[]

küfür ederek yürüyen insanlar !

sadece benim mi dikkatimi çekiyor yoksa bu çok olağan bir şey mi olmaya başladı anlamıyorum. yolda mesela hiç çekinmeden yanındakiyle baya açık seçik küfürlü konuşan insanlar görüyorum.

kendini bilmez ya da yolda görsen yolunu değiştireceğin insanlar da değil bunlar. bakıyorsun güzel giyimli eli yüzü düzgün yaşı başı olgun kişiler bile herkesin duyabileceği şekilde çekinmeden baya küfürlü konuşuyor. duymamak mümkün değil.

bu durum çok mu olağanlaştı yoksa ben mi biraz hassas davranıyorum anlamadım ! ve açıkcası rahatsız edici buluyorum.

sizin dikkatinizi çektiği oldu mu hiç ?

 
bunun bir görgü kuralı olduğunu düşünüyorum, hararetli anlık tartışmalar konuşmalar haricinde ben de duyunca yadırgıyorum ama bahsettiğin kadar gözüme batmadı. ortamla da ilgisi var, cumartesi gecesi vakti kadıköy sokaklarında duymak tuhaf gelmez mesela, ya da sosyo-kültürel olarak daha az medeni adlandırılan ilçelerde.


  • Bruce  (29.09.17 00:27:22) 
bence sen biraz hassas davranıyorsun.


  • sta  (29.09.17 00:55:12) 
Oluyor. Kamuya açık alanda yüksek sesle küfürlü konuşanları duyduğumda, elimde bi balta olsa da oracıkta kafalarına indiriversem keşke diye geçiriyorum içimden. İşte böyle düşünüyorum.


  • manuel mandalina  (29.09.17 01:47:48) 
asıl küfür, bir küfür duyunca hayatlarında hiç küfür duymamış gibi nezaket kurallarından bahsedenlerdir.


  • regardless of what they say  (29.09.17 03:00:25) 
dikkatimi çekiyor ve rahatsız oluyorum.
isteyen küfür etsin, banane. ama sokakta yürürken ya da kafede otururken de dediğine dikkat etsin. küfür dediğimiz kaba sözler cinsellikle ve aşağılamakla ilgili. o kadar kanıksanmış ki bu durum, normal geliyor.

regardless of what they say -1
  • dahinnotha  (29.09.17 03:37:14) 
@dahinnotha dusunbil.com


  • regardless of what they say  (29.09.17 03:43:32) 
yasadigi ortamla alakali. kalitesiz bir ortamda yasiyordur. kendisi de kalitesiz olmustur.


  • mayeskuel  (29.09.17 10:02:27) 
insanların bunlarda bile duyar kasması çok ilginç.

kusura bakmayın ama biz de arkadaşlar arasında küfürlü konuşsak bile yoldan geçerken bağıra bağıra amlarına koyayım onların demiyoruz, diyenleri duymak da istemiyoruz.

bu bakış açısı ile ay sanki siz hiç evde yapmıyosunuz diyerek hastaneye sıçan teyzeyi de normalleştirmeye çalışabiliriz.
  • elorelia  (29.09.17 10:08:47) 
varoşun allahında yaşadığım için sürekli karşılaşıyorum. inanılmaz rahatsız edici:/


  • esesdopiyespiyes  (29.09.17 10:21:41) 
Ben öküz gibi bakan biri olunca ve ağzımın içine girerek yanımdan geçince bok parçası diyorum.
5 kişi yanyana yürüyüp yol vermeyince ne güzel mandaları salmışlar geniş geniş yürüyorlar diyorum :)
Bu tarz şeyleri hususi duyulsun diye söylüyorum zaten rahatsız olsunlar.
Sadece maç çıkışı metroda toplu küfürlü bağıra bağıra edilen tezahüratlar garip geliyor bana bireysel olana zaten üç dört sn maruz kalıyorsun.
  • fasulyek  (29.09.17 10:37:09) 
ben de çok rahatsız edici buluyorum. Dün bir taksi sırasında bekliyordum, arkamda üç tane genç adam vardı yine sıra bekleyen. Bir ara sırf eğlenmek için saysam mı acaba diye bile düşündüm, o kadar kaba sabalardı. Her şey küfürle bitiyor ve başlıyor, kelime dağarcıkları iki üç harfli kelimelerden ibaret. Cahillik olarak düşünüyorum ben bunu, başka bir açıklama bulamıyorum. Kendi öğrencilerimin küfür ettiğini duyunca da çok aşırı tepki vermeden, aynı cümleyi/duyguyu küfürsüz olarak söyleyebileceği alternatifler üretmesini istiyorum. Üç beş örnek buluyorlar, öyle gidiyorlar. Onlar mahçup oluyor da sokaktaki adam mahçup olmuyor maalesef.

Üniversitede hocamız murat seçkin "ağzınız dolu dolu pezevenk diyemedikten sonra ne önemi var konuşmanın" demişti, buna da katılıyorum. Türkçe'de çeşitli küfürler var, garip şekilde hakaret gibi olmayan ama ağır sözler. O tarz şeyleri duruma göre kullanılabilir buluyorum arkadaş ortamında belki (ben kullanmam da).

Diğer türlü, fazla küfür eden insanların cahil olduğunu düşünürüm, istediği okulda okumuş olsun, istediği işi yapsın.
  • sopiro  (29.09.17 10:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.