[]

o ne demek lan?

geçen gün instagram'da okuldan görüp çok az konuştuğum bir kızı takip ettim. muhabbet açtım işte nasılsın ne yapıyorsun falan. biraz konuşmadan sonra nereli olduğunu sordum, erzincanlıyım dedi. bursa'da yaşadığı için acaba macır mısın merak ettim dedim gülerek. hayır türküm dedi. yok dedim bursa'da çok bulgaristan göçmeni var da ondan sordum dedim. göçmen falan değilim dedi gülerek. neden sanki küfür etmişim gibi böyle dedi ki lan bu kız? sanki biz türk değiliz anasını satayım. bazı insanlar göçmenleri türk olarak görmüyor mu yani? açıkçası sinir oldum len buna:)




 
Turkluk zaten genetikten ziyade kulturu tanimliyor, genetik aciktan baktiysa dogru demis. Gen haritana bakilsa ancak %10 un filan orta asyadir, bu ulkedeki cogu kisi icin de durum boyle.

Cogumuz aslinda daha cok ermeni, yunan, rum, romen, farsi, ortadogu, akdenizin karisimi bir gene sahibiz.
  • scars dont fade  (30.08.17 17:35:21) 
Göçmenler Osmanlı zamanında, özellikle 2. Mehmed döneminde, Balkanlarda alınan topraklara Anadolu'dan gönderilip oradaki Müslüman nüfusu artırmak için yerlerinden yurtlarından edilmiş insanlardan oluşuyordu, sonradan bir kısmı geri geldi bazıları orada kaldı vs. Yani oradan gelenlerin Türklükleriyle Anadolu'da bugün yaşayanların Türklükleri hakkında bir fark yok tabii, adamlar oraya gökten inip de sonradan buraya gelmiş insanlar değil.


  • angelus  (30.08.17 17:39:05) 
Bence "insanlar gocmenleri türk olarak görmüyor mu"nun aksine göçmenler ustune basa basa türk olmadiklarini vurgulamayi daha cok seviyor gibi. Tabi kültürel köken, ırk bakımından yapiyorlar bunu. Arkadaşın da o açıdan bakıp türk oldugunu vurgulamak istemiş herhalde.


  • aquarium  (30.08.17 17:42:11) 
macır ne demek bilmiyor, ya da o an anlamamış.
macır mısın deyince mesela şöyle düşünmüş:

- macar mısın? :)
- hayır türküm
- he bursada çok göçmen var ya ondan sordum
- göçmen falan değilim :)

böyle olsa sinir olmazdın bence. yine olma o yüzden. (:
  • neyleyim  (30.08.17 17:47:27) 
bana da garip geldi kızın tepkisi. ben de muhacirim yani macurum. kimse bana macur musun diye sordğunda türklüğüme laf söyleniyor diye hissetmedim. kaldı ki banaannem'ler bulgaristan gelirken erzincan'a yönlendirilmiş, onlara oradan toprak verilmiş. iklim ve kültür şartları uyuşmadığı için batıya gelmişler, ayrı. ama erzincan taraflarında macur olmaz demek çok doğru değil sanki.

bizim burada, sakarya'da, herkes birbirine ne milletsin diye sorar. türk'üm cevabı kabul edilmez. "tamam hepimiz türküz de ne milletsin" derler. buralı olmayanlara bu soru garip gelir, belli ki bu kız da öylesi bir gariplik hissetmiştir.
  • dahinnotha  (30.08.17 17:53:34) 
bir de türkiye'de neredeyse herkeste bir göçmenlik var. ben göçmen misin diye soran birini yadırgamam açıkçası.

bakınız;
4.bp.blogspot.com
  • dahinnotha  (30.08.17 17:55:08) 
bana senin tepkin daha saçma geldi.

kız bursalı değil. erzincanlı. bursada yaşıyor diye macır olmasını beklemek saçma

kıza sormuşsun. hayır değilim demiş. erzincanlıyım demiş. bursada çok macır var ondan sordum diyince, hayır göçmen falan değilim demiş. göçmenlere küfür etmemiş ki. falan lafına mı kızdın yani? neye sinir oldun şimdi?

eksiduyuru insanlarının diğer insanları tuhaf görüp duyuru paylaşması asıl tuhaf olan şey.
  • dafuq  (30.08.17 18:02:55) 
@dafuq erzincanlı olduğunu nerden bileyim ya. bilmediğim için sordum zaten, göçmene benziyor diye. sırf yazmak için saçmalamasanız keşke.


  • nothing in my way  (30.08.17 18:07:16) 
Sen niye böyle algıladın onu anlamadım, sen gülerek bir soru sormuşsun o da yok öyle değilim demiş gülmüş. Macırın ne olduğunu bilmediği için de türküm demiştir, bana garip gelmedi.


  • pamuk helvalar cebe  (30.08.17 18:41:23) 
macırın ne demek olduğunu bilmiyor. zaza mısın kırmançi misin veya slovak mısın gibi anlamış bence :)


  • kelepir  (30.08.17 21:34:18) 
@nothing in may kardeşim anlatamadım galiba. erzincanlı oldugunu bilmiyordun eyvallah, cevabı alınca ezik gibi kaldın ve çok göçmen var burda ondan sordum gibi devamı gelmeyecek bir cümle kurdun. kız da göçmen falan değilim dedi. küfür etmişsin gibi cevap vermediki? sıkıcı bir muhabbete cevap verir gibi verdi. ayrıca "falan" kelimesine ne çok içerlemişsin sen ya. kızdan yüz bulamayınca olayı türk-göçmen ayrımcılıgına kadar getirdin. ne ezikmişsin ya :)


  • dafuq  (31.08.17 11:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.