[]

Yoklama kacakligi ve yurtdisina cikabilme

Bugun tecilimin son gunuydu. Askerlik subesine gittim bilgi almak icin, 30 eylul'e kadar sikinti olmayacagini, 1 ekimden itibaren ise yoklama kacagi olacagim ve yurtdisina cikamayacagim soylendi.

Sorum su; ben normalde yurtdisinda calisiyorum. Su ana kadar oturma izni ile degil de kisa sureli vizelerle calistim hep. Insaat muhendisiyim Dubai merkezli bir firmada. Simdi firma benim icin oturma iznine basvuruyor askerlik surem geldigi icin ama sansa bakin ki bir suru sorun cikti bu katar krizi yuzunden, basvurular hep reddedildi. Gecenlerde bunun hakkinda da iki kez sormustum duyuru'da.

Sirketim hala oturma izni cikartmak icin ugrasiyor. Diyelim ki 1 ekim'den sonra benim Dubai'de oturma iznim cikti? yoklama kacagi olarak yurtdisina cikabilir miyim?

tesekkurler.

 
evet


  • baldur2  (21.08.17 17:26:22) 
Yoklama kaçağı olarak yurt dışına çıkamayacağını askerlik şubesi bilgi olarak vermiş.
Görünen o ki çıkamazsın. Pratikte çıkabilecek olsan bile riske etmeye değer bir durum mu sence? Dubai'de yaşamak vs askerlik? 30 Eylül'de çık git.

  • cakabo  (21.08.17 17:29:05) 
yoklama kaçağı durumunda yurtdışına çıkabiliyorsun ama bir kağıt mı izlalatıyorlarmış, öyle bişeymiş diye duymuştum. kesin bilgi değil.


  • cay koy geliyorum  (21.08.17 17:29:05) 
@cakabo, yurtdisinda yasamak vs askerlik karsilastirmasinda elbette yurtdisinda yasamak agir basiyoru gectim tartiyi kiriyor:) Suanki isimde turkiye'de kazanamayacagim tutarlari kazaniyorum ve kariyerimin onu acik. Askerlige gitmem demek en az 60 bin liradan olup kariyerimi de yakmak demek cunku sanmiyorum sirketim 6 ay sonra beni tekrardan ise alsin. Tabi her zaman bir senelik askerlige rastgelme ihtimalim de var ki haziran ayinda evleniyorum.

30 Eylul'e kadar cikmayi ben de isterim tabi ama elimde olmayan sebepler, oturma iznim ciksa yarin gidecegim zaten. Benim sikintim oturma iznimin 1 ekim'e kadar yetismemesi ve 1 ekim sonrasinda cikmasi. O sartlarda hala ulkeden rahatca cikabiliyorsam dubai'ye yerlesmek icin sorun yok benim icin. kesilecek para cezasi cok sorun degil.
  • harrage  (21.08.17 17:34:16) 
ohal döneminde 2 defa çıktım. kimse ne kağıt imzalattı ne de başka bir şey.


  • argent dawn  (21.08.17 17:35:48) 
çıkabilirsiniz. Ayrıca ciktiktan sonra yaşadığınız ülkenin konsolosluğundan geçte olsa tecil ettirebiliyorsunuz.

Ben geçen sene ekim ayında ABD'ye gelmiştim. Aralıkta tecil bitti. En yakın askerlik şubesine gidin yazıyordu e-devlette. Bu ay işçi olarak erteleyebildim. Bi para filan da ödemedim.
  • allanpoe  (21.08.17 18:51:15) 
Hakkında yakalama kararı yoksa (ki yoktur) çıkarsın. Öncesinde otelde motelde kaldığında ya da gbt yaptırdığında bakayaysan kağıt imzalatıyolar, 15 gün içinde şubeye gitmezsen para cezası yazıyolar.

Asıl askerlikle ilgili yakalama kararının hangi kaçaklık seviyesinde neye bağlı olarak çıktığını bilen biri açıklarsa her şey daha bi netleşecek.
  • yuto  (21.08.17 20:05:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.