[]

1 saatte 16 sayfa kitap okuyabildim

sayfa uzunluğu ve genişliği büyük olmayan bir kitaptan 1 saatte 16 sayfa okudum, ara ara sürekli konsantrasyonum kayboldu kitap açıkken başka şeyler düşündüm vs. sizde de sık oluyo mu bunlar 1 saatte falan kaç sayfa okuyosunuz yaklaşık? çok yavaş kitap okuduğumu düşünüyorum sinirimi bozuyor bu çünkü çok kitap okumak istiyorum ama aşırı zaman ayırmam gerekiyor bu işe.

edit: kitap roman, gabriel garcia marquez'in kolera günlerinde aşk'ı.


 
20-30 arası. Kitaptan kitaba değişiyor evet ama hızlı bir okuyucu olduğum söylenemez. Bir kere bir roman okurken şu yalnızca gözle okuma olayını denemiştim, hızlıca satırlara bakıyordum, bayağı da hızlı okudum cidden ama bir daha da yapmadım. İstemsizce nefesimi tutuyorum yapmaya çalışırken, rahatsızlık verici. İçimden seslendirerek yavaş yavaş okuyorum şimdi.


  • i was made for you  (06.09.17 21:14:51) 
okuduğun şeyin içeriğine göre değerlendirmek lazım. mesleki kuramsal vs bir şey okuduysan belki normal, roman okuduysan evet yavaş. dikkat dağınıklığın olaibilir. çok fazla telefon pc ile vakit geçirmekten de kaynaklanıyor.


  • veritaslibertas  (06.09.17 21:17:21) 
@j r r tolkien hayrani: roman ama çok zor bi kitap değil ama öyle aşırı akıcı romanlardan da değil modern klasiklerden. bilenler için kolera günlerinde aşk.


  • semaforo de medianoche  (06.09.17 21:17:49) 
j r r tokien hayrani arkadasa katilmakla beraber, senin durumunun sebeplerinden biri bence sosyal medya - internet kullanimi. en azindan kendi adima da cikardigim sonuc bu. internette hap gibi kisa kisa seyleri okumaya alistigimizdan (bu aslinda cok uzun bir konu. ilgi araligi, konsantrasyon vs vs) belli bir konu, kurgu iceren yazili urunu okurken sikiliyoruz veya dikkatimiz dagiliyor. bana da cokca oluyor. cozumu okumayi ihmal etmemek. en yogun gununde bile en azindan 5 sayfa okumaya calis. oyle oyle isinir gidersin. bir de uslubu akici yazarlardan basla isinmaya. tavsiyem yasar kemal :))


  • dougsampson  (06.09.17 21:25:10) 
@dougsampson kitap okumaya yeni başlamadım ama az okurum senede 3-4 falan. sosyal medyada çok zaman geçiriyorum etkili olmuş olabilir evet. ggm'nin yüzyıllık yalnızlık'ını elimden bırakamamıştım o yüzden bunu aldım aslında sevdim de kitabı ama öyle elimden bırakamama gibi bi durum olmadı hiç, agatha christie'ye başlamayı düşünüyorum bundan sonra yaşar kemal'e de bakıcam teşekkürler tavsiye için.


  • semaforo de medianoche  (06.09.17 21:34:32) 
sosyal medyada çok zaman geçiriyorum 6 yıldır, bi saatte 40 sayfa okuyabilirim. sevmediğim, zorla okuduğum bi şeyse sağa sola bakar, sayfa aralarında düşüncelere dalar o zaman belki yarısını ancak okuyabilirim.


  • mehmed resad  (06.09.17 21:45:13) 
Kitap pek sarmadığında oluyor bu bana. Bazı kitaplar kendini bir oturuşta yüz küsür sayfa okutturuyor, bazıları ise ıkına sıkıla ilerliyor. Bilhassa kitabın içinde kendimi görebilirsem, en az bir katakteri kendim ya da sevdiğim biri ile özdeşleştirebilirsem kaptırıp gidiyorum. Aksi takdirden çok yavaş ilerliyorum maalesef.


  • i m cool with that  (06.09.17 22:02:15) 
Kitabın imlası hatalıysa ve çok hata varsa o da dikkat dağıtır. Sen de fazla imla kullanmıyorsun, anlama yavaşlıyor, anlamak için geçirilen vakit artıyor.


  • yaren  (06.09.17 23:03:56) 
1 saatte 40 sayfa falan okurdum herhalde birkaç ay öncesine kadar ama çalışmaya başladığımdan beri doğru düzgün kitap okumadım ben de. Eskiden 4-5 günde bitirdiğim kitaplar şimdi haftalarca sürünüyor elimde ve okuma hızım da çok düştü.

Bence kitap okumaya ara vermekle çok ilgisi var. Eskiden her gün okurdum ve hem daha hızlıydım hem de bütün dikkatimi kitaba verebilirdim okurken. Bir kere okuma düzenini kaybedince kolay kolay odaklanamıyor insan uzun süre okuduklarına.
  • ms brownstone  (06.09.17 23:31:10) 
ben rahat 100ü devirir 150yi görürüm, fakat kitap sarmadıysa okuma hızım yarı yarıya düşer, dikkatim dağılır. okumam gerekli diye okumayın, merak ettiğiniz için okuyun, 16 sayfa hakikatten az çünkü.


  • evde liyakat kalmamis  (06.09.17 23:32:23) 
@semaforo 100-150yi kıstas olarak almayın, moraliniz bozulmasın. ben hakikatten çok hızlı okuyorum. atıyo bu kesin demesinler diye az yazdım, öyle söyliyim jdsfjjsh.

belki kitap okurken şunu deneyebilirsiniz, okumanızın bölünmeyeceği kendinizi soyutladığınız bir ortam hazırlarsınız. telefonunuzu sessize alırsınız, ışığı başucunuzda bulundurursunuz, ne bileyim suyunuz yanınızda bulunur falan. kalkmak için bahaneniz olmaz, odaklanırsınız, okuma yaptıkça da hızlanırsınız. ben metroda metrobüste manyak gibi okuyorum misal kapayıp kendimi, siz de bu benim okuma aram diye düşünüp öyle deneyebilirsiniz.
  • evde liyakat kalmamis  (06.09.17 23:44:11 ~ 07.09.17 03:58:38) 
kafan başka yerlere gidiyorsa, önceliklerine bakman lazım. gerçekçi ol. şu yazacağıma kendini inandır;

"önümde daha çok uzun zaman var ve kitap okumak bu zamanın çok küçük bir bölümünü alıyor. kafamı kurcalayan ya da istediğim şeyleri yapmak için daha çok zamanım varken, bunu kitap okurken düşünmem çok gereksiz. bu tuzağa düşmeyeceğim. kitap okumanın keyfini biliyorum ve bu keyfi yaşayacağım."
  • silver apple  (07.09.17 01:43:45) 
benim 32-34 bandında. ara sıra oluyor. kafam dağınıksa 6 bile fazla gelebiliyor dolayısıyla önemseme


  • rakicandir  (07.09.17 01:53:22) 
70-80 sayfa okuyorum. ekstra bir durum yoksa ve siz başka şeyler düşünüyorsanız her kitabı elinize aldığınızda, o kitap size göre değildir benim fikrimce.


  • awareim  (07.09.17 08:24:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.