[]

Bitcoin ile uğraşırken

Neden yerli siteleri kullanıyorsunuz? Yani al-sat, cüzdan vs. tüm işlemler için mesela bittrex'i kullanamıyor muyuz? Benim yerli siteler hakkında şüphelerim var özellikle de gizlilik konusunda. Yarın bitcoin'in ülkemizde yasaklanıp yasaklanmayacağının garantisi yok, malum... Diyelim ki bitcoin yasaklandı ve bütün bitcoin işiyle uğraşanlar "hayin" ilan edildi ve takibe alındı vs. o zaman ne yapacaksınız? Şüpheden kastımın sitenin güvenilirliğinden ziyade, sonuçta o sitenin uymakla yükümlü olduğu yasaların buradaki yasalar olması ve o yasaların bir khk ile değişebilecek olması.

Kısacası, doğrudan yabancı borsalar üzerinden al-sat ve tüm işlemler yapılamıyor mu yoksa çok mu pahalıya geliyor?


 
Direkt bittrexten bitcoin alınamadığından çıkıyor sorun.
önce paribu btcturk gibi sitelere para yatırıp btc alıp ondan sonra bittrexe atılabiliyor. çekme işlemi de tersi şekilde uygulanıyor.

  • veritaslibertas  (18.10.17 16:32:40) 
coinbase ile alip bitfinex veya bittrex tarzi bi yerdeki walletina aktartabilirsin dogrudan


  • isvicre rakisi  (18.10.17 16:37:36) 
Direkt karttan aracı olmadan BTC alabildiğin borsalar var ama hayvan gibi komisyon ve SWIFT ücreti ödüyorsun.

Ayrıca bahsettiğin risk yurtdışı borsalarında fişlenmek şeklinde değil borsanın kapattık abi biz dediği anda hiçbir şey yapamayacak olmanla orada da mevcut.

(bkz: btc-e)

Geçenlerde Çin'in ICO'ları yasaklamasıyla portföyümün %40'ı çöp oldu örneğin, beklemekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Sözün özü konu Bitcoin olunca babana bile güvenemiyorsun, paranoyak olmakta fayda var.
  • chicha  (18.10.17 16:51:04) 
Cevaplar için teşekkürler.

@chicha, evet, aklımı kurcalayan noktayı anlamışssın. Diğer taraftan, borsanın patlaması her yerli de olsa yabancı da olsa mümkün olabilecek bir risk.

Peki sizler borsa olarak ve varsa aracı olarak hangi siteleri kullanıyorsunuz?
  • skooma  (18.10.17 17:06:53) 
poloniex- paribu


  • sta  (18.10.17 17:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.