[]

pedallı dikiş makinesi 90'larda maddi durum belirtisi miydi?

iş yerinde sohbet esnasında "ben de saklambaç oynarken bizim dikiş makinesinin altına saklanıyordum" dedim, arkadaş "oo zenginmişsiniz siz yaa" dedi. öyle zenginlik bir durumumuz yoktu aslında ama arkadaş çok diretti, inandıramadım. "zengin olsam niye söylemeyeyim olm ne gereksiz bi inatlaşmaya soktun beni" diyorum, inanmıyor.
o yaşlarda başkalarında var mıydı hatırlamıyorum, bir sorayım dedim; haklı mı diye.
zengin miydik olm biz, niye benim haberim yok :/

şunun gibiydi
image5.sahibinden.com

 
hiç alakası yok.


  • hlt1985  (16.10.17 12:17:46) 
bence de hiç alakası yok


  • euteamo  (16.10.17 12:18:53) 
alakası yok.
tek maaş memur çocuğuydum, bizde de vardı.

  • teritori  (16.10.17 12:19:38) 
zengin olan evde dikişle uğraşmaz. terzi gelir evde ölçüsünü alır, gider diker getirir.


  • sekerse tehlike  (16.10.17 12:22:32) 
prestij göstergesi olan motorlu ve nakış makış yapan zamanın son model singer dikiş makineleri idi, öyleki o makinaya sahip olan bir ev hanımı, kendine diktiklerinden hariç konu komşuya da para ile dikiş nakış yapardı.

hatta burda dergisinin patronlarını toplarlardı falan, ciddi bir prestij belirtisi idi, renkli televizyon gibi.

tabi bu durum 80leri ve 90 ların ilk 3 senesini kapsıyor.
  • killerbee  (16.10.17 12:22:57) 
sağ olun arkadaşlar hep beraber bizim elemanın fakirliğini yüzüne vurduk aşlsdas.

yalnız o zaman değilsek bile şimdi olabilirmişiz. bu ney lan o.0
www.sahibinden.com
bunu tıpkısının aynısı vardı bizde, yaklaşınca aldığım o metal ve yağ kokusunu çok net anımsadım görünce. gariban anam elektrikliyle takas etmişti, zengin olsak antika olur bu diye saklardık zaten.
  • Bruce  (16.10.17 12:25:21 ~ 12:28:26) 
@Bruce, linktekinten anneannemde var, apaynısı, zengin değillerdi tabii. Ama bu kadar ediyor muymuş bunlar ya, inş ediyordur:D


  • peggy  (16.10.17 13:05:05) 
Babaannem de vardı 1950 model civarı, maddi durumu iyi bir aile olduğumuz doğru lakin dedem 1960 yılında ilk traktörü alan sayılı ailelelerden memlekette. Bence zenginlik göstergesi değil. Zamanına Göre radyo da olabilir.


  • Fritz-X  (16.10.17 14:28:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.