[]

Ankaralılar - Otobüs mü? Uçak mı?

Merhabalar,
Gidiş dönüş olayımı kavrayana kadar sık sık rahatsız edeceğim sizleri.

Şimdi;

Yakın zamanda Ankara'ya gidip birkaç gün kalmayı planlıyorum. Bu yolculuğu olabildiğince hızlı ve basit halletmem gerekiyor.
Hem vaktim az hem de tam bir adres özürlüyüm, bilmediğim yerlerde kaybolmak istemiyorum.

Orada Beytepe Kampüsünün konuk evinde kalacağım geceliği 80 TL imiş gayet uygun göründü, daha iyi fiyata güvenilir ve iyi bir yer bulabilir miyim pek emin değilim bu yüzden orada kalmayı düşünüyorum.

Diyorlar ki Havaalanı gideceğin yere ters, yolda çok zorlanırsın kazandığın vaktin bi anlamı kalmaz.
Otobüsle gidersen daha kolay gidersin.
Bunu diyenler de şehir hakkında çok bilgi sahibi olmadıkları için güvenemedim.
Ben zaten bilmiyorum.

Ne yapılabilir bu konuda?
Ankara'ya varır varmaz gideceğim yer Çankaya/Beytepe
Hangi ulaşım aracını kullanırsam daha iyi olur?


Teşekkürler.

 
otobüs.
aşti de inip metro ile beytepeye gidebilirsiniz (m2 metro hattı)
www.tatilana.com
haritada söğütözü geçen diye duraktan binmeniz lazım.
  • interview with the vampire  (18.09.17 12:37:19 ~ 12:37:53) 
ankara istabul arası otobüsle 7 saat yahu. sırf yedi saat otobüsle tıkılı kalmamak için bile uçak tercih edilir. evet gideceğin yer alana ters olabilir ama süre ve kolaylık açısından uçak tabiki daha mantıklı.


  • elorelia  (18.09.17 12:40:14) 
@elorelia; Evet benim derdim de o aslında. Uçak hem yolda geçen zaman hem de fiyat olarak otobüsten daha uyguna geliyor.
Fakat orada da sıkıntı yaşamak istemiyorum çünkü hiç bilmediğim bir yer.

Acaba bu gidişimde gidiş ve dönüşte farklı ulaşım araçları kullanıp denesem de sonraki gidişlerimde onu mu uygulasam?

Önümüzdeki yıllarda sık sık Ankara'ya gitmem gerekecek çünkü en azından yılda iki kere gibi görünüyor şimdilik.

Öyle mi yapsam bu sefer bilemedim.
Mesela; Gidiş: Otobüs Dönüş:Uçak ya da tam tersi.
Mantıklı olur mu acaba?
  • mutekebbir  (18.09.17 12:48:35 ~ 12:52:21) 
Net uçak. Uğraşma otobüsle.


  • mor oje  (18.09.17 12:50:25) 
sen nerdesin ki ya? istanbul'daysan tren de bir secenek. otobus 6.5 saat o da trafik yoksa. akil kari degil. ucak bi saat suruyor. otobusu secenek olarak degerlendirebiliyorsan zaten binersin de, ben dusunemiyorum bile.


  • kılıç  (18.09.17 13:00:16) 
Havalimanından Kızılay'a 45 dakikada servis ile varılıyor. Servis ücreti en son 12 liraydı diye hatırlıyorum. Kızılay'dan Çayyolu Metrosuna binerseniz de 30 dk içinde Beytepe'de olursunuz.


  • tahin pekmez yoğurt  (18.09.17 13:02:41) 
@kılıç; Evet İstanbul. Tren de aklımdaki seçeneklerden biriydi fakat Pendik bana oldukça uzak. Bu yüzden üzerinde durmadım ama o da bir seçenek tabii.


  • mutekebbir  (18.09.17 13:11:42) 
istanbul'da neredesin+1

ben pendik tarafındayım, bir defa uçakla esenboğa'dan sabiha'ya gelme gafletinde bulundum. ankara'da bulunduğum yerden havalimanına varış, rötar yüzünden bekleme, hava trafiği yüzünden istanbul semalarında 2-3 tur atma derken uçağın bir anlamı kalmadı. bir daha asla uçağı tercih etmem. tren 4,5 saat direk şehrin göbeğine götürüyor. otobüs de aynı şekilde ve direk kurtköy kalkışlı ekspres seferler var. ha avrupa yakasından hele ki iyice batı taraflarından gidip geleceksindir, yavuz selim köprüsü yüzünden kuzey istanbul turunu ve kimi zaman da adım adım ilerleyecek trafiği çekmeye hiç gerek yok atla uçağa git.
  • nrmnm  (18.09.17 13:13:35 ~ 13:15:32) 
eğer iş için gitmiyorsan kesinlikle tren kullan derim. gidiş dönüş alırsan ekstra indirim de var. trenle gittikten sonra sıhhiyeden otobüse binebilirsin.

iş için de kastım iş yerine taksi parasını ödetirsin zaten sıkıntı olmaz.

aşti'den beytepeye ulaşım da kolay kesinlikle.
  • hosein  (18.09.17 14:45:59) 
benim anlamadığım şey, havaalanının gideceğin yere ters olmasıyla ne ilgisi var ki, havaalanında belkoairler zaten isterseniz aştiye bırakıyor -ki beytepe için aştiye gitmek de anlamsız, yani uçak süresi hesaplarken nasıl yapılıyor tam bilmiyorum ama;

uçakla
1 saat önceden orada olunmak gerekiyorsa (1 saat)+ uçuş süresi(sanırım bu da 1 saat) + belkoair(kızılay) 1saat)
otobüsle de
otobüs yolculuğu(kaç saatse artık, 7 yazmışlar o yüzden 7 yazalım ya da 6 işte kaçsa) + aşti'den kızılaya gitme süreniz 20 dakika.

kıyaslamayı buna göre yapın, yerin havaalanına ters olması size sadece 1 saat kaybettiriyor, konforda yine bi' sıkıntı yok bence. Yalnız uçaklar bazen rötar yapabiliyor ben havaalanında beklemeyi hiç sevmiyorum belki o zaman bi' aksiyon olabilir.
  • mete kudur  (18.09.17 15:33:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.