[]

Herkesin her konuda uzman olması

etrafımdaki herkes her konuda uzman gibi iken ben kendimi bunun gibi hissediyorum. (git:twitter.com)

Bolca okumaya çalışan, işi ile alakası olmadığı halde felsefe,psikoloji, sanat tarihi ve hatta bilimsel makaleleri bile okuyan, kendini her konuda geliştirmeye çalışan bir insanım ama bir filme gidiyorum arkadaşlarımla, film noir öğeler taşıyan cyberpunk bir filmmiş cümlesini kurmuşluğum yok hiç bir zaman veya çok farklı ülkenin kültürün müziklerini dinlememe rağmen, metallica'nın solisti kimdir bilmem, derin analizler ahkam kesmeler falan yapamam. filmden ciktiktan 5 dk sonra filmi bile dogru duzgun hatirlamiyorum ki derin analizler yapip, dostoyevski'nin de su eserinde dedigi gibi minvalinde cumleler kurayim.

(git:medyascope.tv )
bir de su adamlara bakiyorum, neredeyse ayni yastayiz, yaptiklari sohbetlere, analizlere vs bi de kendime arada 20 bin fersah var gibi. bana en iyi bilgidin seyi anlat desen kem kum ederim. bos kaldigi her saniye okurum, entellektuel seyleri takip ederim, zekaliyiyim da aslinda niye boyle oluyor ki? eksik olan ne ?

 
belki bilgi sıkıntın yok ama bilgiyi işleme - değerlendirme alışkanlığın oluşmamıştır.


  • zgrydn  (10.10.17 20:40:48) 
onların ezberi, hitap yeteneği kuvvetlidir. ben bir şey anlatırken olayı yorumlayarak anlatırım. atıyorum 1956 tarihinde x oldu demem de, zamanın birinde şu olmuş derim, her şeyi hatırlayamam çünkü adamlar tarihiyle, ismiyle, cismiyle anlatınca dolu dolu gibi gözüküyor. oysa aynı şeyi biliyoruz, ben böyle düşündüm.


  • dedimmidemedimmi  (10.10.17 20:59:19) 
iyi de...
orada ki arkadaşlar kamera karşısında.
elbette birazcık "tribünlere oynamaları" gerekiyor.
kamera önünde ki ve tv ekranlarında ki gördüğün hemen herşey yalandır demişti bu işlerle ilgili bir arkadaşım zamanında.
  • pangea  (10.10.17 23:34:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.