10.17 09:43:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.