[]

Baş dönmesi

Merhabalar,
Bir aydır ara ara aniden basım dönüyor. Yolda yürürken oldu bir çoğu. Sanki deprem oluyormuş gibi hissediyorum. Düşecekmis gibi hissetmiyorum ama kafamın içi dönüyor resmen. Sıcaklardan olabilir mi?
Şimdi iş yerinde otururken yine aniden döndü. Bildiğim bir sağlık sorununum da yok. Kan değerlerim de iyi.
Sebebi ne olabilir?
Doktora gideceğim ama evham yapmaya başladım biraz. Şimdi oturduğum yerden de basım dönünce canım sıkıldı.

 
Doktor değilim. Birçok sebebi olabilir. Düşük tansiyon ilk aklıma gelen. Tabii onun da altında yatan sebepler aranır.


  • auroraaurora  (28.08.17 10:59:52) 
Tansiyon olabilir. Doktor bana stresten de olabileceğini söylemişti. Oturduğun yerde olan insanın çok canını sıkıyor. Geçmiş olsun.


  • manuel mandalina  (28.08.17 11:02:31 ~ 11:03:24) 
susuzluktan da kaynaklanabilir.


  • pokerface  (28.08.17 11:06:05) 
Vertigo'yu bir araştır. Doktorlara gidip değerlerde sıkıntı olmadığını gördüğünde doktorların ağzından vertigo kelimesini duyacaksın. Namı-ı diğer ünlü hastalığı. Sebepsiz yere gelip gidiyor öyle. Bana 1,5 sene önce 2 hafta musallat oldu. O günden beri ilk defa geçen hafta 1 gün sürdü yine geçti. Geçen haftaki başka bir sebepten de olabilir bilmiyorum. Çok sık yıkanıyorsan mesela kulağa kaçan sular orada pislik yapıp beynin dengesini bozabiliyor falan.

Yanisi, çok sayıda kontrolden geçmen lazım.
  • onemoremile  (28.08.17 11:52:30 ~ 11:52:47) 
dün işi bırakıp eve geldim bu yüzden. bu duyuruyu görünce şaşırdım. bende de bi kere olmuştu iki gün sonra geçmişti. aradan bir yıl falan geçti şimdi yine oldu. belki vertigodur.


  • bohr atom modeli  (28.08.17 12:08:26) 
vertigo ihtimali üstünde hiç durmadım. vertigoyu biliyorum ve benim bildiğim çok şiddetli oluyor, mide bulantısı ve aşırı baş dönmesi yapıyor o. benim o kadar şiddetli değil ama bilemedim. kısa süreli bir anda vuruyor sanki ve bir 10 sn sonra geçiyor. bugün ama sanki hala böyle bir sersemlik kaldı gibi hissediyorum.


  • veritaslibertas  (28.08.17 12:13:25) 
Kaygı, stres temelli olabilir. Geçtiğimiz yıl benim de aynı şekilde başladı ve giderek şiddetlendi. Beyin filmi çekildi, kan-idrar testleri yapıldı bir şey çıkmadı. Buna sebep olan iş bırakıldı, şehir terk edildi ama devam etti. Psikiyatra danışıldı. 1 yılı geçti terapi+ilaç. Doz düşmeye bağlı halen yaşıyorum. Ama çok daha iyi durumdayım. Bir nöroloji uzmanına danış. Bu durum soru işareti oldukça senin için, sinir bozucu olmaya devam edecektir.


  • lüzumsuz adam  (28.08.17 13:01:44) 
Ekleyeyim. vertigo sanırım. baş dönmesi geçmedi hala ve telefonla konuşurken az önce ses resmen rahatsız etti başım döndü. başımı sağa sol eğdikçe de kötü oluyorum :/


  • veritaslibertas  (28.08.17 13:07:32) 
vay arkadaş ya. 3 sene önce yaşadım ben bunu ilk. ne olduğunu öğrenmek için gitmediğim doktor kalamdı. hiçbir testte bir sorun çıkmadı. doktorların hiç birisinden vertigo ismini duymadım. şimdi vertigo yu araştırınca tam olarak yaşadıklarım bunlardı. ara ara gene oluyor ama çok kısa süreli yaşıyorum. youtube da birkaç egzersizi bile varmış. hatta denedim ve yaptıgım zaman biraz sersemledim. duyuruyu açan ve cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler. devlet hastanesi doktorlarından öğrenemediğim hastalağımı öğrendim. egzersizlerle hafifletmek dışında başka çaremiz yok sanırım


  • HasanK  (28.08.17 15:33:41) 
Kbb ye gitmenizi öneririm.


  • raskolnikovv  (28.08.17 16:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.