[]

öğrenci daş mı yesin?

biz öğrenciler olarak nasıl geçim olayını atlatalım? diyelim ki ailemizden pek bir destek gelmiyor ya da gelen de totoyu anca kurtarıyor. sonrası?

avm'lerde, kurumsal mağazalarda part-time iş olsa maksimum verecekleri -inditex grubu, apple gibi yerleri katmazsak- maaş 900 TL. Kadıköy, Taksim, Beşiktaş'taki mekanlarda garsonluk yapılsa günlük 65 TL + 10 TL de bahşiş ama minimum 11 saat çalıştırma durumu oluyor.

ki o part-time pozisyonlara da görüşme için çağırmıyorlar orası da ayrı konu. bugün bir ilan gördüm yıldız/itü/boğaziçi öğrencisi istiyordu sadece. pozisyon da yarı zamanlı çağrı merkezi operatörlüğü. wtf?!

ne yapcaz olm biz? şimdi düşünüyorum da, ben nasıl hobilerim için gereken miktarları biriktirebilcem öğrencilik süremde? illa mezun olup sonra da askere gidip gelmek ve 2 sene bir pozisyonda çalıştıktan sonra mı anca maddi refaha erişmem mümkün olcak?

 
eğer şu anda paran yoksa okul bittikten sonra gelecek paranın hayrını görmeyeceksin. 10 saat it gibi çalışıp iki saat trafikten sonra anca yemek yemeye halin olacak. sonra da tv karşısında göbeğini kaşırken sızacaksın.


  • hosein  (18.08.17 18:55:58 ~ 18:56:39) 
KYK kredisi alacaksın, özel ders vereceksin, burs kovalayacaksın.. İstanbul'da öğrenciysen böyle. Sosyal devlet olaydık daha iyisi olurdu.


  • gmzo  (18.08.17 19:04:03) 
O zaman bile mümkün olmayacak boşa hayaller kurma. Ömrün borç ödemek ile geçicek kardeşim.


  • gozu acik sevisen yahudi  (18.08.17 19:05:58) 
kredi almak bir çözüm değil, geri ödemesi mezun olduktan sonraki refah sürecini uzatıyor. verebileceğim özel derslere pek fazla talep yok piyasada. burs da kovalıyorum ama kimseden de burs alma pahasına gidip kuran dinletilerine falan katılmam, zaten burs veren yerler de pek fazla yok artık.

başka öneri var mı? şöyle olacak, böyle olacak hikayesini anlatmayın bana, çözüm odaklı ilerleyelim.
  • i drive the hearse  (18.08.17 19:23:51) 
Evlenince cocuk yapmazsan ac cok orta seviyeye cikacaksin. Tek cocuk yapmazsan cocuklarin da senin gibi fakir olacak. Onlar McDonalds'ta calisirken daha zengin cocuklar okul cikisi seninkine siparis verecek.


  • Traveller  (18.08.17 19:24:20) 
Bak sana ne anlatayim. Guzel bir lisans gecmisim var, yuksek yapiyorum ve arastirma gorevlisiyim suan ozelde. Ilkokul arkadasimla karsilastim dun. Ortaokuldan sonra medreseye gitti ve aciktan meslek lisesi bitirdi gecen sene yani 24 yasinda. Bu kiz benden daha iyi maasa anaokulu ogretmeni olarak calisiyor senelerdir. Hem de bir ortaokul mezunu olarak! O sebeple para pul islerinde mantik kullanarak dusunmeyeceksin dusununce geliyorlar bana cunku. Mesela ben dunden beri nefes alamiyorum kizin beni asagilama sahnesinden beri :)


  • cilekli pasta  (19.08.17 00:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.