[]

Çalınan iphone bulma

1 hafta önce iphone'um çalındı polise vermiştim ama imei engellemekte geç kaldılar sanırım.

btk dan sorguladım imei "ANAKART DEĞİŞİKLİĞİ SEBEBİ İLE KAYITDIŞI OLDUGU TESPİT EDİLEN IMEI" diyor.

garantim devam ediyordu apple sitesinden seri no sorguladığımda "Ne yazık ki bu, değiştirilmiş bir ürünün seri numarası. Lütfen bilgilerinizi kontrol edin ve seri numaranızı yeniden girin. Bilgileriniz doğruysa bize ulaşmanız gerekebilir." diyor.

btk yı aradım bir kadın apple ı arayın yeni serinumaranızı öğrenin onu engelletin engellenme işlemi yapılmamış dedi. apple'ı arayamadım henüz hafta sonu olduğu için.

hırsız parçaladı mı telefonu bu anlama mı geliyor bunlar? buradan birşey çıkar mı ? bu kayıtlar sisteme kim tarafından nasıl geçiriliyor.

 
organize bunlar yedek parça telefonu oldu maalesef umudunu kes demek istemiyorum ama ı ıh bişey çıkmaz.

başımıza geldi oradan biliyorum.
  • basond  (16.09.17 22:34:04) 
tamam da çok garip değil mi birileri bu kaydı eliyle girmiş sisteme yani bunu yapanların kim olduğu dolaylı yoldan da olsa çıkar.


  • öteki ben  (16.09.17 22:36:11 ~ 22:36:21) 
hocam kimin telefonu olduğuna bağlı kim uğraşır onla gerçekçi olalım. Çoğu olay gibi bunda da özel bi adam değilsen ve tanıdığın yoksa kimse uğraşmaz.

Telefonunu da bulamazlar zaten ki bu işi yapan adamları da biliyorlardır/tahmin ediyorlardır.
  • basond  (16.09.17 22:47:33) 
şu durumda en basit şekilde senin telefonunun IMEI'sini kayıt dışı olarak kim girdiyse o bu işin içinde demek. amma velakin o kim biz bulamıyoruz. bulabilecek olanlar da bizimle ilgilenmiyor.

ben polisin rahat bi 10 senedir herhangi bir hırsızlık/çalıntı olayında çalınan eşyayı bulduğunu sanmıyorum.
  • washe  (16.09.17 22:50:02) 
3 tane telefon caldirdim 2si 2 sene sonra geri geldi. Isin pesini birakma bence.


  • goodman  (17.09.17 00:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.