[]

Bİlgisayar alacağım

Ancak hiç anlamıyorum açıkçası. Araştırayım öğreneyim toplama bir bilgisayar olsun isterdim çok ancak laptop almam gerekiyor. Oyun bilgisayarı için neyine bakmak gerekir? Hani ram'i mutlaka şu olsun işletim sistemi bu, ekran kartı mutlaka bu olsun şeklinde tavsiye verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden :)

Not: limitim aşağı yukarı 5bin lira olacak ancak "bak şu linkteki bilgisayar dehşet bir şey" şeklinde ki her yorumunuza da açığım :)


 
Laptoplarda durum şu, bir markanın onlarca modeli olur, her birinin bir yeri eksiktir.Sana burda şu kadar ram şu işlemci şu ekran kartı dendiğinde sen araştırmaya koyulacaksın sonra gözüne çarpan modellerden birine karar kılacaksın. Ama dikkat etmen gereken nokta, çılgın işlemci ekran kartı yetersiz ram, çok iyi işlemci ram eski ekran kartı, herşey süper kötü ekran gibi hep bir üst fiyat dilimine gözünü kaydıracak kombinasyonlar kullanılıyor. 5 bin lira olunca bütçe bu sıkıntıyı büyük ölçüde aşıyorsun ama şimdi baktım mesela 4 bin liraya laptop onda bile 940mx ekran kartı koymuşlar kaç yıl öncesinin donanımı.

Sana tavsiyem casper hp gibi markalardan uzak durarak Asus, acer, lenovo, msi ve dell, belki monster gibi markalara yönelmen, seçtiğim modeller hakkında x model sorun şeklinde türkçe/ingilizce araştırarak kronik sorunu olup olmadığını tespit etmen ve biraz beklerim ve klavyesini değiştiririm dersen amazon.de'den satın alarak aynı paraya burdan alamayacağın modelleri alman. Son olarak bulursan windows ile gelmeyen freedos bir bilgisayar alarak fiyatı düşürmen.

Donanım olarak işlemcini intel ise i7'den aşağıda, ekran kartını gtx1050 ve üstünde (üstünü burda bulmak zor olsa da), rami 16 gb, ekranı ise min 1920*1080 seçmen. MSİ'ın bu dediklerime uygun bir modelini görmüştüm geçen 5 binin altına. Eğer sürekli gezmiyorsan sıradan bir laptop alıp oyun için yurtdışından minik bir kasa toplayabilirsin, daha ucuza kapatıp ilerleyen yıllarda aynı masrafı yapmaktan kaçınabilirsin.
  • taqster  (13.09.17 17:36:16) 
Hmm benim de bugün baktığım 3 marka hp, asus ve acer'dı :) HP'nin omen serisinde de güzel bir bilgisayar buldum ama yorumun düşündürdü, neden hp olmasın? Bilgisizim bu konuda. Abartılı fiyat? Kötü ürünler?


  • utkuren  (13.09.17 20:32:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.