[]

Evde Gizli Kümeste Fare Beslemek

Beyler, bayanlar.

yeni bir eve taşındım, bu evde eski bir arkadaşım oturuyordu. şirketinden iyi bir teklif geldi, isveç'e expat olarak gitti. "gel sen devam et, kirası da uygun, ev sahibi de hiç bir şeye karışmaz, muhit de güzel, takılırsın" dedi. tamam dedim yerleştim eve.

gayet iyi gidiyordu her şey ama geceleri garip tıkırtılar duyuyordum. bir değil iki değil. neyse dedim dışarıdan geliyordur, böcektir, geçer gider vesaire. tıkırtılar hiç durmadı, 3 gün, 4 gün. hep bir tıkırtı var evde. gece ışıkları söndürüyorum, televizyonu kapatıyorum, yatağa geçiyorum, hep tıkırtı.

dün, eve taşındığımın 4. günü. ulan dedim bulacağım bu tıkırtıyı. kalktım gece, açtım ışığı, ışığı açınca tıkırtı durdu. bekledim, ölü taklidi yaptım. tıkırtı tekrar başladı. sesin geldiği yere doğru gittim, bir iki denemeyle tıkırtının, tuvaletin içinde, lavabonun yanındaki duvardan geldiğini gördüm. bu duvarda garip bir tutacak var, geldiğimden beri bir kaç kere gördüm ama hiç bakmamıştım nedir diye. her neyse, bu tutacağı tuttum, bir baktım kapak şeklinde bir şey. kapağı bir açtım, adam duvarın içine ışıklı bir kümes yapmış, bu kümeste de fare besliyor. açar açmaz "ananıskm" modunda kapattım. kendime gelince tekrar yavaş yavaş açtım, adam duvarı biraz içeriye doğru kazmış, kümes gibi bir yer yapıp içinde fare besliyor. gayet nizami kümes yani bildiğin, fare var içinde, yemliği, suluğu, yuvarlak dönme aparatı filan var. (hamster değil, fare bu arada).

neyse bugün arkadaşı aradım, "evet abi sana söylemeyi unuttum, farem var benim orada besliyorum, yurtdışına acil çıkmam gerektiği için alamadım, veterinere de veremedim, nasıl olsa keşfedersin diye sana da bir şey diyemedim" filan diyor.

olm manyak mısın, yani nasıl bir şey bu, şu an elim ayağıma dolaşmış sabahtan beri mal mal düşünüyorum. napıcam ben bu fareyi, duvarı delip nasıl bi insan fareye kümes yapar. nasıl bir yerde yaşıyoruz, noluyor.

hay allahım.

sorum şu beyler bayanlar, napıyım ben bu fareyi şimdi?

 
expat olarak isveç'e gönder


  • malheiros  (14.10.17 23:57:41) 
Caps at


  • öteki ben  (14.10.17 23:58:56) 
Açıkta neden beslememiş orasını anlamadım. Neden tuvalet, neden duvar içi? Aklıma pis şeyler geliyor gibi oluyor fakat ne olabileceğini de kestiremiyorum doğrusu. Ayrıca hayvan nası hava alıyo orada? Sorular, sorular..
Yazıktır yav, sal gitsin bence.

  • manuel mandalina  (15.10.17 00:04:04) 
Üzüldüm hayvancağza. Acaba denek olarak falan mı kullanıyor? :( Çünkü madem besliyor, neden evin içersinde değil de gizler gibi izbe bir yerde?

