[]

bu laptop'un derdi ne, ha?

yıllardır kullandığım emektar ve külüstür laptop'um kendi kendine kapanıyor. doğru dürüst açamıyorum. elektrikle alakalı bir şeyler sanki ama...

her şey aletin kendi orijinal adaptörünü kaybetmemle başladı. bilgisayarcıdan aldığım adaptör ilk başlarda hiç sıkıntı çıkarmadı. bu durup dururken kapanma mevzuu geçen ay gibi başladı. şimdi bilgisayar açılınca masaüstüne geldiğinde kapanıyor. eğer bir kez daha açmaya çalışırsam bu sefer bios ekranı civarlarında kapanıyor, yani masaüstünü bile göremiyorum. pilsiz yapıyorum bunları çünkü pili takayım dediğimde bir şarj oluyor, bir olmuyor (ekranın rengi gidip geliyor bu arada) ve en sonunda yine kapanıyor.

neden olur acep?

 
donanımsal bir soruna böyle yazılanlara bakıp bir şey söylemek çok zor ama genel bir başlık altında anakartından geçen akımda bir voltaj sorunu varmış gibi geldi. internet sitesinden kullanıcı kılavuzlarını inceleyip, modelin adaptöründeki değerlerle aynı olan başka bir adaptörle denemek gerek.

ama tabii en net bilgiyi tamirciler verir. emektar ve külüstür dendiği için garantiye götür demiyorum zaten.
  • i drive the hearse  (30.08.17 14:50:11 ~ 16:07:29) 
Adaptör bozuk bence.


  • ekaterina  (30.08.17 15:56:46) 
Bana adaptörün gücü yetmiyormuş gibi geldi.


  • reactionic  (30.08.17 16:36:35 ~ 16:36:43) 
Cihazınızın emekliliği çoktan gelmiş demektir.

Batarya muhtemelen ölmüştür.
Bilgisayarcının verdiği adaptörün voltajının farklı (ya da kötü niyetli bir satıcıysa "bozuk" olma) ihtimali de var. Bu da batarya şarj devresine zarar vermiş olabilir. Bu durum anakarta sirayet etmiş olabilir.

Önce cihazınızın istediği voltajı internetten bir öğrenin. Sonra bu voltaj adaptördekiyle aynı mı ona bakın. Ama adaptörün arızalı olma ihtimalini de es geçmeyin.

Voltajı uyan farklı bir "laptop adaptörüyle", batarya çıkarılmış bir çekilde tekrar denemenizi tavsiye ederim.
  • clia  (31.08.17 21:52:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.