[]

Sgk dökümündeki iş meslek kodu

Merhaba,
Edevlette sgk dökümünde meslek kodu yazıyor. O kodu şirket yanlış yazarsa, işinizle hiç alakası olmayan bir şey yazıyorsa ileride bir soruna yol açar mı?
başka bir işe girdiğim, burada başka bir şey yazıyor ne iş derler mi?


 
İnsan kaynakları ile görüşün işe giriş bildirgesindeki kodu düzeltebilirler, düzeltme sonrası bundan sonraki aylardaki meslek kodunuz değişir.


  • elikası  (25.08.17 17:31:58) 
evet görüştüm fakat bir sorun olmayacağını, sadece devletin mesleklere göre yaptıkları işsizlik istatistiklerinde işe yaradığını söylediler. düzeltelim falan demediler.


  • veritaslibertas  (25.08.17 17:38:51) 
günün birinde devlette çalışmak isterseniz, tecrübe şartı ararken sgk dökümü istiyorlar ve orada da bu kod işe yarayabilir.

örneğin,

g) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya
büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda 375 sayılı KHK'de belirtilen
sürelerde 2 kat için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak.
(Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu
veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye
tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ve özel kesimde Sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemek
suretiyle
işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate
alınır.
)
  • blue eyes white dragon  (25.08.17 17:49:43) 
İş güvenliği uzmanıyım.
Biz şantiyelerde özellikle bakıyor ve düzelttiriyoruz.
"SGK iş meslek kodunun kişinin yaptığı iş ile ilgili olması gerekir, iş kazasın vb. durumlarda bakılabilir, mesleki yeterlilik belgesi ve/veya mesleki eğitim belgesi için bu önemli" diyoruz.
Ne iş yaptığınızı bilmemekle beraber belki İK'ya bu yönden yürüyebilirsiniz diye düşünüyorum.

CEVAP: İş kazası vb. durumlar haricinde kimsenin bakıp önemseyeceğini sanmıyorum.
  • mcsenturk  (25.08.17 17:51:28) 
@mcsenturk, dediğiniz içerikte bir mail attım tekrardan düzeltilmesini istedim. finanas çalışanıyım, alakasız mavi yaka bir pozisyon yazıyor meslek kodunda.


  • veritaslibertas  (25.08.17 18:28:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.