Bence arkadaşınıza iyice danışmadan bir şey yapmayın fakat hayvanın sağlığını da göz ardı etmeyin...
  • l arrache coeur  (15.10.17 00:15:33) 
Öeh. Oha. Bence öncelikle arkadaşınız ağır ruh hastası.
İkinci olarak, bu farenin aşılarını yaptırıyor muymuş? Yaptırmamışsa ben olsam kafesine bile dokunmazdım, size de hastalık geçebilir.
Üçüncüsü, sal gitsin diyen arkadaşları dinlemeyin, fare o civara alıştığı için muhtemelen fazla uzağa gitmeyecektir ve artık serbest kaldığı için bu sefer sizin evin duvarlarını filan kemirip evin içine girebilir ve siz evde yokken mutfakta gezinebilir, açıkta yemek varsa kemirebilir, patates neyin koyduğunuz çekmecelere girip onları kemirip yiyebilir falan.
Aşılı bir hayvan değilse, hayatınızı tehlikeye atma riski varsa, arkadaşlar topa tutmasın ama dökün fare zehrini kafese yukardan, hayatını kaybedince de eldiven giymek suretiyle çıkarıp kafesiyle birlikte çöpe atın. Düşünüyorum, yoksa ne yapacaksınız, bir de onu tutup veterinere götürüp aşılarını yaptırıp sonra da sahiplendirmeye mi uğraşacaksınız? Hayır belki kuduzu muduzu var. Bir de baktım şimdi internetten farelerden bulaşan hastalıklar diye, hıyarcıklı vebasına kadar bir sürü hastalık var ve fare b.kundan, idrarından da insanlara geçebilir bu hastalıklar demiş. Küçücük kafesin içinde ve karanlıkta takılmaktan o hayvan da psikopat olmuştur zaten, bir hayır gelmez artık ondan kimseye.
Alternatif olarak o evden çıkın diyecem ama bu sefer fareyi evde ev sahibi bulacak belki ve kabak sizin başınıza patlayacak bu sefer, manyak mısın evimin duvarını delip fare mi besledin orda diyecek ev sahibi size haklı olarak.

Ha bu arada, arkadaşınız ağır ruh hastası...
  • green knight  (15.10.17 01:19:17) 
he bi de yalan söylüyor. "söylemeyi unuttum" demek ve "nasıl olsa keşfedersin diye sana da bir şey diyemedim" demek tamamen zıt şeyler. gayet aklına gelmiş ama bilerek söylememiş.


  • green knight  (15.10.17 01:23:32) 
Çok korkunç. Taşının o evden kimbilir daha gizli neler var evde


  • stiletto heel  (15.10.17 01:28:56) 
sal gitsin, dışarıdan izole yaşayan fareden de sana hastalık falan bulaşmaz. salarken bir kutuya koy uzakta bir orman-çalılığa götür bırak. kutuya koyarken ısırılmamaya dikkat et yeter. daha sonra farenin bulunduğu yeri bir sprey kutusuna çamaşır suyu koyup sıkarak dezenfekte edebilirsin.


  • orpheus  (15.10.17 01:33:01) 
Dışarıdan izole yaşayan hayvan hastalık kapamaz da farenin ne kadar zamandır orada yaşadığını, bunun öncesine nerede bulunduğunu, öncesinde başka hayvanlarla temas edip etmediğini, o duvara girmeden önce bir hastalık kapıp kapmadığını bilmiyoruz.


  • green knight  (15.10.17 02:01:25) 
allahını seven üstüme caps atsın.


  • xasuo  (15.10.17 02:08:06) 
Gecenin en bomba şeyi. çok güldüm ya.

Fareden çok korkarım ben. Ben olsam atardım. Seviyorsan besle.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (15.10.17 03:48:41) 
Caps +
Duyurunun unultulmazları arasına girmeli bu başlık. arkadaşının çok sıradışı hobisi varmış.

  • 1adam  (15.10.17 11:44:07) 
Caps cidden.

Kedi kumuna isedim vol2
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (15.10.17 11:48:06) 
Ben yerinizde olsam evin diğer kısımlarını da kontrol ederdim.


  • mayday  (15.10.17 14:06:58) 
www.youtube.com

abi duyuru fon müziği
  • güneyli çocuk  (15.10.17 14:32:09 ~ 14:34:01) 
caps +100


  • sizofren06  (15.10.17 16:41:42) 
ya ben cok inanmadim bu hikayeye, kusura bakmayin.


  • elbar  (15.10.17 18:03:59) 
Sallıyor aynen.


  • öteki ben  (15.10.17 18:46:29) 
Durup dururken aklıma geldi. Bir gelişme var mı?


  • mayday  (22.01.18 20:55:49) 
o kadar serin hikaye ki klavyeye yazarken ellerim dondu.


  • binder dandet  (22.01.18 20:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.