[]

kitap anlayamama

geçen sene bana araba çarptı. 3 ay yoğum bakımda kaldım. bu süreci atlatınca yüksek lisansıma devam edeyim dedim. okuduğum kitap ingilizce alanım da ingiliz edebiyatı ama kitabı okuduktan sonra aklımda bi şey kalmıyor. bi de kazada kafam darbe almış. beynin düzelmesi için 2-3 yıl gerekir diyorlar. ne yapabiirim bi öneriniz var mı?




 
öncelikle geçmiş olsun, büyük badire atlatmışsın.
annem de araba kazası geçirip kafasına 17 dikiş atılınca hemen hemen 1 yıl süre okuduğunu anlayamadı falan. gayet normal yani bence.

çözüm de mini egzersizlerle başlayıp boyutu arttırmaktır diye tahmin ediyorum. örneğin önce tek sayfa okuyup onu özetlerken bir hafta sonra sayfa sayısını 3-5 neyse ona arttırmak gibi.
  • hosein  (29.09.17 17:15:08) 
geçmiş olsun.
uzman değilim ama bildiğim; öğrenmenin ve hatırlamanın tekrarla ilgisi büyük. sabırlı olup tekrar tekrar oku ama değiştirerek oku. mesela bi kitabı oku sonra diğerine geç ondan sonra ilk kitabı tekrar oku veya iki üç bölüm oku sonra ilk bölüme tekrar dön. pekiştirmeli gitmek diyorum ben buna.

beynin darbe almış ve 3 ay fazla bi iş yapmamış. snapslar zayıflamıştır muhtemelen. sen okudukça bağlar yeniden kurulur zayıflayanlar sağlamlaşır.
hatta yapabiliyorsan aynı konu hakkında değişik mataryellerden de yararlan. ezberden kaçınarak ve farklı bağlantılar da oluşturarak gitmene katkısı olur.

takviye olarak balık yağı hapı gibi şeyler de alabilirsin. almadan önce doktorunla konuş ama.
emin değilim ama galiba zerdeçalın da bü tür bi faydası varmış.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.09.17 17:46:30 ~ 17:48:24) 
Geçmiş olsun. Kafama darbe almadım şahsen ama okuduğumu hatırlamam gün geçtikçe zorlaşıyor. Yaş, stres, yorgunluk gibi şeyler bunda etken. Biraz evhamlı biriysen, tez gibi çalışmalarda insanın beyni bazen iyice kapatıyor kendini kaygıdan. Bunlar da aklında olsun.


  • manuel mandalina  (29.09.17 18:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.