[]

the wire ile ilgili (spoiler yok)

buyuk tavsiye ile baslamaya karar verdim 1. bolumu bitti az once. pek sarmadi bu dizi beni, irkciliktan bagimsiz zencilerle cok icli disli dizileri cok sevemiyorum zaten. acaba hep boyle mi gidecek yoksa bikac bolum sonra guzellesiyor mu? daha tazecik bitirdim breaking bad'i, onun ustune cok duz geldi the wire bana.




 
zencilerle çok işli dışlı dizileri sevmiyorsanız the sopranos izleyebilirsiniz. the wire'la aynı kulvardadır ve 6 sezon boyunca gözüken zenci sayısı 2 elin parmaklarını geçmez sanıyorum.


  • yeteramadenedimherseyi  (12.09.17 01:07:31) 
4. bölüme kadar sabredersen güzelleşiyor hareketleniyor. Ama genelde zenciler ve polisler ilgili bir dizi. Sevilmesinin sebebi oyunculuklar çok iyi. Karakterler çok benimseniyor. Samimi bir dizi yapmacık değil. Hee ayrıca her sezonu farklı bir hikaye anlatıyor, 1. sezondaki başrolü, ikinci sezonda 4.plana atıldığını falan görebiliyorsun. 1. 2. sezondaki başroller 3. sezonda hiç beklenmeyen anlarda pat diye ölebiliyor.

5. bölüme kadar sabret, sarmazsa bırakırsın.
  • eazy  (12.09.17 01:17:36) 
the wire bir karakter dizisi. yani öyle acayip hikayeler etrafında dönmekten ziyade acayip karakterler etrafında dönüyor. onların gelişimleri, birbirleriyle etkileşimleri vs.bunların sizi sarması için biraz zaman vermelisiniz en az 3 bölüm en fazla 1 sezon. ama amerikan zenci kültürü sizi çok itiyosa sevmeniz zor az itiyosa bile bence biraz şans verin. bu arada beni (itiyor fakat) az itiyor o kültür, ona rağmen efsane dizilerimden değildir ama sevdiğim bi dizidir, 8/10 veririm.


  • semaforo de medianoche  (12.09.17 01:21:14) 
Baltimore gibi %65'i zenci olan bir yerle ilgili dizi the wire. zencilerin olduğu dizileri sevmiyorsanız niye başladınız ki zaten?


  • noluyo yaa  (12.09.17 01:28:26) 
wire uzun soluklu bir dizi. gün geçtikçe karakterleri tanıyorsunuz. bazılarına kanınız ısınıyor sonradan. 1. sezon sonuna doğru sevmiştim ben...


  • gotic  (12.09.17 02:21:58) 
Wire'a 2 3 kere başladım bıraktım. Daha sonra 5 6 bölüm birden izleyince sardı ve şuanda favori dizim. Dizi popülist kaygılar taşımayan gerçekçi bir dizi. Olayı kavramanız için gereksiz diyaloglar türetmez Bu sebepten diziye alışmak vakit alsa da pişman olmazsınız.
Zenciler ise dizinin en güzel yanıdır. Başlangıçta kim kimdi tanımazken 1. sezonun sonunda hepsinin farklı bir yönünü seviyor oluyorsunuz. Bence 1 sezon izleyin şans verin, o kadar insan sevdiğine göre denemeye değecektir.

  • Novice  (12.09.17 14:36:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.