[]

bilgisayarı kapatmakla uykuya almak aynı olay mı?

bilgisayarı kapatmakla uykuya almak aynı olay mı?

daha önce şu soruyu sormuştum

notebooku hiç kapatmıyorum sorun olur mu?

çok farklı cevaplar geldi kimi sorun olmaz yazdı kimi sorun olur yazdı cevapların bir kısmı şunlar

Sorun olur, özellikle mekanik parçaların ömrü sınırlı olduğu için çok daha kısa zamanda arıza çıkarır.
Olur. Kapat
fanında bir sıkıntı yoksa olmaz.
laptoplar bu konuda sikintili. masaustumu 1ay kapatmadigim olmustu, ama sikinti olmamisti.
Ben 4 senedir 4 kere falan kapatmışımdır. Sıkıntı olmaz.
Ömrü daha çabuk dolar.
10 yıldır kullanıyorum ve elwktrik kesintileri harici kapanmoyor. Ömrü uzadı sanki
uyku moduna falan al en azından fanlar dursun. notebook'ların en zayıf noktası soğutma sistemleri oluyo genelde, ilk onlar cortluyor ardından aşırı ısınmadan dolayı pil gidiyor.

cevaplardan anladığım kadarıyla bilgisayarın çok ısınmaması için ara sıra kapatmak ya da uyku moduna almak gerekiyor bende işim bitince ısınma devam etmesin ve fanlar soğusun diye bilgisayarı kapatmıyorum ama uyku moduna alıyorum şimdi sorum şu bilgisayarı kapatmakla uykuya almak aynı olay mı uyku moduna almakla bilgisayarı kapatmış gibi oluyor muyum

 
Her zaman kapatmak en iyisi. Çünkü açtığın anda hazır olabilmek için bir enerji sarf ediyor ve az da olsa sürekli çalışıyor.


  • yirmisantim  (30.08.17 22:27:05) 
@camussar hangi dilde yazdın bir de türkçe yazsan


  • yorgunum  (30.08.17 22:46:27) 
@camussar bana bu yaştan sonra bilmece çözdürdün ama olayı çözdüm start up başlama Shut down kapatma Hibernate uyku ssd solid state drive hdd hard disk drive evet bak dersime çalıştım şimdi şunu sorayım bilgisayarım notebook hard diskimin sdd mi hdd mi olduğunu nasıl anlarım


  • yorgunum  (30.08.17 22:53:36) 
@aşksız prens uefi ne demek


  • yorgunum  (30.08.17 22:55:30) 
Senin ihtiyacın Hibernate. Ramdeki herşeyi hdd ye yazar. Açılışta okur kaldığı yerden başlar. Açtığın müzik vs. Hiç kapanmamış gibi olur.


  • rhan  (30.08.17 23:13:02) 
Hibernate ile kapatmak aynı şey. Tüm elektriği kesmiş oluyorsun.
Uyku ekranı kapatır, hdd, ağ özellikleri vs. Çalışmaya devam eder.

  • rhan  (30.08.17 23:14:24) 
uyku ekrani kapatinca hdd, ag falan calistiriyorsa neresi uyku oluyor? bende hepsi kapaniyor bunlarin. duruma gore, daha dogrusu ayara gore bazi usb'lere elektrik gondermeye devam edebilir diye biliyorum sadece.


  • bir kediyim sadece gizleniyorum  (31.08.17 01:30:38) 
uykuya alınca ram dışında her şey kapanır. sadece ram'e çok az minimum miktarda elektrik gider içindekileri korumak için. hdd filan açık kalmaz.

hibernate edince ram içeriği hdd'ye yazılıp her şey komple kapanır. normal kapatmaktan farkı yoktur hiçbir şeye elektrik gitmez. bilgisayarı tekrar açarken hdd'ye yazılmış ram verisi yüklenip öyle devam edilir.
  • rotten head  (31.08.17 13:07:04 ~ 13:18:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.