[]

gss olayı soygun değil mi?

Yıllardır bir türlü anlamlandıramadığım konulardan biri. Devlet olarak, insanları sahip olmadıkları gelir/varlık üzerinden, böyle bir istekte bulunmadıkları halde borçlandırmak ve dahası borçlu bulundukları dönemde onları ödemeye mahkum oldukları bedelin karşılığı olan hizmetten mahrum etmek hiç şüphesiz adil olmayan ve hatta zorba bir uygulama değil mi? Böylesine saçma bir uygulama nasıl oluyor da 5 yıldır devam edebiliyor?




 
Gss iptal olmadı mı ya daha doğrusu baya şekil değiştirmedi mi? Bütün borçlar silindi herkes 53 tl karşılığında sağlık hizmetinden faydalanmaya başladı diye biliyorum ben. Yani işsiz insanların başka türlü sigortası olmuyor, hastaneye gitmek çok pahalı olduğundan gidemiyorlardı bu şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorlar bence çok güzel bir şey. Neden kötü buldun anlayamadım doğrusu?

Öğrencilere zaten yok, üniversiteden mezun olunca da 2 yıl daha sağlıktan faydalanabiliyorsun. 2 yıl sonra iş bulamayan adam bi doktora gidebilsin bari, hasta olsa napacak?
  • ekaterina  (03.09.17 20:57:09) 
kadinlari etkilemedigi icin sorun yok. issiz erkek zaten insan degil toplumun gozunde.


  • partizan  (03.09.17 21:36:33) 
Ekaterina,

İptal olmadı, borçların bir kısmı silindi, büyük kısmı duruyor. Aylık ödeme sabit olmuş olabilir, emin değilim. Kötü buluyorum çünkü;

-Sahip olunmayan bir gelir üzerinden borçlandırılıyor
-Tercih şansın yok, dayatma var
-Borçlu olunan dönemde faydalanamıyorsun-değişmiş olabilir-

Mesele yoksulların sağlık hizmetinden yararlanmasıysa bunun çözümü milyonlarca insanı tek bir potada eritip onları zorla borçlandırmak değil.
  • harvey  (03.09.17 21:39:15) 
işsizden alınan haraç. Zorlama olanı hiçbir gelişmiş ülkede yok. Devletin işsizleri nasıl aç bırakırım denemesi gibi bir şey, bu halka az geliyor sanırım yine de :)


  • christopher nolan  (03.09.17 21:44:01 ~ 21:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.