[]

yeminli mali müsavirlik iyi bir sey mi?

ymmlik iyi midir? kazancı iyi midir? müsteri bulma olasılıgı fazla mıdır?


testisli bir meslek midir kısaca?

 
want2die, bilgim var o konuda, ben kendim icin sormuyorum, olmuş biri için soruyorum.


  • binder dandet  (16.08.17 12:04:03) 
Ticareten ücretleri servest muhasebeciden yüksektir fakat maaş konusunda alt ve üst skala geniş. 2000 alanı da 5000 alanı da duydum


  • filipis  (16.08.17 12:04:06) 
bol testislidir. yüksek tecrübe gereğinden dolayı yaşınızın bayağı olması ve sağlam sınavlardan geçmeniz gerekir.


  • cursor  (16.08.17 12:18:51) 
2 bin tl alan ymm mi olur güldürmeyin. Çok iyi geliri olur ymm'nin.


  • steven wilson  (16.08.17 12:27:53) 
ymm isen, hayatında müthiş savurgan değilsen, bir daha maddi problemin olmaz.


  • re noreno  (16.08.17 12:40:16) 
riskinden kimse bahsetmemiş. devlet adına evrak kabul ettiğinden riski de yüksek bir meslektir. yeminli mali müşavirin geliri kaba bir tahmin ile 15 000 tl üzerinde olur aylık.


  • tukenmez adam  (16.08.17 12:50:51) 
o nasıl soru yaw, eğer yeminli ise dünya para kazanır. birden fazla şirkete de bakabildiği için aylık geliri 300bin civarında olan YMM'ler var.

önemli olan çevre. tabi ymm olmak da kolay değil. önce smm olmak için iki yıl stajın ardından 8 saatlik sınava giriyorsun. sınav da yazılı bu arada. test falan değil. sonra da 10 yıl çalışıyorsun. artık ymm'ler de kendine rakip olmaması için kimseyi stajyer olarak almıyor. o da işin başka boyutu.
  • hosein  (16.08.17 12:52:42) 
2 bin - 5 bin diyen arkadaş smmm ile karıştırdı galiba.. öyle düşünmek istiyorum.


  • who cares wins  (16.08.17 12:54:59) 
Yeminli mali müşavirlik iyi bir şey.


  • [GODDARD]  (16.08.17 14:47:03) 
çevren olacak çevren. bak ben smmm'yim. 17 yıldır çalışıyorum. bunun 11 senesi fiilen kendi ofisimde çalışarak geçti. yani şu anda ymm sınavlarına girebilecek şartları sağlıyorum. ama bunca yıldır daha hayatımı rahatça idare edebilecek bir kazanç elde edemiyorum. dün atanan a grubu memurdan daha az kazanıyorum. evimi arabamı almış, çoluğumun çocuğumun geleceğini garantiye alabilmiş değilim. anca evimi geçindiriyorum, onu da eşimin maaşı olmasa zor.

ymm'ler defter tutamıyor. yani kıçımı yırtıp ymm olmam demek, şu anda kıt kanaat de olsa geçinmemi sağlayan birkaç defterimi de başka smmm'ye devredip sıfırdan denetime, tasdike tabi firma bulabilmem demek. 17 senede bir bok yapamayan, kimsenin de bi yardım etmediği bir adam olarak bari elimdekini kaybetmeyeyim, bu cenabetlikle ona da öüşteri bulamayıp iyice yan basarım diye ymm olmuyorum.

yoksa çevremde gördüğüm abilerim, üstatlarım var, gayet testisli ve bol kazançlı bir meslek.

şunu da şuraya bırakayım: www.izlevideo.net
  • kibritsuyu  (16.08.17 16:24:05 ~ 16:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.