[]

Ram kapasitesini artırma

Merhaba,

7 yıllık yorgun ve yaşlı bir Sony vaio dizüstü bilgisayarım var.
Bunun max. ram kapasitesi 8 gb ve zaten 8 gb takılı ilk günden beri. Tahmin edebileceğiniz gibi uzun süredir pek yetmiyor bana bu. Tasarım programları kullanıyorum. Mesela şu an autocad ve chrome'da birkaç pencere açık 7.50 gb ram kullanılıyor. Başka program zor çalışıyor. Bir şekilde maksimum ram kapasitenin üstüne çıkmanın yolu var mıdır? Anakartla ilgili bir durum olduğu için imkansız gibi bir şey soruyorum herhalde ama bios güncellemesiyle olabilir gibi bir şeyler okudum. Laptop için geçerli mi bilmiyorum da var mıdır bir imkan? Şu an ihtiyaçlarımı karşılayacak yeni bir laptop baya tutacağı için ram değiştirerek biraz daha idare edebilmek iyi olurdu.

Teşekkürler

 
bios güncellemesiyle olanı da çok çok özel durumlarda geçerlidir. özetle o iş yaş.


  • washe  (20.10.17 18:44:18) 
SSD yoksa SSD takarak baya bir fark elde edersin. Ram yetmeyince paging yapar diske bilgisayar, disk mekanikse inanilmaz yavas olur haliyle. Aciyi SSD ile baya bir dindirebilirsin. Hem de yeni laptop aldiginda SSDyi ona takarsin.

Bilgisayarin tam modelini yazarsan mumkun mu bakariz da ingilizce yoksa. Dendigi gibi bios guncellemeleriyle bazen bazi makinelerde olabiliyor...
  • robokot  (20.10.17 19:14:39) 
@robokot;
1 yıldır falan ssd takılı, ssd ye yükseltince epey bir hızlandı ama şu an yavaşlıklar söz konusu özellikle birkaç program açıkken. ingilizce var ama nereye nasıl baksam bilemedim. f13z1e model /b ile devamı var da ondan tam emin değilim benimkinde var mı o /b kısmı yoksa halihazırda model adı mu tam o hatırlayamıyorum.

  • senolll  (20.10.17 19:18:32) 
hmm soyle bir bakindim limiti yukseltmenin mumkun olmasi adina pek bir seye denk gelemedim o modelle ilgili, buyuk ihtimal olmuyordur.


  • robokot  (20.10.17 19:22:52) 
bende 9 yıllık pc var. 4 gb ramli. photoshop, chrome, sony vegas falan kullanıyorum. işin püf noktasını bilirsen ram hayli hayli yetiyor.

www.askvg.com

yukarıdaki gereksiz servisleri kapat.

www.cnet.com

buradaki işlemleri yap.

advanced system care yükle. kesinlikle eski bir pc'nin dostu. özellikle
sağ üst köşede ram bilgilerini gösteren bir panel oluyor. ram %70'elere çıktığında
tek tıkla gereksiz yüklerden kurtarıyor. can dostum.
  • bir sevgi faresi jamal  (20.10.17 19:24:53) 
Pageile.sys dosyasinin ayarlariyla oynayabilirsin, biraz rahatlatabilir hali hazirda ssd de oldugu icin.


  • yuto  (20.10.17 20:22:36) 
Pagefile* (mobil oldugu icin editleyemiyorum)

www.online-tech-tips.com
  • yuto  (20.10.17 20:23:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.